Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανοιχτό το θέμα των διαθεσιμοτήτων λένε πηγές του Αρχηγείου – ‘’Δεν μας μετέφεραν την πραγματική εικόνα’’


‘’Θα δούμε όλα τα βίντεο και αυτά τα οποία προηγήθηκαν του επεισοδίου για να αποφασίσουμε αν οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης θα τεθούν ή όχι σε διαθεσιμότητα’’ δήλωσε πριν από λίγο στο bloko.gr ανώτατη πηγή του Αρχηγείου.

Στο ερώτημα εάν ήταν συμβατική ή όχι η αντίδραση των αστυνομικών στη διάρκεια της σύλληψης, η απάντηση ήταν ένα ξερό ''όχι'' όμως δεν διευκρινίστηκε αν έστω και αυτό από μόνο του αποτελεί τη βάση της αρχής των διαθεσιμοτήτων στο Πειθαρχικό Δίκαιο

Άλλη μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που προέκυψε από τη σχετική συνομιλία ήταν ότι στο Αρχηγείο έγινε ξεκάθαρη η εικόνα αρκετή ώρα μετά τα γεγονότα που προκαλούν σάλο. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε ‘’η εικόνα που μας μεταφερόταν ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που είδαμε στη συνέχεια'' χωρίς και πάλι να διευκρινίζεται, ωστόσο, αν η διαφοροποίηση – διαστρέβλωση της εικόνας οφείλεται στους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στην πλατεία και συμμέτοχοι των γεγονότων ή από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Στην τελευταία περίπτωση αναμφίβολα και αν αυτή τελικά ισχύει όπως άλλωστε σημειώνουν πηγές του bloko.gr, υπόλογοι δεν είναι μόνο οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αλλά και όλοι όσοι βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων και μετέφεραν άλλες εικόνες από τις πραγματικές.

Ούτως ή άλλως στη συνείδηση του αστυνομικού η ευθύνη τους είναι αδιαμφισβήτητη, πλέον, καθώς όπως έχουμε σημειώσει, καλύπτεται με πέπλο σιωπής οτιδήποτε σχετικό με τις εντολές και τις οδηγίες που έδωσαν στη διάρκεια των γεγονότων.


Του Γιώργου Καραϊβάζ









Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Αυτό τους μάρανε .Η ανικανότητα τους δεν έχει όρια.Δεν έχουν επιληφθεί στην καριέρα τους ούτε σε οικογενειακό επίδομα.Ερευνηστε που υπηρέτησαν όλοι αυτοί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ενταξει, ενημερωθειτε απο το Facebook τοτε. Στο ΚΑΔ δεν ακουγατε να διαβιβαζουν την επιθεση προηγουμένως; Για πλακα μαζευτηκαν τοσες δυναμεις εκει;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακομη ψαχνετε τι έγινε ; Δεν βλέπετε ; Η δεν καταλάβατε τι έγινε ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδελφε, να μάθεις να διαχωρίζεις την λεκτική επίθεση ,απο την επίθεση με άσκηση σωματικής βίας.
Τι περίμενες θα πήγαινες να βεβαιώσεις παραβάσεις, σε μια οικογένεια και δεν θα δεχόσουν κάποια διαμαρτυρία
Αναμενόμενο ήταν, θα μπορούσες όμως να φερθεις διπλωματικά. Ή δια της πειθούς, να κάνεις συστάσεις, ή αν ήθελες σώνει και καλά, να βεβαιώσεις και να ενημερώσεις, να υποβάλλουν ένσταση, όπως είχαν δικαίωμα.
Αλλά εσένα σε πείραξε η βιντεοσκόπηση.
Όμως όταν πράττουμε τα νόμιμα και τα προβλεπόμενα από τους νόμους και τις διαταγές της Υπηρεσίας, δεν έχουμε πρόβλημα ακόμα και αν μας βιντεοσκοπουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ας ελέγξει το Αρχηγείο όλα αυτά τα βίντεο από ποιους αναρτήθηκαν,ποιοι συγκεκριμένοι φωτορεπόρτερ επαγγελματίες κ μη επαγγελματίες ήταν εκεί κοντά στην ομωρη κατάληψη κ που αλλού τους συναντούμε στα επεισόδια κ ειδικά στις καταγγελίες για τους συναδέλφους κ θα διαπιστώσουν ότι είναι πάντα συγκεκριμένα άτομα κ αυτό δεν είναι τυχαίο..... Να ρωτήσουμε την ηγεσια ακόμα μια φορά γιατί σε κάθε επεισοδια δεν ελέγχει τις ταυτότητες που προέρχονται από την ΕΦΕ των φωτορεπόρτερ γιατί δεν κατάσχει εξοπλισμό κ υλικό από όσους δεν είναι μέλη της ΕΦΕ κ κινούνται στον αναρχικό χώρο κ παραπληροφορουν στα μέσα ; Γιατί δεν το ζητάνε αυτό οι ίδιοι οι φωτορεπόρτερ; Αυτοί δεν προστατευουν την είδηση κ την ελευθερία του τύπου; Στο επιτελείο ας δουν προσεκτικά τις καταθέσεις των συναδέλφων χωρίς να λάβουν υπόψιν τα ρεπορτάζ από τα μέσα μαζικού επηρεασμού. Ας μην βιαστεί η ηγεσία ειδικά η φυσική να βγαλει ετιμυγορια ...Η πολιτική ηγεσία ας μιλήσει στο τέλος που θα είναι ξεκάθαρο το τοπίο. Να θυμίσουμε στον κ. Υπουργό ότι πρέπει να είναι δίπλα στον προσωπικό όχι για τις φωτογραφίες όπως κάποιοι τον κατηγορούν αλλά για την ουσία. Αυτό μας έμαθε τόσα χρόνια,για την ουσία.....