Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Η δήλωση του Δ. Κουφοντίνα για τη λήξη της απεργίας πείνας

«Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ' τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό  είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας» δήλωσε σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας για τις μαζικές διαμαρτυρίες του τελευταίου διαστήματος.

 


Με δήλωσή του σε τηλεφωνική επικοινωνία από την Μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας ο κρατούμενος διακόπτει την απεργία πείνας, μετά από 66 ημέρες.

 

Ο ίδιος σημείωσε πως «η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους».

 

Advertisement

Παράλληλα, ευχαρίστησε «τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους  για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση  σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία».

 

«Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι  υπάρχουν  ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις  που αντιστέκονται  στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα» πρόσθεσε.

 

Στο μεταξύ η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή λόγω των επιπλοκών που έχει υποστεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το νοσοκομείο που γνωστοποιεί ότι το το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ προχώρησε από σήμερα «κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του».

 

Η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα

 

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες.

 

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι . Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία .

 

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

 

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

 

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

 

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας.

 

14 Μαρτίου 2021»

 

( Η παραπάνω δήλωση δόθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία, σήμερα, από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, από την Μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται κρατούμενος.)

 

14/3/2021

Η Συνήγορος

Ιωάννα Κούρτοβικ»

efsyn.gr


Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαχαχαχαχα 😂😂😂😂😂
Ο χρήστης Tigrhs1979 είπε…
Πίεσε πίεσε πίεσε δεν του πέρασε κ αποφάσισε να διατηρήσει την πολύτιμη ζωούλα του ο ιδεολόγος επανάστατης καταδικασμενα επίσημα φονιάς επικαλούμενος τους νόμους του κράτους που τόσα χρόνια ποδοπατουσε σκοτώνοντας εν ψυχρώ χωρίς τα θύματα του να έχουν καν την ευκαιρία να αμυνθούν. Αυτό κ τίποτα άλλο δεν είναι αυτός ο τύπος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ετσι ειναι. Δεν πιστευε οτι η κυβερνηση δεν θα υποκυψει. Οταν ειδε τον χαρο να πλησιαζει φοβηθηκε και εκανε πισω. Τους ανθρωπους ομως που εστειλε να δουν το χαρο τους καθαρισε ελαφρα τη καρδια. Και αυτο που μου φαινεται αδιανοητο ειναι οτι αυτος ο τυπος εχει και συμπαραστατες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο λόγος που σταμάτησε είναι απλός, είναι ντροπαλός. Είναι κοντά στο ρεκόρ Γκίνες, που σημαίνει επιτροπές, έλεγχος και φωτογραφίες. Δεν είναι για τέτοια.
Και πού να εξηγεί πως ζούσε χωρίς νερό 15 μέρες, και πήρε και κιλά χωρίς να τρώει 2 μήνες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στα φρύδια μα κύριοι, για τον συγκεκριμένο δολοφονο φτάνει πια....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τον λύγισε η λαγάνα και τα καλαμαράκια...