Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πότε ένας πρωθυπουργός θα ζητήσει συγνώμη από τον αστυνομικό; Τον δεδομένο αστυνομικό


Ο κ. πρωθυπουργός, έκανε χθες ολομέτωπη επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μοναδικό γνώμονα, όχι την πολιτεία της ισονομίας, αλλά του πολιτικού καιροσκοπισμού εκμεταλλευόμενος το κλίμα των ημερών. 
 
Δεν διαμοίρασε τους χιτώνες όπως θα έπρεπε, αλλά άπλωσε τον ένα και μοναδικό προς την πλευρά όσων ήθελαν ν' ακούσουν ότι δεν εγκαθιδρύει κράτος αστυνομοκρατίας και το οξύμωρο, σε βάρος του αστυνομικού, τον οποίο άφησε εκτεθειμένο στην κριτική της κοινής γνώμης ως ατομικά υπεύθυνο και υπόλογο.
 
Θα μπορούσε να ζητήσει συγνώμη επίσης από όλους τους τραυματισμένους και νεκρούς αστυνομικούς, που μάτωσαν εξαιτίας της κρατικής αδυναμίας για παροχή υπέρ τους στοιχειωδών δεδομένων που συνιστούν την ασφάλεια και την προστασία του.
 
Καθώς όπως μας είπε το κράτος έχει συνέχεια και ανέλαβε την ευθύνη ως άλλος πάπας στην Πνύκα να ζητήσει τη συγχώρεση από όλα τα θύματα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, να ζητήσει κατ' αναλογία συνεκτικά την άφεση από τους αστυνομικούς που δίχως επαρκή και αξιόπιστα οχήματα τραυματίζονται και σκοτώνονται στο δρόμο.
 
Για την ποινική νομοθεσία, που επέτρεψε στο παρελθόν κακοποιούς που συνελήφθησαν από την αστυνομία να δολοφονήσουν αστυνομικούς, είτε σε ασύγγνωστες άδειες, ούτε επειδή απλώς αφέθηκαν ελεύθεροι, στο όνομα και υπέρ της διεφθαρμένης δικαιοσύνης.  

Για την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση που ουδέποτε παρείχε στον αστυνομικό πάνω στα όπλα, στα μέσα ατομικού εξοπλισμού και χρήση, στην ηθική και στη δεοντολογία, όπως και σε σειρά άλλων υποχρεώσεων της πολιτείας έναντι και υπέρ του αστυνομικού, που ωστόσο έμειναν και παραμένουν αδειανά πουκάμισα.
 
Φόρτωσε στον αστυνομικό τη μάχη της πανδημίας ως μη όφειλε, αφήνοντας τον αμέτοχο στην οικονομική διασπορά των επιδομάτων, αλλά ένοχο στην προσπάθεια αποτροπής της διασποράς του φονικού ιού.

Θα μπορούσαμε επίσης ν' απαριθμήσουμε σειρά άλλων ελλειμμάτων και κατά την άποψη μας σκόπιμων παραλείψεων και απαλείψεων, με μοναδική επιδίωξη να κρύβεται η συνειδητά ελλειμματική πολιτική της κάθε κυβέρνησης, πίσω από τη μεμονωμένη κατά διαστήματα χρήσιμη αστυνομική αυθαιρεσία. 

Ο κ. πρωθυπουργός δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τον αστυνομικό, καθώς πολύ απλά τον θεωρεί ως δεδομένη εκλογική πελατεία, σε αντίθεση με τον άλλο πολίτη, τον οποίο θέλησε να ψαρέψει σε θολά νερά, επενδύοντας στη ρητορική του στον αστυνομικό, όχι ως ασπίδα, αλλά ως στόχο.
 
Θα τον πιστεύαμε ως ειλικρινή, εάν στη συγνώμη προς τον πολίτη, συμπεριελάμβανε τη συγνώμη και προς τον αστυνομικό. Κατ' επέκταση δε πάλι προς το πολίτη, καθώς εξαιτίας παραλείψεων, λαθών και σκόπιμων επιλογών, καθιστά κάποιους από τους αστυνομικούς επικίνδυνους για τον πολίτη.



του Γιώργου Καραϊβάζ




Δημοσίευση σχολίου

25 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ένα φάουλ μετά το άλλο κάνει.. Δεν πειράζει. Εμείς δεν ξεχνάμε εύκολα..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριε Καραιβαζ, καλύτερα δεν θα μπορούσατε να τα γράψετε. ΈΤΣΙ ακριβώς. Άλλωστε και εσείς γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ αλλά και τις παθογένειες που αντιμετωπίζει, κυρίως ο χαμηλόβαθμος αστυνομικός. Τώρα όσο αναφορά το γεγονός ότι μας έχει δεδομένους η Νεα Δημοκρατία, θα βρεθεί προ εκπλήξεων στις επόμενες εκλογές. Πιστέψτε με/μας..... Έχουμε κουραστεί να μας ταζουν μισθολόγια και <>... Κάποιοι θα τους πιστέψουν ξανα, είμαστε πολλοί όμως τώρα πια, που βλέπουμε τι γίνεται στις πλάτες μας. ΜΕΓΑΛΏΣΑΜΕ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν σταματήσει να πηγαίνει στην κάλπη...τότε θα αρχίσουν οι επισκέψεις και οι χειραψίες ζητιανεύοντας τις ψήφους μας...δεν τους μάθαμε τόσα χρόνια...καλά να πάθουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαχαχαχαχ μάλλον μπερδεύεσαι...πανεύκολα ξεχνάμε...γιαυτο μας φέρονται έτσι...αν δεν ξεχνούσανε θα είμασταν σε πολύ καλύτερη μοίρα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς όχι μόνο ξεχνάμε τρέχουμε κ χτυπάμε κ παλαμάκια πόσοι συνδικαλιστές είναι γραμμένοι στο κόμμα ; Είπαμε άξιοι της κακομοίρας μας. Ας σκεφτούμε λίγο κ εμάς ανάγκη μας έχουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχω να ψηφίσω από το 2009.Δεν ξέρω αν θυμάστε κάποιοι μπορεί να μην είσαστε καν στο σώμα επί υπουργίας ΔΕΝΔΙΑ το στιγματισμό που δεχτήκαμε ως ΧΡΥΣΑΥΓΊΤΕΣ τις εφόδους που δεχτήκαμε στα σπίτια μας και στις υπηρεσίες μας να πηγαίνουν συνάδελφοι κατηγορούμενοι για πέντε σφαίρες η πέντε ηρεμιστικά στο συρτάρι του Αξ.Υπ.Δεν διαφωνώ ότι έπρεπε να απομακρυνθούν τα στοιχεία αυτά τη στιγμή όμως που έχεις όλη την τεχνολογία με το μέρος σου παρακολούθησε και ξεσκίσε τους.Οχι όμως να τρομοκρατεις και να στιγματίζει ένα ολόκληρο σώμα.Οταν πλησίασαν οι εκλογές μας αγάπησαν παλι και ξεχάστηκαν όλα.Τουλαχιστον επί ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζαμε ότι δεν μας πηγαίνουν καφεδάκι στοΕΒΕΡΕΣΤ (Δεν τους χάλαγε κιολας) δεν μας πείραξε κανείς πήραμε και τα αναδρομικά εφ άπαξ.Αυτα για να θυμομαστε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα στείλει τη συγνώμη όπως έστειλε κ τις ευχαριστίες με... SMS! Παρακαλώ ενημερωστε το γραμματέα της υπηρεσίας αν αλλάξατε τηλεφωνο😁!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με είχες πάντα δεδομένο τι άλλο πια να περιμένω άλλαξα γραμμή και τρένο και προορισμό....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ιστορικά κ χωρίς κομματικά κριτήρια η χειρότερη συμπεριφορά κυβέρνησης απέναντι στο σώμα της ΕΛ. ΑΣ.

Μόνο υποσχέσεις.

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (Τσίπρας, Σαμαράς, Καραμανλής, Σημίτης) κάτι έδωσαν στο σώμα της αστυνομίας.
Ακόμα κ κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες , κάθε τέλος χρονιάς κάτι έδιναν από το υπερπλεονασμα.

Μοναδική κ τελευταία ευκαιρία να αναγνωρίσει ο Μητσοτάκης το επικίνδυνο στο επικείμενο νομοσχέδιο.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος όσον αφορά τις παροχές των προηγούμενων κυβερνήσεων σε σχέση με την σημερινή.

Ανεξαρτήτως κομματικών κριτηρίων πείτε μου τι έδωσε αυτή η κυβέρνησης στον αστυνομικό.

Υ.Γ. Οι συνδικαλιστές καλό είναι να επανεξετάσουν κάποια δεδομένα και να κάνουν μια αυτοκριτική προκειμένου να δουν αν οι ενέργειες / διεκδικήσεις τους είναι ανάλογες με τα αιτήματα
Της πλειοψηφίας του σώματος.

Υ.γ. Οι συνδικαλιστές να συγκρίνουν τις επιτυχίες τους των προηγούμενων χρόνων με αυτα που έχουν κάνει τα τελευταία δύο χρόνια με κυβέρνηση Μητσοτάκη - επαναλαμβάνω χωρίς κομματικά κριτήρια κ μηδενική ανέχεια.

Υ.Γ3 επιτέλους ας ψηφίσουμε Ποιο κόμμα μας δίνει παροχές κ όχι ποιο κόμμα μας συμπαθεί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οπως τα λεει ο 13/3/21, 11:46 π.μ. ειναι τα πραγματα. η πιο σωστη τοποθετηση
Ο χρήστης Ενας απλος αστυνομικος, είπε…
Μας θεωρούν δεδομένους , γιατί εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν έχουμε δικαίωμα στην απεργία. Σου λέει αυτοί θα γκρινιάξουν και ως εκεί τους παίρνει. Όσον αφορά την ψήφο μου όμως, να μην με θεωρούν καθόλου δεδομένο ούτε οι επαγγελματίες-πολιτικοί ούτε οι συνάδελφοι-πολιτικοί.
Ο χρήστης Ενας απλος αστυνομικος, είπε…
Πολύ σωστό το άρθρο σας. Εμείς δεν διεκδικούμαι το αλάθητο, αλλά αφού τη ζήτησε τη συγνώμη θα έπρεπε να είναι εκατέρωθεν. Αν και όπως είπε και παραπάνω ο συνάδελφος: ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ. Περιμένω με ανυπομονησία το νομοσχέδιο για να δω και τις πράξεις. Ελπίζω να μην γίνει στο πόδι για να προφτάσουν την επικαιρότητα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σειρά καλύτερα να ξέρεις οτι δεν σε γουστάρουν και δεν ασχολούνται και μαζί σου παρά αυτές τις ψεύτικες αγάπες που ολα τα φορτώνουν πάνω σου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολυ σωστα αυτα που λες φιλε , και πολυ ωραιο το αρθρο του Καραιβαζ.
Ξερω πολλες περιπτωσεις επι συριζα που αστυνομικοι ερευνουνταν και καλως ερευνουνταν απο το εσωτερικων υποθεσεων , επειτα απο καταγγελιες σε βαρος τους η πληροφοριες ΟΜΩΣ δεν στοχοποιηθηκαν , τους συμπεριφερθηκαν με σεβασμο απο τον τελευταιο μεχρι τον τοτε Ταξιαρχο του εσωτερικων , και δεν τους εβγαλαν αμεσως χωρις εκ βαθεων ερευνα και για πλακα σε διαθεσιμοτητα εν αντιθεσει με εκεινη την περιοδο ειδικα Δενδια vs Χρυση Αυγη οπου στοχοποιηθηκε μεγαλο ποσοστο αν οχι ολοι οι αστυνομικοι και οπου και να γνωριζες εναν χρυσαυγιτη η να ειχες παρει να του πεις χρονια πολλα χωρις να εισαι μπλεγμενος στα αισχη που εκαναν , σε εθεταν σε διαθεσιμοτητα και βορα στα καναλια εφημεριδες και site .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστός αν και δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν μας πείραξε κ τα πήραμε τα αναδρομικά αλήθεια. Τώρα με ΝΔ μας αγαπούν πολύ αλλά τπτ. Θα νας θυμηθούν στις εκλογές θα έλθουν στο κέντρο να μας πουν ότι είναι μαζί μας. Απλά να θυμόμαστε τπτ άλλο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οταν έχει τα πρόβατα στο μαντρί και βγάζουν γάλα γιατί να τα δώσει σημασία. Κατώτεροι των περιστάσεων ούτε το συμφέρον τους δεν ξέρουν. Ο Σαμαράς τους έδωσε τα αναδρομικά μισά από όσα τους έδωσε ο τσιπρας και σε 36 δόσεις, ο Κουλης δεν θα τους δώσει τίποτα, ύψους έταξε αλλα είπαμε τα πρόβατα στο μαντρί είναι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν έρθει η ώρα των εκλογών, όλοι ένα ευχαριστήριο μήνυμα στο κόμμα. Μεχρι εκει όμως. Την ψηφο μετά τις παροχές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρόσεχε θα σε πουν συριζαιο, άσχετα εάν λες την αλήθεια.Το μόνο που μας απασχολεί είναι να μην προσάψουν ότι είμαστε με το συριζα όχι σαν κλάδος θα έπρεπε να κοιτάζουμε το συμφέρον μας ασχέτως κόμματος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια ζωή μόνοι μας. Αλλά μυαλό δεν βάλαμε συνάδελφοι πάντα μας φταίνε οι άλλοι εμείς οι ίδιοι ποτέ θα δούμε πολλά ακόμη μας αρέσει να μας χτυπούν στην πλάτη κ εμείς να χτυπάμε παλαμάκια άξιοι της τύχης μας
Ο χρήστης Unknown είπε…
Δεν θέλω να διαβάζω από άτομα ότι το σύριζα ήταν καλύτερο. Ήταν το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ. Ξεχνάτε πολύ εύκολα κύριοι....μπορώ να γράψω πολλά. Η νέα Δημοκρατία αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά κάκιστη όπως και όλα τα άλλα κόμματα της βουλής. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κανένας για να ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές που πλησιάζουν. Το μάθημα τους είναι να ψηφίσουμε όλοι μικρά κόμματα και να γυρίσουν από τον σύριζα στο παλιό ΠΑΣΟΚ της φωφης. Οι συνδικαλιστές της αστυνομιας πετάνε χαρταετό όπου φυσάει. Μην περιμένετε τίποτα από αυτούς. Κρίμα στον αστυφύλακα που είναι στο πεζοδρόμιο. Ένα Περαστικά στον άγγελο και να σταθεί στα πόδια του ακόμα πιο γερος. Ο κύριος καραιβαζ αν και καθιστός.. ορθός το άρθρο του. Διπλωματία αυτοί....διπλωματία και εμείς..αυτό προτείνω αλλά δεμένοι όλοι μεταξύ μας σαν μια γροθιά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλος πασοκος ρε τι πάθαμε με τον κάθε πικραμένο αλλάξτε μυαλά θα πάθουμε πολλά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δικαστικές αποφάσεις δεν εφάρμοσε ο Σύριζα;με δική του πρωτοβουλία τα έδωσε;που κάποιους τους θεωρεί Α κατηγορία και κάποιους άλλους Γ;ο Κατρούγκαλος που έφερε το νέο συνταξιοδοτικό στον Σύριζα δεν είναι;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό κατάλαβες πικραμενε νδ. Από το παραπάνω σχόλιο? Το άτομο έγραψε πως δεν είναι με κανέναν και να αποδυναμώθει το συριζα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η χειροτερη κυβερνηση για τους αστυνομικους υπαλληλους η αλλιως οι χρησιμοι ηλιθιοι οπως μας εχουν και μας συμπεριφερονται!Θα ερθουν καποια στιγμη οι εκλογες!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να γνωρίζετε αξιότιμοι κ.κ συνάδελφοι τα προβλήματα θα λυθούν όταν με το καλό βγειτε στη σύνταξη κα ξεμπέρδεψετε μ αυτό το τσίρκο όπου διοικούν οι κλόουν.Αν βρείτε κ ενα χομπυ να περνάτε την ώρα σας ευχάριστα θα δείτε τι σημαίνει ανέμελη Ζωή. Ένας πρόσφατα Συνταξιούχος νεότατος κ δραστήριος!