Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Λένε ψέματα και για τα εμβόλια: Υπερδιπλασιάζουν τον αριθμό!''


Η κυβέρνηση που λέει ψέματα για «τα πάντα όλα», για ό,τι έχει σχέση με την πανδημία (κρούσματα, ορφανά κρούσματα, τεστ που γίνονται, αριθμός κλινών ΜΕΘ, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κτλ, κτλ.), δε θα μπορούσε να μην πει ψέματα και για τον αριθμό των εμβολίων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας. Εχουν κάθε λόγο να το κάνουν αυτό, ιδιαίτερα σήμερα που το τρίτο κύμα της πανδημίας πλήττει σκληρά το λαό μας, προκαλώντας νέες εκατόμβες θυμάτων. Θέλουν να σπείρουν ψεύτικη αισιοδοξία, να καλλιεργήσουν ψεύτικες ελπίδες, για να συγκαλύψουν την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από τη μεριά τους.

Ενώ, λοιπόν, η χώρα έχει παραλάβει μόνο 641.000 δόσεις εμβολίων, αυτοί ισχυρίζονται ότι έχουν εμβολιάσει 993.000 ανθρώπους με την πρώτη δόση και ότι απ’ αυτούς οι 471.000 έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Τέτοια θαύματα, ούτε ο Ιησούς στο γάμο της Κανά…

Εχουμε ήδη δημοσιεύσει έναν πίνακα με τις δόσεις των εμβολίων που παραδόθηκαν και από τις τρεις εταιρίες στη χώρα μας, μέχρι τις 8 Μάρτη. Τον δημοσιεύουμε και πάλι:

Δεν κάναμε τίποτε άλλο από το να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία που ανακοίνωνε ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων των διαπιστευμένων δημοσιογράφων για την πορεία των εμβολιασμών, από τις 27 Δεκέμβρη του 2020 μέχρι τις 8 Μάρτη του 2021. Μήπως, όμως, αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος υπολογισμού; Σπεύδουμε να απαντήσουμε ότι αυτός είναι ο τρόπος που η ίδια η κυβέρνηση υποδεικνύει. Ο μοναδικός.

Στις 22 Μάρτη, που έγινε η πιο πρόσφατη ενημέρωση, ο Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε και για τις δόσεις των εμβολίων που παραδόθηκαν από τις εταιρίες στη χώρα μας. Το δημοσιογραφικό ερώτημα ήταν σαφές (η έμφαση δική μας): «Κύριε Θεμιστοκλέους, πόσες δόσεις αναμένουμε και πόσες έχουμε παραλάβει ανά εταιρία και ποιο ποσοστό εξ αυτών έχει ήδη χορηγηθεί; Γιατί αυτές οι πληροφορίες δεν δημοσιοποιούνται σε τακτική βάση;».

Ο Θεμιστοκλέους απάντησε (η έμφαση δική μας):

«Σε σχέση με τις παραδόσεις που περιμένουμε, του Απριλίου, τις έχω ήδη αναφέρει στην εισαγωγική ομιλία. Για τους αριθμούς των εμβολίων πιστεύω ότι ειδικά από αυτό το βήμα δίνουμε πάρα πολύ λεπτομερή στοιχεία για τις ακριβείς παραδόσεις του μήνα, δημοσιεύουμε ίσως τα περισσότερα στοιχεία σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο emvolio.gov.gr. και είναι όλα ανοιχτά και στη διάθεση οποιουδήποτε. Ενημερώνω κάθε φορά εδώ για τις παραδόσεις που περιμένουμε και έχουμε πάρει μέχρι στιγμής. Δηλαδή, αν κάποιος καθίσει μπορεί από αυτά που έχω πει να αθροίσει τι ακριβώς παραδόσεις έχουμε πάρει».

Αυτό κάναμε κι εμείς, δεδομένου ότι στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr δε δημοσιεύονται στοιχεία για τις δόσεις που έχουν παραληφθεί. Αθροίσαμε τις παραλαβές που έχει ανακοινώσει ο Θεμιστοκλέους. Και το άθροισμα βγήκε 641.000 παραληφθείσες δόσεις εμβολίων συνολικά από τις τρεις εταιρίες.

Εγείρεται, βέβαια, ένα ερώτημα: γιατί δεν υπάρχει καταγραφή των παραλαβών στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα για τους εμβολιασμούς, αλλά πρέπει κανείς να ανατρέξει στις ενημερώσεις του Θεμιστοκλέους και να κάνει άθροιση των παραλαβών που έχει ανακοινώσει;

Η απάντηση είναι απλή: άμα παρουσίαζαν συγκεντροποιημένες τις παραλαβές, θα φαινόταν διά γυμνού οφθαλμού το μεγάλο ψέμα για τους εμβολιασμούς που δήθεν πραγματοποιήθηκαν. Οπότε ανακοινώνουν μόνο τους ψεύτικους αριθμούς εμβολιασμών, με τη σκέψη «ποιος θα καθήσει τώρα να αθροίσει τις παραλαβές που έχει ανακοινώσει ο Θεμιστοκλέους;». Εμείς, επειδή έχουμε διαπιστώσει ότι λένε συνεχώς και για τα πάντα τερατώδη ψέματα, είχαμε αρχίσει να σημειώνουμε τις παραλαβές που ανακοίνωνε ο Θεμιστοκλέους και είχαμε διαπιστώσει ότι ο αριθμός των εμβολιασμών που ανακοινώνουν, για να παρηγορήσουν τον ελληνικό λαό, απείχε πάρα πολύ από τις δόσεις που οι ίδιοι ανακοίνωσαν ότι παρέλαβαν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Πίνακα που ξαναπαραθέτουμε, μέχρι τις 8 Μάρτη η Pfizer είχε παραδώσει 527.000 δόσεις, η AstraZeneca 90.000 και η Moderna 24.000 δόσεις. Συνολικά και από τις τρεις εταιρίες, μέχρι τις 8 Μάρτη, παραδόθηκαν 641.000 δόσεις. Εκτοτε, δεν έχει γίνει από τον Θεμιστοκλέους καμιά αναφορά σε νέες παραδόσεις. Στις 22 Μάρτη αναφέρθηκε σε παραδόσεις που θα γίνουν τον Απρίλη από Pfizer, AstraZeneca και Moderna και το τρίμηνο Απρίλη-Ιούνη από την Johnson&Johnson. Αυτά, όμως, είναι του μέλλοντος και πρέπει να θεωρείται σίγουρο -με βάση την έως τώρα εμπειρία- πως και αυτά τα νούμερα θα αποδειχτούν φουσκωμένα, διότι η κυβέρνηση νομίζει πως ο ελληνικός λαός θα την αντιμετωπίσειόπως λέει η παροιμία: «Ο λόγος σου με χόρτασε και το φαΐ σου φά’ το». Γελιέται οικτρά η κυβέρνηση των αδίστακτων ψευτών και ανάλγητων νεοφιλελεύθερων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, λοιπόν, λέγοντας εν ψυχρώ ψέματα, ισχυρίζεται ότι μέχρι τις 22 Μάρτη εμβολίασε 993.000 άτομα με την πρώτη δόση και 471.000 και με τις δύο δόσεις (1.464.000 δόσεις συνολικά), ενώ η χώρα μας έχει παραλάβει μόνο641.000 δόσεις!

Αν αναρωτιόσαστε «μα είναι δυνατόν να υπερδιπλασιάζουν τα εμβόλια που έκαναν;», η απάντηση είναι απλή: ναι, είναι δυνατόν. Αυτό βγαίνει μέσα από τα δικά τους στοιχεία, όχι από δικούς μας αυθαίρετους υπολογισμούς. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί πιστά το δόγμα Γκέμπελς: όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να γίνει πιστευτό.

ΥΓ. Για την πληρότητα του ρεπορτάζ σημειώνουμε ότι στη σχετική ιστοσελίδα του ECDC αναφέρεται ότι στις 18 Μάρτη, η ελληνική Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού έχει δηλώσει ότι έχει παραλάβει 1.554.450 δόσεις εμβολίων.

Πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που αναφέρονται από το ECDC δε συγκεντρώνονται αυτοτελώς από τις εταιρίες παραγωγής και πώλησης των εμβολίων, αλλά δηλώνονται από τα κράτη μέλη. Αυτό αναφέρεται ρητά από το ECDC:

«Τα δεδομένα που παρουσιάζονται σε αυτήν την έκθεση συλλέγονται μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy). Οι χώρες ΕΕ / ΕΟΧ καλούνται να αναφέρουν βασικούς δείκτες (αριθμός δόσεων εμβολίου που διανέμονται από τους κατασκευαστές, αριθμός χορηγήσεων πρώτης, δεύτερης και μη καθορισμένης δόσης) και στοιχεία από ομάδες στόχους σε εθνικό επίπεδο δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Τρίτη και Πέμπτη)».

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι ο Θεμιστοκλέους, όταν δέχτηκε το δημοσιογραφικό ερώτημα, δεν παρέπεμψε στην ιστοσελίδα του ECDC, αλλά συμβούλεψε να βάλουν κάτω τις ομιλίες του και να κάνουν άθροιση στις παραλαβές που έχει ανακοινώσει.

eksegersi.gr







Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Bloko έχεις καταντήσει α η δ ι α με αναδημοσιεύσεις από eksegersi, left, documenting, indymedia κλπ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πράγματι τι είναι αυτό που κάνετε συνεχώς με την eskegersi και τις σαβουρες που αναδημοσιεύεται;σε λίγο δεν θα σας διαβάζει κανένας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να μη στο χαλάσω συντάκτη αλλά μάλλον οι παραλαβές αφορούν φιαλίδια (τεμάχια) τα οποία επαρκούν για παραπάνω από μια δόση εμβολιασμού, αν θυμάμαι καλά περίπου τρεις δόσεις έχει το κάθε φιαλίδιο. Εξ ου και το θαύμα του Χριστού.