Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκνευρισμός και αμηχανία για τη διαταγή φρούρησης στρατοπέδων με φόντο την υπόθεση Κουφοντίνα


Εκνευρισμό και αμηχανία σε στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας προκάλεσε η διαταγή από τη ΓΑΔΑ για φύλαξη στρατοπέδων υπό τον φόβο λόγω των εξελίξεων με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε ακραίες αντιδράσεις φαίνεται ότι έχει ωθήσει κάποιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας η έντονη κινητοποίηση τμήματος του αντιεξουσιαστικό χώρου, που εδώ και 10 ημέρες πραγματοποιεί καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικούς και άλλους στόχους, ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι μια διαταγή του Τμήματος Ασφάλειας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής -μιας επιτελικής και όχι μάχιμης υπηρεσίας πληροφοριών- με την οποία δίνονται εντολές για την «προστασία αποθηκών οπλισμού και πυρομαχικών στρατοπέδων», σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού Αττικής. Τη διαταγή αυτή έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Εκνευρισμός στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ

Η δημοσιοποίηση της διαταγής αυτής, προκάλεσε εκνευρισμό στα στελέχη των ειδικών υπηρεσιών αντιτρομοκρατίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, δεν ήταν ενήμερα για τη σύνταξή της, αλλά ούτε και σύμφωνα με τον βαθμό της επικινδυνότητας των αντιδράσεων υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα που υπονοεί, θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων που περιπολεί στις περιοχές της Αττικής όπου υπάρχουν στρατόπεδα, με τον φόβο επανάληψης κάποιας επιχείρησης κλοπής οπλισμού και πυρομαχικών, όπως αυτή στο Συκούριο της Λάρισας, παραμονές Χριστουγέννων του 1989, από ομάδα μελών της «17 Νοέμβρη».

Συγκεκριμένα, στελέχη αυτών των υπηρεσιών ασφαλείας, με τα οποία επικοινώνησε το Sputnik, χαρακτήρισαν «υπερβολική» τη διαταγή αυτή για την ασφάλεια στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αναφέροντας πως «δημιουργεί ένα ακραίο ψυχολογικό κλίμα και ανησυχία που δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα ούτε από πλευράς δράσης τρομοκρατικών ομάδων, αλλά ούτε και στο σύνολο των στοιχείων και των πληροφοριών που επεξεργάζονται συνεχώς οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Την ίδια ώρα, άλλες αστυνομικές πηγές του Sputnik αναφέρουν πως ομάδες της Κρατικής Ασφάλειας παρακολουθούν στενά όλες τις συλλογικότητες και τα πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που στο παρελθόν έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κινητοποιήσεων για πρόκληση καταστροφών ή επιθέσεων κατά αστυνομικών δυνάμεων και άλλων στόχων. Με αυτό τον τρόπο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η αστυνομία προσπαθεί να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από οποιαδήποτε κίνηση των ομάδων αυτών, και υπό την πίεση οποιασδήποτε εξέλιξης από την απεργία πείνας την οποία συνεχίζει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ανάλογη στάση επιφυλακής τηρείται και στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, η οποία πλέον έχει σε άμεση διάθεση το σύνολο των διμοιριών των ΜΑΤ, ανά πάσα στιγμή.

 

Θάνος Σωτήρης




Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κλαίει η μάνα του Πελέ...ανά δεν μπορεί ο στρατός να φυλάξει τις εγκαταστάσεις του ας το κλείσει το μαγαζί...όπως στα σύνορα που με την πρώτη στραβή πήγαν όλη την αστυνομία να φυλάξει...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΑΝΙΔΑΣ !!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Το τι ποιει η δεξιά του δεν γνωρίζει η αριστερά του.Ο θεός να μας φυλάξει...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει κάποιοι είναι ότι κάποιες διαταγές είναι απλά για να καλυφθούν κάποιοι πισινοί, καθώς αυτοί που τις εκδίδουν γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι μη εφαρμόσιμες, πλην όμως αν χρειαστεί θέλουν να μπορούν εκ των υστέρων να πουν ότι το προέβλεψαν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το στράτευμα γιατί υπάρχει αραγε; Αν θα μπει ο Ερντογάν στην Ελλαδα βλέπω να μας βάζουν μπροστά πάλι..
Ο χρήστης Unknown είπε…
Η γνωστή σοβιετικου τύπου κουλτούρα " κάτσε να μαστε εμείς καλυμμένοι"..στο φινάλε εμείς θα κληθούμε να εφαρμόσουμε τας διαταγάς;"
Επίσης σου λέει αν είναι μη εφαρμοσιμες.. Κάνε αναφορά παραπόνων ή ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κτλ γραφειοκρατία κ έλλειψη πράγματακου ενδιαφερόντος στο φουλ!
Είν'ικανοί στο τέλος να βάλουν δόκιμους με έναν παλιό να φυλάει το Στράτοπεδο.. Επίσης οι στρατιωτικοί θα επικαλούνται νομικά κωλύματα( ότι δεν έχουν αρμοδιότητα φύλαξης εκτός στρατοπέδου) και μένουμε εμείς με το ερώτημα.. Δε μπορεί ο στρατός με προφυλάξει τα στρατόπεδα του; Τόσα δις € τόσα κονδύλια.. Και δε μπορούν να αυτόπροστατευθούν;κ αν έχουμε ασσυμετρες απειλές ( στυλ Ουκρανίας) και ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος; Πάλι το 100 θα καλέσει ο αξυπ του στρατοπέδου;
Τέλος.. Πόσο εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς στην ηγεσία , πολιτική και φυσική ( διαχρονικά) όταν δεν είν'ικανοί να χορηγήσουν μια στολή( έστω κ μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων).. Που βλέπεις αστυνομικούς σαν.. Να πηγαίνουν να μαζέψουν ελιές ( με λύπη και στεναχωρια το λέω), τώρα ίσως καλύτερα να μην έγραφα για την ανύπαρκτη εκπαίδευση κ νομική κάλυψη γιατί δε ξέρω αν θα πρέπει να γελάει ή να κλαίει κανείς..
Μόνοι μας είμαστε συνάδελφε, να κρατάμε τον ουρανό μη πέσει στα κεφάλια των συμπολιτών μας. Καλή μας τύχη