Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση στήριξης της ημέρας δράσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από την Πρωτοβουλία Αστυνομικών


Ανακοίνωση τής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών: Με αφορμή τη μέρα δράσης για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ενώνει τη φωνή της με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σύστημα Υγείας και χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις τους για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη Δημόσια Υγεία.

Η αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού από τη κυβέρνηση, καθώς και η πορεία του εμβολιασμού του πληθυσμού, αναδεικνύουν τις χρόνιες παθογένειες του Δημόσιου συστήματος Υγείας και τη διαχρονική υποβάθμισης του, από τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές. Η κυβέρνηση χωρίς κάποιο πλάνο ή σχεδιασμό άφησε στο έλεος τους τα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στα όρια της εξάντλησης οι υγειονομικοί και το προσωπικού. Ενώ θα έπρεπε εν μέσω πανδημίας να υπάρχει ουσιαστική στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και διοικητικού προσωπικού, με άνοιγμα μονάδων ΜΕΘ και αύξηση των κλινών, η κυβέρνηση μείωσε κατά 572 εκατ. Ευρώ τις δαπάνες για το 2021 στο Δημόσιο σύστημα Υγείας!

Και εμείς ως αστυνομικοί βιώσαμε την ανεπάρκεια, την ανοργανωσιά και την επικινδυνότητα της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στη πανδημία. Τα τμήματα και μεγάλες κεντρικές υπηρεσίες έμειναν χωρίς συνεργεία καθαρισμού. Οι όποιες συμβάσεις είχαν συναφθεί (πολλές από αυτές ανεπαρκείς για την πλήρη καθαριότητα και προστασία μας), έληξαν στο τέλος του προηγούμενου χρόνου και στις αρχές του τρέχοντος. Μέτρα προστασίας όπως γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, χορηγήθηκαν με καθυστέρηση ή αποσπασματικά. Τα κρατητήρια μονίμως υπεράριθμα και δίχως τακτικές απολυμάνσεις, τα περιπολικά και υπηρεσιακά οχήματα, δίχως κι αυτά με τακτικές απολυμάνσεις αλλά και διαχωρισμό των μπροστά καθισμάτων με τα πίσω, όπως και πολλά άλλα προβλήματα, που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας.

Η αγωνία μας κορυφώνεται και για μας και για τις οικογένειες μας από το τρίτο κύμα, που ίσως έρθει, την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και αν εν τέλει γίνει ο μαζικός εμβολιασμός, με ποιο τρόπο και ποια χρονική στιγμή θα ολοκληρωθεί! Τι μέτρα θα παρθούν ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες επιχειρήσεις, που εκεί δουλεύουν δικοί μας άνθρωποι, αλλά και μέλη των οικογενειών μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, που αντιμετωπίζει ο κάθε αστυνομικός, είτε ως πολίτης, είτε στη υπηρεσία του, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους -υγειονομικούς και διοικητικούς- στο Δημόσιο σύστημα Υγείας και το πλαίσιο διεκδίκησης που αυτοί βάζουν, με τα Εργατικά Κέντρα που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη μέρα Δράσης, τους μαζικούς φορείς και συνδικάτα.
Η Δημόσια Υγεία είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ των πολιτών και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Κράτους ειναι να μας τη παρέχει!!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια