Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Οι εκ των Υπαξιωματικών προερχόμενοι Αξιωματικοί της Αστυνομίας απαιτούν ίση μεταχείριση''


Κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του Bloko.gr
κ. Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ με το ισχύον βαθμολόγιο οι Αξιωματικοί προερχόμενοι από Υπαξιωματικούς της αστυνομίας αφού προαχθούν στον βαθμό του Υ/Β κατέχουν οργανική θέση αξιωματικού και κάθε δικαίωμα η παροχής προερχόμενη εκ του βαθμού τους.

Οι συνάδελφοι που η Ελληνική Πολιτεία νομοθέτησε την προαγωγή τους από τους βαθμούς των Υπαξιωματικών σε Αξιωματικούς δεν προήχθησαν με κάποιο αστερίσκο .


Σήμερα όμως τυγχάνουν ενός άτυπου ρατσισμού - διάκρισης. Αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα όπως τον πρόσφατο νόμο για τα καθήκοντα τών Α/Β , το μπλοκάρισμα της επετηρίδας τους κ.α.

Γνωρίζεται ότι από τον νόμο δικαιούνται και πρέπει να τυγχάνουν ισότιμης μεταχείρισης μεταξύ των ομοιόβαθμων τους σε όλα τα επίπεδα (ευκαιρίες ανέλιξης, εκτέλεση καθηκόντων , μετάλλια, διαμνημονευσεις, ξίφη κλπ). Όμως για παράδειγμα σήμερα με μια διαταγή του ΑΕΑ οι αξιωματικοί αυτοί δεν χορηγούνται ούτε τα απαιτούμενα δημόσια είδη.

Άλλωστε υπό την ηγεσία έχετε το σύνολο τών Αξιωματικών και στελεχών του σώματος και οφείλεται να είστε ο θεματοφύλακας της ίσης μεταχείρισης τους.


Κατανοείτε δε ως αξιωματικός καί εσείς την αξία της ανάγνωσης ενός Αξιωματικού από το σώμα που Υπηρετεί. Όπως επίσης είναι εύκολο να καταλάβετε ότι όταν για οποιαδήποτε λόγο απαξιώνεται ένας βαθμός αφορά το σύνολο των Αξιωματικών που τον φέρουν.


Στις Ενοπλες Δυνάμεις οι Αρχηγοί φροντίζουν για την απόδοση τιμών ακόμα και στους ε.α. προαγωμενους Αξιωματικόυς .!


Έχοντας πίστη στην διοίκηση σας παρακαλούμε επαναφέρετε την κανονικότητα.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχει γεμίσει ο τόπος Αξιωματικούς και ανθυπαστυνομους με αυτό το βαθμολογικό έκτρωμα. Συνάδελφε εδώ δεν μας δίνουν τα βασικά στολή αρβύλα ζώνη κτλ και εσύ ζητάς μεταλλεία και σπαθί;;;μια ζωή κατώτερος θα είσαι και αυτό είναι το σωστό σε σχέση με αυτόν που έκατσε και έβγαλε μια σχολή οπότε φορά το αστέρι σου άναψε και καμία λαμπάδα που θα γίνεις και αστυνόμος Β και μέχρι εκεί στα 23 σου έγραψες τελευταία φορά εξετάσεις τι άλλο να γίνεις αιθεράρχης;;αμάν ποια μας σκασατε