Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Μην εξαντλείτε τη Θεσσαλονίκη


«Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων με μετακινήσεις, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κάνω έκκληση γι’ αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειάζεται να αντέξουμε, πρέπει να αντέξουμε λίγους μήνες ακόμη, χωρίς άλλες απώλειες» , τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προήδρευσε συσκέψεων με αξιωματικούς της Βορείου Ελλάδος, όπου ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού και να είναι πιο αυστηρή η εποπτεία των μέτρων. Παράλληλα, έδωσε οδηγίες για τη λήψη μέτρων από την πλευρά του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, που έχει επιφορτιστεί με την εφαρμογή των μέτρων, για τη διασφάλιση της υγείας τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Για να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τη συνδρομή της Αστυνομίας στον αγώνα κατά της πανδημίας. Θέλω να πω σε όλους πως προσπαθούμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο στην τήρηση των μέτρων, αλλά και σε κοινωνικά θέματα, που δημιουργούνται, λόγω του lockdown, ιδιαίτερα σε οικογένειες και σε ηλικιωμένους».

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τους Αξιωματικούς της Θεσσαλονίκης, όπου στο επίκεντρο τέθηκαν τα μέτρα για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε: «Γίνεται μακάβρια αυτή η συζήτηση. Γιορτή για φέρετρα δεν ήταν ποτέ ούτε θα αφήσουμε να γίνει φέτος το Πολυτεχνείο. Το Πάσχα, την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου φυλάξαμε τις γιορτές και προστατεύσαμε τους εαυτούς μας. Έτσι θα γίνει και με τη 17η Νοεμβρίου».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Για να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τη συνδρομή της Αστυνομίας στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Θέλω να πω σε όλους πως προσπαθούμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο στην τήρηση των μέτρων, αλλά και σε κοινωνικά θέματα, που γεννιούνται, λόγω του lockdown, ιδιαίτερα σε οικογένειες και σε ηλικιωμένους.

Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων με μετακινήσεις, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κάνω έκκληση γι’ αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες.

Χρειάζεται να αντέξουμε, πρέπει να αντέξουμε λίγους μήνες ακόμη, χωρίς άλλες απώλειες.

Πλησιάζουμε στο τέλος αυτού του εφιάλτη. Υπομονή και προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί».

Πόσο σας ανησυχεί η διασπορά του κορονοϊού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ; Έχουν ληφθεί μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτό;

«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία του προσωπικού μας. Και αυτά τα μέτρα ενισχύονται διαρκώς. Όλες οι υπηρεσίες της χώρας είναι καλυμμένες με υλικά ούτως ώστε να προστατεύεται η υγεία του προσωπικού. Όλα τα μέτρα εποπτεύονται από αξιωματικούς και μάλιστα με αυστηρό τρόπο. Έχουν αποσταλεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας χιλιάδες τεστ COVID, ώστε να υποβληθεί σε αυτό αποκλειστικά το προσωπικό της ΕΛΑΣ στη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Οι δικές μου οδηγίες ήταν ακόμη πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων, ακόμη περισσότερη εποπτεία. Είναι πολύτιμη η υγεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατί μόνο με υγιές προσωπικό μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία της δημόσιας υγείας. Επίσης, καλώ όλους τους αστυνομικούς να είναι πολύ προσεκτικοί στην εξωυπηρεσιακή και κοινωνική τους ζωή, έτσι ώστε αυτό το πολύτιμο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα – το προσωπικό της αστυνομίας στην εποπτεία των μέτρων να παραμείνει στην υπηρεσία της χώρας και της κοινωνίας».

Ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου έχουμε επιπλέον μέτρα για τη Θεσσαλονίκη;

«Γίνεται μακάβρια αυτή η συζήτηση. Γιορτή για φέρετρα δεν ήταν ποτέ ούτε θα αφήσουμε να γίνει φέτος το Πολυτεχνείο. Το Πάσχα, την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου φυλάξαμε τις γιορτές και προστατεύσαμε τους εαυτούς μας. Έτσι θα γίνει και με τη 17η Νοεμβρίου».

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Άσε μας, ρε Μάκη. Απευθύνσου στα φιλαράκια σου, τους ήρωες Πυροσβέστες και Λιμενικους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στη έξω υπηρεσιακή ζωή να προσέχουν μέσα στις κλούβες 20-20 και στα περιπολικά 2-2 μαζί με κρατούμενους όλα καλά...όσο για τεστ μάλλον δεν συμφέρει και πολύ θα χάσετε κομμάτια...μπεεε