Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προς ΈνωσηΔικαστών και Εισαγγελέων: Με τη διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ενεργοποιείται "μηχανισμός" ΑΜΥΝΑΣ υπέρ της Πολιτείας


Δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη του bloko.gr: Το θέμα πουαναδείχθηκε είναι εξαιρετικά σοβαρό. Η Ανακοίνωσήσας αναγκάζει τους Χιλιάδες αστυνομικούς να απαντήσουν στο δίλημμα –δεδομένουτου ότι υποχρεούται να ΜΗΝ εκτελέσουν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ - να εκτελέσουμε ή όχι τη διαταγή του Αρχηγού προχωρώντας σε Προσαγωγές και συλλήψεις που θα συνιστούνπαράνομη κατακράτηση; Με τον τρόποαυτό – και εφόσον η διαταγή θα παραμένει σε ισχύ – η ευθύνη πηγαίνει στουςΕπικεφαλής Αξιωματικούς που , ενόψει των Τακτικών Κρίσεων και μετά από τηδήλωση του κ Υπουργού « .. θα τα πούμε το Γενάρη ..» θα βρεθούν σε εξαιρετικάδύσκολη θέση. 
Γιατί πάλι ηΑστυνομία σάκος του μποξ ; Προφανέσταταόμως (και από τη δική μας οπτική) , δεν  πρόκειται για παράνομη προσταγή – διαταγή αλλά , για οδηγίαενεργοποίησης Άμυνας υπέρ τρίτου κι εν προκειμένου υπέρ της κοινωνίας και συγκεκριμένα υπερ του αγαθού της δημόσιας υγείας .Η τελολογική ερμηνεία της απόφασης - Διαταγής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ συνεπώς , (η υπ’ αριθμό1029/8/18 (ΦΕΚ 5046 Β’/ 14-11-2020) περί απαγόρευσης όλων των δημόσιωνυπαίθριων συγκεντρώσεων στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από 15Νοεμβρίου και ώρα 06.00’ μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21.00’, στις οποίεςσυμμετέχουν 4 ή και περισσότερα άτομα ) ΕΙΝΑΙ να ενεργοποιηθεί εκείνος ο μηχανισμός που θα ΑΜΥΝΘΕΙ υπέρ τηςΠολιτείας , προκειμένου  η δημόσια υγεία– που υπό  τις παρούσες συνθήκες , ως έννομο αγαθό της κοινωνικής ολότητας συνιστά πρόσφορο αντικείμενο επίθεσης - να προστατευθεί αποτελεσματικότερα και σε κάθε ενδεχόμενο .
Από ποιουςαπειλείται ; Από αυτούς που θα σπεύσουν μετα χαράς να ανοίξουν τον «Ασκό τουΑιόλου » αμέσως μετά  ,  είτε πατώντας σε συγκρίσεις , είτε ακολουθώντας τη μιμητική τακτική.  Η επίθεσησυνεπώς επίκειται , υπό τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες είναι αναγκαίακαι  ΔΕΝ θα παραβιαστεί η Αρχή της αναλογίας και η Αρχή της αντιμετώπισης του¨επιτιθέμενου¨ με την μεγαλύτερη δυνατή φειδώ . 
Με άλλαλόγια , η ¨απόκρουση της επίθεσης ¨ θα υλοποιηθεί με παθητική άμυνα που στηνπαρούσα φάση είναι υποχρεωτική προκειμένου να ¨ισορροπήσουν¨  τα αντιμαχόμενα ¨πάθη¨ και να μην  ολισθήσουμε σε παράνομες ενέργειες .Πως θαυλοποιηθεί η παθητική άμυνα ; Όταν κινηθούμε καταρχήν στα πλαίσια του άρθρου 74παρ. 15 περ. θ΄ του Π.∆.141/1991, που ομιλεί για τους λόγους προσαγωγής . Η αστυνομικήεξουσία δε νοείται  ως αυτοτελής ή αυτόνομη,ούτε ισχύει το δόγμα ‘‘ο σκοπός αγιάζει τα µέσα’’ . 
Σε κάθε περίπτωση οιενέργειες των οργάνων της ΕΛ.ΑΣ διέπονται από την αρχή της νομιμότητας (άρθρα103 παρ. 1 και 120 παρ. 2 Συντάγματος)Να σημειωθείότι , στις περιπτώσεις που  δηµιουργούνυπόνοιες διάπραξης εγκληµατικής ενέργειας και έτσι δικαιολογούν προσαγωγή ,εντάσσεται και η συμπεριφορά εκείνη που συνιστά αιτιώδη αναγωγή εγκληματικής ενέργειαςή παράλειψης , ή πρόκληση ενέργειας σε βάρος του ίδιου αγαθού που προστατεύεταιμε τη νόμιμη άμυνα .
Δυστυχώς στοπαραπέντε  , δεν υπάρχει άλλος ΑΜΕΣΩΣ καιέγκαιρος τρόπος να ενεργοποιηθεί ομοιόμορφα σ όλη την Επικράτεια η εν λόγωΑΜΥΝΑ  , με τρόπο που να μην προκαλεί ...πολίτικές ευθύνες    Για άλλη μιαφορά η Ελληνική Αστυνομία , σιωπηλά και αβόγκητα θα πάρει πάνω της «την ευθύνη»Για άλλη μιαφορά θα ¨θυσιαστεί¨ για να αποφευχθεί περαιτέρω διχασμός και για προστατευθεί ηκοινωνία .. από τον εαυτό της .Ενκατακλείδι . Θεωρούμε στην παρούσα φάση επιβεβλημένη την  όποια υπέρβαση-- δεδομένων των συνθηκών – με την ανωτέρω απόφαση .

 

Με εκτίμηση ΚωνσταντίνοςΓ , μέλος της Ομάδας Υψηλής 
Αστυνόμευσης









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ύπουλα γραμμένες αναλύσεις που επιχειρούν να δικαιολογήσουν τη συνταγματική εκτροπή της κυβέρνησης. Και ο πιο αδαής Ε.Φ. αντιλαμβάνεται ότι δεν φέρει ευθύνη για την εφαρμογή μιας πράξης που παρότι αντισυνταγματική, φέρει τα εξωτερικά γνωρίσματα της νομιμότητας και δεν είναι καταφανώς παράνομη (βλέπε νομολογία για προσταγή). Αρκετός φασισμός υπάρχει στην αστυνομία, μην χύνουμε μελάνη σουπιάς, εμφανιζόμενοι ως υπερασπιστές των αστυνομικών για να δικαιολογηθούν οι μύχιοι μαύροι πόθοι. Ο υπουργός δηλώνει στην Καθημερινή ότι είναι θέμα τιμής η σύλληψη Παππά. Άντε λοιπόν...