Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΚΕ: Υψηλές – αδικαιολόγητες τιμές στο ΚΨΜ του Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων ΚΕΕΔ

ΚΕΕΔ: Επειγόντως γραμμή ίντερνετ - Kranosgr
Παραθέτουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Τα λαϊκά εισοδήματα, με συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά συγκυβερνώντα κόμματα) και κατ’ εντολή των εγχώριων και ξένων επιχειρησιακών συμφερόντων, με τη μορφή άλλοτε των μνημονίων, άλλοτε των συμφωνιών και άλλοτε  πρωτοκόλλων συνεργασιών, μειώνονται δραματικά.

            Οι λαϊκές οικογένειες δίνουν καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες, βλέποντας τις κυβερνήσεις να δίδουν απλόχερα υποσχέσεις και να δημιουργούν αυταπάτες για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ οι ενέργειές τους καθετί άλλο μαρτυρούν.

            Οι νέοι, που κατά απόλυτη πλειοψηφία προέρχονται από τις λαϊκές οικογένειες, καλούνται να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία φθάνοντας στις πύλες των κέντρων κατάταξης και εκπαίδευσης, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η Πολιτεία δε θα τους έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον τα βασικά είδη διαβίωσής τους. Τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά, που αφήνουν να θησαυρίζουν διάφοροι επιτήδειοι κερδοσκοπώντας στις πλάτες των στρατευμένων.

            Σύμφωνα με καταγγελίες οπλιτών θητείας που παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής, προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία, στο Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας (ΚΨΜ) του στρατοπέδου αυτού, βασικά είδη πωλούνται σε τιμές που ούτε στο ελεύθερο εμπόριο δεν τις βρίσκει κανείς, όταν μάλιστα ο πληθυσμός είναι συσσωρευμένος και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να απομακρυνθεί από το χώρο, τουλάχιστον για 15 ημέρες. Σήμερα, μέσα στο ΚΕΕΔ, βρίσκονται για εκπαίδευση 2 σειρές κατάταξης, με μεγάλο αριθμό στρατευμένων η κάθε μία σειρά ξεχωριστά. Ενδεικτικά, μας μεταφέρθηκε ότι το εμφιαλωμένο νερό των 500 ml πωλείται προς 30 λεπτά το μπουκαλάκι, ο καφές προς 1 ευρώ το τεμάχιο, τα σουβλάκια και όλα τα σφολιατοειδή προς 2 ευρώ το τεμάχιο, τα κρουασάν προς 50 λεπτά το τεμάχιο και η γρανίτα προς 1,50 ευρώ το τεμάχιο, χωρίς αυτές οι τιμές να είναι ανηρτημένες σε κάποιο τιμοκατάλογο και χωρίς το ΚΨΜ να δίδει αποδείξεις στους στρατευμένους.

            Αν ανατρέξει κανείς στο ελεύθερο εμπόριο θα προσέξει ότι πολλά καταστήματα, προκειμένου να προσεγγίσουν πελατεία, προσφέρουν 1 τυρόπιτα και ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό προς 1,30 – 1,50 ευρώ, από το οποίο ασφαλώς υπάρχει και το κέρδος τους.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

1.  Γιατί το ΚΨΜ του ΚΕΕΔ έχει υψηλές τιμές στα προϊόντα πώλησής του;

2.  Γιατί δεν εκδίδει αποδείξεις στα προϊόντα που πωλεί στους στρατευμένους;

3.  Γιατί τα προϊόντα που πωλούνται στο ΚΨΜ του ΚΕΕΔ δεν είναι ανηρτημένα σε εμφανή τιμοκατάλογο, ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων οι στρατευμένοι τι μπορούν να αγοράσουν και τι όχι;

4.  Πόσα προϊόντα καταναλώθηκαν κατά τις χρονικές περιόδους των 2 τελευταίων σειρών κατάταξης;

5.  Ποιος ο προμηθευτής των προϊόντων αυτών και ποιες οι τιμές αγοράς τους από το ΚΕΕΔ;

6.  Διαθέτει ή όχι ταμειακή μηχανή το ΚΨΜ του ΚΕΕΔ;

7.  Πότε έγινε ο τελευταίος οικονομικός έλεγχος στο ΚΨΜ του ΚΕΕΔ;

8.  Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε όλα τα αναφερόμενα ως άνω προϊόντα να παραχωρούνται δωρεάν, ιδίως στους στρατευμένους θητείας κατά το χρόνο της εκπαίδευσής τους;

 Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Παπαναστάσης Νίκος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια