Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΕΥΠΣ για μεταθέσεις: Ας κοιτάξουμε επιτέλους τους συναδέλφους στα μάτια

Παραθέτουμε ανακοίνωση τής Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών: Οι γνωστοί τρομολάγνοι και κινδυνολόγοι με αφορμή την κοινοποίηση των τακτικών μεταθέσεων του έτους 2020, ξαναχτύπησαν
μέσω της «βαρυσήμαντης» ανακοίνωσης της 16.06.2020, κάνοντας λόγο για ξεσπίτωμα των Πυροσβεστών με μεταθέσεις που επιφέρουν αποδυνάμωση των υπηρεσιών της χώρας, προσπαθώντας για πολλοστή φορά για τις δικές τους μικροσυνδικαλιστικές επιδιώξεις, να σπείρουν τον πανικό στους υπαλλήλους χωρίς καμία παράθεση στοιχείων, μόνο και μόνο για να κερδίσουν τις εντυπώσεις με λόγια στον αέρα μέσω του ξύλινου και ξεπερασμένου συνδικαλιστικού τους λόγου.
Μιλούν για εκατοντάδες πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα που μετατίθενται μακριά από τα σπίτια τους, κυρίως σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, αποφεύγοντας να εκφράσουν τα πραγματικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία, 638 συνάδελφοί μας μετατίθενται, εκ των οποίων οι 423 με αίτησή τους προκειμένου να γυρίσουν στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους, αποκαθιστώντας την κατάφωρη αδικία πολλών ετών για αυτούς, ενώ οι 215 μεταθέσεις πραγματοποιούνται για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.
Κάνουν λόγο για ξεσπίτωμα των πυροσβεστών και δεν αναλογίζονται ότι απ΄ αυτούς τους 215 που μετατίθενται χωρίς αίτησή τους, οι 105 πηγαίνουν στα αεροδρόμια της FRAPORT, ενώ οι υπόλοιποι 110 μετατίθενται σε προβληματικές υπηρεσίες κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.
Δεν χωράει αμφιβολία ότι οι μεταθέσεις εκ των πραγμάτων δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους συναδέλφους που μετατίθενται, κατανοούμε απόλυτα ότι διαταράσσεται ο οικογενειακός τους προγραμματισμός και ότι υφίστανται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, μετακινούμενοι σε περιοχές που αδυνατούν ακόμα και να βρουν κατοικίες για την διαμονή τους.
Όμως ταυτόχρονα δεν μπορούμε να διεκδικούμε, χρόνια τώρα, αποκατάσταση των αδικιών που δημιουργούσε το ξεπερασμένο νομικό πλαίσιο, διόρθωση των δυσλειτουργιών που αυτό έχει προκαλέσει διαχρονικά, χωρίς να αλλάξει απολύτως τίποτα!
Σκοπίμως οι ξεπερασμένοι από τις εποχές που ζούμε, επιλεκτικοί κριτές των πάντων, αποφεύγουν να αναφέρουν ότι:
Μετά από πολλές των περιπτώσεων 12 και 15 χρόνια που υπηρέτησαν σε παραμεθόριες υπηρεσίες της χώρας και μακριά από τον τόπο τους, 423 συνάδελφοί μας, επιστρέφουν επιτέλους στα σπίτια τους, αφού προηγουμένως προσπάθησαν με οποιοδήποτε τρόπο ματαίως να μετατεθούν!
Τι ακριβώς έχουν να πουν σ’ αυτούς τους συναδέλφους αλλά και σε αυτούς που έκλεισαν 3 χρόνια στα αεροδρόμια της FRAPORT και πρέπει να γυρίσουν στις οικογένειές τους; Τι θα επικαλεστούν για τους 18 συναδέλφους από τη Μύκονο και τους 24 από τη Σαντορίνη; Να παραμείνουν μέχρι να γίνουν προσλήψεις νέων πυροσβεστών (τελευταία φορά έγιναν το 2006) μέσω νέας προκήρυξης;
Κάνουν λόγο για το ν.4662/2020, σύμφωνα με τον οποίο έγιναν οι φετινές μεταθέσεις, σαν να μη γνωρίζουν ότι και ο νόμος αυτός να μην είχε ψηφιστεί, πάλι θα είχαμε μεταθέσεις στα αεροδρόμια λόγω παρέλευσης της 3ετίας.
Επαίρονται ότι μόνο αυτοί αντιστάθηκαν, όταν ψηφιζόταν ο ν.4662/2020, οργανώνοντας ένστολες διαμαρτυρίες στο Υπουργείο και στη Βουλή και ότι σήκωσαν όλο το βάρος του αγώνα για να μην ψηφιστούν οι διατάξεις του, κινητοποιώντας αυτό που συνήθως μπορούν: Τα 8 ίδια άτομα! Ο λόγος τους αποτυπώνει ακριβώς και την αιτία που δεν εκπροσωπούνται πλέον στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας!
Η Ομοσπονδία μας διαχρονικά σε όλα τα Συνέδρια και τα Ψηφίσματά μας, έθετε ως κύρια διεκδίκησή της, την αναμόρφωση του Π.Δ. 170/1996 με στόχο τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου που αφορά τις μεταθέσεις των Πυροσβεστών, έχοντας ως γνώμονα την αξιοκρατία και την πλήρη διαφάνεια, διότι όπως προαναφέρουμε οι στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν ήταν ανυπέρβλητες. Στόχος μας ήταν η οποιαδήποτε ηγεσία να μην μετακινεί τους υπαλλήλους κατά το δοκούν και η εκάστοτε πολιτική ηγεσία να μην έχει τους υπαλλήλους σε οποιαδήποτε ομηρία.
Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να υπάρξει ένα καθεστώς απόλυτης ισονομίας και δικαιοσύνης με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία για τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Είναι επίσης αναμφισβήτητο και πρέπει να επισημανθεί ότι όλη η διαδικασία διέπεται από πλήρη διαφάνεια και αυτό επιβεβαιώνεται από τα αιρετά μέλη που εκλέγουμε στα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων.
Βεβαίως και αυτό έχει επισημανθεί, ο Κανονισμός Μεταθέσεων χρειάζεται κάποιες διορθώσεις σε κάποια σημεία της διαδικασίας και των κριτηρίων μεταθέσεων, των μετακινήσεων και στην υπαγωγή υπαλλήλων στις ευεργετικές διατάξεις, καθώς και κρίνεται απαραίτητο, στον εκ νέου επανυπολογισμό των μορίων των υπαλλήλων από ειδική επιτροπή του Α.Π.Σ., διότι διαπιστώθηκαν λάθη και να γίνει τον προσεχή Δεκέμβριο η κατανομή της υπηρετούσας δύναμης σύμφωνα με τα καινούρια στοιχεία.
Είναι δεδομένο ότι εν λόγω Κανονισμός Μεταθέσεων έδωσε ένα τέλος στην ομηρία και στην πελατειοκρατία. Αυτό που από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε από την πολιτική ηγεσία και εισακουστήκαμε, ήταν όλα στο φως και η τήρηση του τρίπτυχου ισονομία – δικαιοσύνη – αξιοκρατία!
Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι το lock down έχει αρθεί και παραμένουν ακόμα στο σκοτάδι. Καιρός να δουν την πραγματικότητα και τους συναδέλφους στα μάτια.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια