Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έστηνε δολοφονίες το παρακράτος της ΚΥΠ;


Οι τακτικοί αναγνώστες του bloko.gr ίσως να θυμούνται ότι για τη δολοφονία του Σπύρου Παπαχρήστου σε σχετικό ρεπορτάζ είχαμε παραθέσει κάποιες
εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ για την πιθανότητα -έστω και μικρή- να κρύβονται απί πίσω ως ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστές παράγοντες όχι του κοινού υπόκοσμου, αλλά του παρακρατικού τμήματος κρατικών υπηρεσιών.

Ποιος από τον υπόκοσμο θα οργάνωνε τέτοιου βεληνεκούς εκτέλεση, στέλνοντας σε δολοφονική ενέδρα επαγγελματίες σίριαλ κίλερ με ... τόσο μικρού διαμετρήματος όπλο; 

Στο bloko.gr είχαμε γράψει επίσης ότι λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του πρώην εκαμίτη Σπύρου Παπαχρήστου, στο σπίτι του βρέθηκαν τρία "σημαίνοντα" πρόσωπα. Ένας εφοπλιστής, ένας υπουργός της τότε κυβέρνησης) κι ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ. Σε άλλο ρεπορτάζ επίσης, είχαμε σημειώσει πως πολιτικός -ο ίδιος εν προκειμένω τότε υπουργός- είχε παγιδεύσει με κοριό το αυτοκίνητο δημοσιογράφου.

Εκείνο το βράδυ της δολοφονίας Παπαχρήστου, ο πρώην αξιωματικός ανέφερε το όνομα του Μανώλη Καραγιάννη. Ο Μανώλης Καραγιάννης δολοφονήθηκε λίγο χρονικό διάστημα αργότερα στο Π. Φάληρο. Το περίεργο στην υπόθεση είναι πως ούτε οι πιο στενοί συνεργάτες του γνώριζαν πού διέμενε. Όπως θεωρήθηκε, οι κινήσεις ήταν καταγεγραμμένες από τους ηθικούς αυτουργούς της εκτέλεσης, μέσω ... κοριού στο αυτοκίνητο.

Πάμε και στη τρίτη εκτέλεση. Αυτή του φίλου μας, του Δημήτρη Μάλαμα. Ο επιχειρηματίας είχε εκμυστηρευθεί στο στενό κύκλο του, αφενός ότι σκόπευε ν' απαγκιστρωθεί απ' όλα όσα μετερχόταν στο παρελθόν προκειμένου να στραφεί σε νόμιμες επιχειρήσεις ώστε να τις αφήαει καταπιστεύματα στα παιδιά του που μεγάλωσαν, αλλά φέρεται να είπε και κάτι άλλο.

Πως στήνεται ένα νέο σύστημα μετά τη δολοφονία Παπαχρήστου και πως ο ίδιος δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση να εμπλακεί. Έλεγε μάλιστα πως φοβόταν για τη ζωή του. Γι αυτό και είχε μαζί του αστυνομικούς συνοδούς. Αλλά ... πού ήταν οι αστυνομικοί όταν γαζώθηκε με σφαίρες; Έριξαν στον αέρα είπαν για εκφοβισμό και φρόντισαν άρον άρον να εξαφανίσουν από προσώπου γης τα τρία κινητά τηλέφωνα του. Ποιος τα φοβόταν; Σίγουρα όχι εμείς.

Ερώτημα δεύτερο. Ακόμα και η 17Ν, ούτε καν η Σέχτα δεν χτύπησαν ποτέ συνοδευόμενο στόχο από το φόβο φίλιας απώλειας. Στον Μάλαμα οι εκτελεστές πώς ήταν τόσο σίγουροι ότι θα διαφύγουν αναίμακτα και αποτόλμησαν ένα τόσο υψηλού ρίσκου χτύπημα;

Ποιος άλλος πλην ενός νόμιμου παρακρατικού μηχανισμού θα μπορούσε να στήσει αυτές τις τόσο πολύκροτες και σημαντικές για τον ανασχεδιασμό του τοπίου της διαφθοράς και της συνεκμετάλλευσης της ροής του μαύρου χρήματος; Ερωτήματα θέτουμε, προκειμένου να καταστεί σαφές πως και ποιοί διοικούν. Ερωτήσεις που χρήζουν απαντήσεις.

Μέσα από αυτό και τα παλιότερα ρεπορτάζ μας ίσως καθίσταται σαφές και κάτι ακόμη. Πώς μόνο ο υποφαινόμενος μεταξύ πλειάδας δημοσιογράφων κλήθηκε για ανωμοτί εξέταση. Δεν πειράζει τιμή μας είναι. Θα διατηρήσουμε ωστόσο το δικαίωμα και την ευθύνη να γράφουμε και να ξαναγράψουμε για τον μηχανισμό που διαπλέκει ευθέως τον υπόκοσμο με την πολιτική, την επιχειρηματικότητα, τη δικαιοσύνη, την εκκλησία κοκ. Η τελευταία ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ μέσα στην οποία αναβαπτίζεται το μαύρο χρήμα.

Εδώ είμαστε λοιπόν κύριοι. Γνωρίζετε και τη διεύθυνση μας.



του Γιώργου Καραϊβάζ

 Διαβάστε μικρό μόνο μέρος όλων όσα έχουμε γράψει στο παρελθόν.


Ο ανώτατος αξιωματικός, ο υπουργός και ο εφοπλιστής που "έδειξαν" τον Καραγιάννη μετά τη δολοφονία του πρώην εκαμίτη


Κεραυνός εν αιθρία οι αστυνομικοί συνοδοί του Δημήτρη Μάλαμα; Οι έρευνες διαφθοράς και οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ


Και αστυνομικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του πρώην εκαμίτη - Η διάρρηξη της καθεστηκυίας τάξης και η υπόθεση Μπακογιάννη


Ένα απίθανο, τρελό σενάριο για τη δολοφονία Παπαχρήστου - Κι αν είναι αλήθεια;





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια