Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το τελευταίο ταξίδι του Noor One προς την αλήθεια

Η εμπλοκή της δικογραφίας του Noor One στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν μια σύμπτωση. Συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ το 2012 για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων
αγώνων, συνέπεσαν με την υπόθεση του ναρκοπλοίου. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης...
Τον Ιούνιο του 2014, έκπληκτος ο τότε αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Αριστείδης Κορέας διαπίστωσε ότι οι παρακολουθήσεις για ποδοσφαιρικές υποθέσεις, περιείχαν συνεννοήσεις για τη ναύλωση ενός πλοίου, στο οποίο βρέθηκε το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης που κατασχέθηκε ποτέ στην Ευρώπη.
Η δικογραφία αμέσως διαχωρίστηκε και η υπόθεση του Noor One πήρε το δρόμο της. Πρωτοδίκως πέντε άνθρωποι καταδικάστηκαν με ισόβια. Ομως σε αυτό το δικαστήριο οι διαβόητες ηχογραφημένες συνομιλίες δεν ακούστηκαν ποτέ.
Στο μεταξύ, εννέα μάρτυρες έχασαν τη ζωή τους. Στις 16 Ιουνίου 2020, στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, θα συνεχιστεί η εφετειακή δίκη του Noor One. Αυτή τη φορά το δικαστήριο έλαβε γνώση των όσων κατέγραψε ο υπερκοριός.
Μετά από έξι χρόνια όμως, αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει μάρτυρας - «κλειδί» που δεν έχει καταθέσει ποτέ, παρότι το ζητάει επιμόνως την τελευταία διετία από την ελληνική Δικαιοσύνη. Το θέμα ήδη διεθνοποιήθηκε και αναρωτιέται κανείς πως ένα τόσο σοβαρό δικαστήριο θα καταλήξει στην απόφασή του, χωρίς να έχει στα χέρια του μια τέτοια ουσιώδη μαρτυρία.
Είναι προφανές ότι στην ανακριτική διαδικασία υπήρξαν και παραλείψεις και καθυστερήσεις. Τόσο μεγάλες που εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά. Πρόκειται για μία δυσώδη υπόθεση, η οποία δεν μπορεί να κλείσει αν δεν έχει τον τελευταίο λόγο η Δικαιοσύνη. 
Το ναρκοπλοίο δεν θα ξαναταξιδέψει ποτέ. Θα μείνει αραγμένο στο λιμάνι της Ελευσίνας μέχρι να προωθηθεί στο διαλυτήριο. Όμως η ελπίδα  για το ταξίδι της Δικαιοσύνης προς την αλήθεια, μπορεί να διασωθεί στην εκπνοή.


Κυριάκος Θωμαΐδης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια