Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Είμαστε στην προ Ζωνιανών εποχή» καταγγέλλει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών

Βρισκόμαστε στην προ Ζωνιανών εποχή» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, Χρήστος Τσανακτσίδης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το δημοσίευμα της Πατρίδας
για το επεισόδιο που συνέβη προ ημερών σε χωριό του ορεινού Μυλοποτάμου όπου ντόπιοι ξεσηκώθηκαν για τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου εντός του οικισμού και απαίτησαν από τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ «να μην κάνουν ελέγχους μέσα στο χωριό».
ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, Χρήστος Τσανακτσίδης
Ο Χρήστος Τσανακτσίδης
Σήμερα, το άλλοτε πολυδύναμο ΤΑΕ Μυλοποτάμου, το οποίο   ιδρύθηκε μετά βαϊων και κλάδων μετά την αιματηρή επιχείρηση-φιάσκο στα Ζωνιανά με θύμα τον άτυχο ειδικό φρουρό Στάθη Λαζαρίδη, έχει αποδεκατιστεί και αριθμεί μόλις 25 άτομα.
Μετά βίας βγαίνει πλήρωμα με τέσσερα άτομα στη βάρδια. Έλεγχοι μέσα στα χωριά δε γίνονται, πόσο μάλλον κατ’ οίκον έρευνες. Η καθιερωμένη αστυνόμευση στηρίζεται κυρίως σε ένα απλό και βιαστικό πέρασμα των υπηρεσιακών οχημάτων μέσα από τα χωριά.
«Είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα από το 2007» σχολιάζουν αστυνομικοί κύκλοι. Αυτό που συνέβη προ ημερών σε χωριό του ορεινού Μυλοποτάμου με αφορμή τη διενέργεια ελέγχου σε τοπικό παράγοντα αποτυπώνει την κατάσταση.
«Η τοπική Διεύθυνση δεν ασχολείται, δεν ενισχύουν το ΤΑΕ Μυλοποτάμου, το οποίο αποδυναμώνεται» επισήμανε ο κ. Τσανακτσίδης, υπογραμμίζοντας ότι σε λίγο ούτε περιπολίες δεν θα μπορούν να βγάλουν.
Πολύ περισσότερο στην παρούσα φάση που όλες οι δυνάμεις έχουν πέσει στα Ανώγεια και στην φύλαξη των σπιτιών των δύο εμπλεκόμενων οικογενειών στο διπλό φονικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανά 8ωρο διατίθενται 12 αστυνομικοί με αποτέλεσμα η αστυνόμευση στον υπόλοιπο Μυλοπόταμο να έχει πάει …περίπατο.
Αστυνομικοί κύκλοι αναφερόμενοι στο περιστατικό που αποκάλυψε η «Π» περιέγραψαν ότι 14-15 αστυνομικοί κυκλώθηκαν από περίπου 30-40 άτομα που διαμαρτύρονταν για τον έλεγχο στον τοπικό παράγοντα, απαιτώντας να μην ξαναγίνει έλεγχος μέσα στο χωριό.
Κανονικό άβατο δηλαδή. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης μαζί με ένα πλήρωμα του ΤΑΕ Μυλοποτάμου δεν υποχώρησαν και τελικά επικράτησε η λογική με τους διαμαρτυρόμενους να υποχωρούν, εισακούοντας κάποιες πιο ψύχραιμες φωνές. Ίσως και πιο έξυπνες φωνές.
Υποστηρίζεται επίσης ότι θα έπρεπε να έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος εκείνων που συμμετείχαν στο επεισόδιο και να μην προσπεραστούν έτσι απλά όσα συνέβησαν.
Παράλληλα ενισχύονται οι φωνές στην Αστυνομία που πιστεύουν ότι θα πρέπει να τεθεί ξανά σε ισχύ  η διάταξη για κόψιμο των επιδοτήσεων στους παραβάτες.
Μία διάταξη που σύμφωνα με τον κ. Τσανακτσίδη καταργήθηκε το 2017 με αποτέλεσμα να έχουν αποθρασυνθεί όσοι ενέχονται σε παραβατικές δραστηριότητες. Παλαιότερα ο εντοπισμός μιας χασισοφυτείας ή η διαπίστωση απόκλισης στην καταμέτρηση ζώων είχε και επακόλουθες επιπτώσεις στην επιδότηση και αυτό «πονούσε» ιδιαίτερα.
Χθες η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία θέτει προ των ευθυνών της την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά κατά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου. Μια ανακοίνωση καταγγελτική όσο και δραματική για τα όσα συμβαίνουν.
«Μετά το «φιάσκο» στα Ζωνιανά το 2007 με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα, ανέλαβε πρωτοβουλία το Υπουργείο μας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδρύθηκε το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και δη της “βαριάς” εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Με το πέρας όμως λίγων ετών και παρά τα μεγάλα λόγια της δήθεν υποστήριξης της ανωτέρω υπηρεσίας παρατηρείται η εγκατάλειψη της. Ειδικότερα η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης, της οποίας η απουσία είναι εκκωφαντική, όχι μόνο δεν ενισχύει την ανωτέρω υπηρεσία αλλά αντιθέτως την έχει αποδυναμώσει.
Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας με νέο προσωπικό ώστε να είναι ικανή να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της .
Εμείς σας θέτουμε πρό των ευθυνών σας, διότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να έχουμε τραυματίες συναδέλφους ή και ακόμη επανάληψη των προηγούμενων τραγικών γεγονότων με τα γνωστά δυστυχώς τραγικά αποτελέσματα, πού παρακολουθούσε όλη η Ελλάδα.
Η Ένωσή μας είναι πάντα δίπλα στους συναδέλφους μας πού υπηρετούν σε αυτή την δύσκολη από πολλές απόψεις υπηρεσία και εννοείται ότι θα συνεχίσει να το πράττει με όποιον τρόπο μπορεί».

πηγή: patris.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια