Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Έλεγε ότι θα μου κάνει κακά πράγματα», ισχυρίζεται ο ανήλικος


Με διαδικασίες εξπρές λόγω της ανηλικότητας βασικού κατηγορουμένου, η υπόθεση της φονικής συμπλοκής που είχε σημειωθεί προ μηνών μεταξύ κυρίως Πακιστανών στο Τυμπάκι με φόντο τα
μεροκάματα παίρνει το δρόμο για το ακροατήριο.
Τότε οι καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας περιέγραφαν τη δράση μιας «σκοτεινής» ομάδας που προσπαθούσε να ελέγξει την κατάσταση, επιβάλλοντας «χαράτσι». Τα μέλη της ομάδας αυτής φέρονται να εκβίαζαν και να απειλούσαν ακόμα και με βιασμούς για την υφαρπαγή των μεροκάματων.
Συνολικά, οι κατηγορούμενοι είναι 17 εκ των οποίων οι τρεις φέρονται ως βασικοί κατηγορούμενοι στην άγρια δολοφονία 33χρονου Πακιστανού, ο οποίος δέχθηκε ταυτόχρονα μαχαιριές και χτυπήματα από σκεπάρνι και πέτρα. Ανάμεσα στους τρεις βασικούς είναι και ένας 17χρονος Πακιστανός.
Ο τελευταίος κατά την απολογία του είχε ομολογήσει ότι τραυμάτισε το θύμα με ένα μαχαίρι. «Αυτός ήταν κακός. Κάθε φορά που τον έβλεπα στο δρόμο στο Τυμπάκι μού έλεγε κακά πράγματα και ότι θα μου κάνει κακά πράγματα. Δεν ήξερα ότι θα πεθάνει γιατί το μαχαίρι ήταν πολύ μικρό.
Όταν του έβαλα εγώ το μαχαίρι κάποια άλλα παιδιά τον χτυπούσαν με σφυρί, με πέτρες, με τα πόδια τους» είχε υποστηρίξει. Η υπεράσπιση έχει προβάλλει τον ισχυρισμό ότι ο 33χρονος και η ομάδα του παρακρατούσαν με τσαμπουκά τα μεροκάματα. Όταν κάποιος αντιδρούσε και αντιστεκόταν, τον εκβίαζαν και τον απειλούσαν ακόμα και με βιασμό.
Για τον 17χρονο και έναν ακόμα ανήλικο η υπόθεση διαχωρίστηκε και παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι παραπέμπονται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συμπλοκή.
Μία υπόθεση που είχε αναστατώσει την κοινωνία του Τυμπακίου αφού είχαν εκτυλιχθεί πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μπροστά στα έντρομα μάτια κατοίκων αλλοδαποί, κυρίως Πακιστανικής υπηκοότητας, παρήλασαν στον κεντρικό δρόμο του Τυμπακίου, κραδαίνοντας στα χέρια τσεκούρια, καδρόνια, λοστάρια και πέτρες. Δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησαν σκηνές απίστευτης αγριότητας και βίας κατά τη σύρραξη αντίπαλων ομάδων. Το υλικό από κάμερα ασφαλείας καταστήματος ήταν απόλυτα διαφωτιστικό.
Ο 33χρονος  Πακιστανός χτυπήθηκε ανελέητα μέχρι θανάτου, ενώ ένας ακόμα νεαρός άνδρας, 29 ετών,  έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος μετά από τσεκουριά στο κεφάλι. «Άρχισαν να διαπληκτίζονται φραστικά, ακολούθησαν κάποια σπρωξίματα μεταξύ τους και πολύ σύντομα άρχισαν να χτυπούν ο ένας τον άλλον με τα αντικείμενα που κρατούσαν.
Κατάφεραν χτυπήματα με πολλή δύναμη και μίσος χωρίς κανείς να υπολογίσει τις σωματικές βλάβες που θα επιφέρει. Επικρατεί ένας απόλυτος πανικός και όλοι χτυπούσαν αδιακρίτως» περιγράφει στην κατάθεση του αστυνομικός της Ασφάλειας που είδε το υλικό από την κάμερα ασφαλείας.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια