Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στον Υπουργό η Ομοσπονδία των Λιμενικών για το νέο νομοσχέδιο - Τί τους απάντησε

Ανακοίνωση τής Ομοσπονδίας των Λιμενικών: Κατά τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., που πραγματοποιήθηκε χθες συζητήθηκαν ζητήματα, που απασχολούν τα στελέχη
Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταξύ αυτών το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο κατατέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να αναρτηθεί για διαβούλευση το επόμενο χρονικό διάστημα.
Από την πρώτη ενημέρωση, που μας έχει δοθεί διαπιστώθηκε ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις, μεταθέσεων-αποσπάσεων-τοποθετήσεων, που δε συμβαδίζουν με το πνεύμα δικαιοσύνης και δεν  αποδίδουν τον απαιτούμενο σεβασμό στη διαχρονική προσφορά των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην Ελληνική κοινωνία.
Για το λόγο αυτό το Γενικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ γνωμοδότησε και το Δ.Σ. επίσης ΟΜΟΦΩΝΑ αποδέχθηκε να τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας και των 18 Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ. και την κλιμάκωση της δράσης μας προκειμένου να μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία για την προώθηση και επίλυση χρόνιων προβλημάτων, που θα δώσουν προοπτική, ουσιαστικά κίνητρα και έμπρακτη στήριξη στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά και για να προασπίσουμε κεκτημένα δικαιώματα των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Στο πλαίσιο αυτό μετά το πέρας των εργασιών του συμβουλίου μας απευθυνθήκαμε στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ανταποκρίθηκε άμεσα δίνοντάς μας την ευκαιρία να παραθέσουμε στον ίδιο τους προβληματισμούς μας για την τροποποίηση των άρθρων του ν. 4504/2017 για τις μεταθέσεις, τοποθετήσεις, αποσπάσεις στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τονίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι δε συγκροτήθηκε ποτέ καμία σχετική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. καθώς επίσης και για τη μη ενσωμάτωση στο νομοσχέδιο νομοθετικών ρυθμίσεων, που αφορούν στη βελτίωση της βαθμολογικής εξέλιξης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τις οποίες ο ίδιος επανειλημμένα έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει.
Ο κ. Υπουργός μας δήλωσε ότι το νομοσχέδιο δεν έχει αποκτήσει ακόμη την τελική του μορφή και ότι μέχρι και την ανάρτησή του για διαβούλευση και την κατάθεσή του προς ψήφιση στη Βουλή υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης ή προσθήκης διατάξεων τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση ο ίδιος και κανείς άλλος δε φέρει την τελική ευθύνη για το νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ.
Συνάδελφοι,
Η Ομοσπονδία μας και οι Ενώσεις μέλη της αγωνιζόμαστε να μπει ένα τέρμα σε μια αναχρονιστική νοοτροπία, που ταλαιπωρεί τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δεν επιτρέπει στο Σώμα να αναδείξει τις τεράστιες δυνατότητές του.
Διατάξεις νόμου, που αγγίζουν το σύνολο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα γόνιμης συνεργασίας υπηρεσιακών παραγόντων και συνδικαλιστικών φορέων και πάντως όχι προϊόν παρωχημένων αντιλήψεων, που δυστυχώς αναπτύσσονται τελευταία στο Αρχηγείο μας. Αναφορικά με τις προτάσεις μας για τη βελτίωση της βαθμολογικής εξέλιξης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντιλαμβανόμαστε ότι όσοι είναι λάτρεις του δόγματος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δυσκολεύονται να κατανοήσουν την αξία των ομόφωνων αποφάσεων αντιπροσωπευτικών συλλογικών οργάνων όπως συμβαίνει με το σύνολο των προτάσεών μας.
Τέλος δηλώνουμε αποφασισμένοι να μη δεχθούμε αλλαγές στο σύστημα μεταθέσεων-αποσπάσεων-τοποθετήσεων, οι οποίες θα είναι εκτός του πλαισίου της αξιοκρατίας και της διαφάνειας και δε θα έχουν ως στόχο να προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια, που χρειάζονται τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εμπιστευόμενα ένα σύστημα, που επιτέλους θα εμπνέει ισοτιμία, ισονομία και δικαιοσύνη για όλους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια