Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βίντεο ντοκουμέντο από την απόπειρα εισβολής σε στρατόπεδο στη Λέσβο - Εσπασαν την είσοδο

Βίντεο-ντοκουμέντο από τα πολύ σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης στο στρατόπεδο «Κυριαζή» στην περιοχή Παγανή της Λέσβου, φέρνει στο φως της δημοσιότητας
το ethnos.gr. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπήρχαν έξω από το στρατόπεδο άτομα που πυροβολούσαν στον αέρα με καραμπίνα. Αυτή, όμως, δεν ήταν η πιο ακραία κατάσταση στο στρατόπεδο «Κυριαζή», όπου είχαν βρει «καταφύγιο» έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, που «πολιορκούνταν» από οργανωμένες ομάδες διαδηλωτών που αντιδρούν στη δημιουργία νέου κέντρου κράτησης προσφύγων και μεταναστών στο νησί.
«Αντίκρισα εικόνες που σοκάρουν»
Κάποια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ομάδα ατόμων που έκανε επιθέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις αποπειράθηκε να εισβάλει στο στρατόπεδο. Μάλιστα, έσπασαν μία από τις εισόδους του στρατοπέδου και περίπου 10 άτομα εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο, παρουσία λιγοστών στρατιωτικών και στρατιωτών αλλά και αστυνομικών.
Τότε ήταν που σήμανε συναγερμός στους στρατιωτικούς και στους αστυνομικούς. Διμοιρίες των ΜΑΤ προωθήθηκαν προς το μέρος των ατόμων που έκαναν τις επιθέσεις, έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και κάπως έτσι απετράπησαν τα χειρότερα. Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμάται ότι μπορεί να υπήρχε μαζική εισβολή διαδηλωτών στο στρατόπεδο.  Σημειώνεται ότι είναι από τις εξαιρετικά σπάνιες επιθέσεις που κάποιο ελληνικό στρατόπεδο δέχεται τέτοια επίθεση.


untitled_design_2.png
untitled_design_1.png

Αλέξανδρος Καλαφάτης
https://www.ethnos.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια