Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιτέλους! Ποινική δίωξη για διασπορά fake απαγωγών παιδιών - Φήμες και σκοπιμότητες - Η αβάσταχτη ελαφρότητα της δημοσιογραφίας


Η δημοσιογραφία στα χειρότερα της, ή σκοτεινός αρωγός υπόγειων κέντρων μισαλλοδοξίας που προωθούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό; 

Τις
τελευταίες ώρες σαρώνουν τα κοινωνικά δίκτυα και τις άκριτα "αναπαραγωγικές" ιστοσελίδες και μέσα, "ειδήσεις" για απαγωγές παιδιών σε Πετρούπολη, Βέροια κοκ.

Είναι μια δοκιμασμένη συνταγή από το παρελθόν η οποία μαζί με την εγκληματοφοβία προώθησε το νεοναζιστικό μόρφωμα στις εκλογικές επιλογές των αφελών και έντρομων από την ζοφερή προπαγάνδα τους ψηφοφόρους. Άλλοτε ο Μέγκελε μετέτρεψε σε πειραματόζωα τα παιδιά. Σήμερα οι πιστοί ακόλουθοι του επενδύουν από άλλη όψη και πρόθεση στα ίδια ακριβώς θύματα. Στα παιδιά που ευαισθητοποιούν αυθωρεί την συνείδηση και τα αντανακλαστικά της κοινής γνώμης.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν, πως επιτέλους (και μπράβο) υπήρξε αντίδραση από την αστυνομία. Στη Βέροια, έψαξαν και βρήκαν τον άνθρωπο που έκανε την ανάρτηση για την απόπειρα απαγωγής 15χρονου. Και ω του θαύματος, τους .... "αποκάλυψε" πως τίποτα από όλα όσα περιέγραφε δεν είχε συμβεί και πως το έκανε εξαιτίας του θορύβου που προκαλούν και πάλι οι ανά την Ελλάδα "ειδήσεις" για παρόμοια περιστατικά.

Διερευνώντας τα γεγονότα οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν, μετά από ισχυρισμό του, πως το δημοσίευμα του βασίστηκε σε παλιότερη καταγγελία από ανήλικο στην περιοχή περί απόπειρας αρπαγής. Το παιδάκι πανικόβλητο από όλα όσα διάβαζε και άκουγε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, έβλεπε με καχυποψία όποιον τον προσέγγιζε τυχαία και μέσα στο μυαλουδάκι αναπαρήγαγε τις χίμαιρες των χρυσαυγιτών. Οι τελευταίοι είχαν πετύχει στον απόλυτο βαθμό τον στόχο τους, θυματοποιώντας στον υπερθετικό βαθμό και πάλι ανήλικους, μέσα σε ψυχολογική παγίδα ανύπαρκτων δαιμόνων, καθώς και τους γονείς.

Ευτυχώς (και μπράβο) η αστ6υνομία της Βέροιας δεν έμεινε εκεί. Ενημέρωσε τον εισαγγελέα για τον ασυνείδητο (!) ή απολύτως συνειδητοποιημένο προπαγανδιστή, ο οποίος ζήτησε την ποινική δίωξη του για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση ανησυχίας στην κοινή γνώμη. Μακάρι την ίδια τακτική ν' ακολουθούσαν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, ώστε οι νεοναζιστές γκαιμπελίσκοι να συναντήσουν τη Νέμεση τους.

Και κάπου εδώ, υπεισέρχεται ο παράγοντας δημοσιογραφία, που αναπαράγει και προβάλει με πηχυαίους τίτλους το ανύπαρκτο. Τη σκοπιμότητα. Απλώς βλάκες ή γκαιμπελίσκοι;



του Γιώργου Καραϊβάζ         




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια