Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών: Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό

''Μας προκαλεί έντονη ανησυχία η αυθαιρεσία των ΜΑΤ κατά των μαθητών, των φοιτητών, των αγροτών, των νοσοκομειακών γιατρών, των προσφύγων και των μεταναστών, όλου του αγωνιζόμενου λαού'', τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.


Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  καταδικάζουμε απερίφραστα τον κλιμακούμενο κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή, την εφαρμογή απαράδεκτων τακτικών και πρακτικών  καταχρηστικής βίας από τις δυνάμεις καταστολής, που αποσκοπούν στο χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών και  των δικαιωμάτων του λαού.

 

Μας προκαλεί έντονη ανησυχία η αυθαιρεσία των ΜΑΤ κατά των μαθητών, των φοιτητών, των αγροτών, των νοσοκομειακών γιατρών, των προσφύγων και των μεταναστών, όλου του αγωνιζόμενου λαού. Μας προβληματίζει η γενικευμένη λειτουργία τους, που με τακτικές προκλήσεων, κλιμακώνουν τη βία και δεν σέβονται το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου.

 

Η βαρβαρότητα των ΜΑΤ είναι αποτέλεσμα της κυρίαρχης αντίληψης για βίαιη αντιμετώπιση του  ‘‘εχθρού λαού’’ που καλλιεργούν όλες οι κυβερνήσεις στις ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις. Η ‘’παλιά καραμέλα’’ για μεμονωμένες περιπτώσεις υπέρβασης της αστυνομικής βίας δεν πείθει πια κανένα. Όπως δεν πείθουν και δεν λειτούργησαν ο κώδικας δεοντολογίας και τα διακριτικά ταυτότητας, οι ΕΔΕ και τα πειθαρχικά συμβούλια, ο μηχανισμός διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη, όλοι οι κατά καιρούς κυβερνητικοί ‘‘εξωραϊσμοί’’. Όταν πρόκειται για τη βίαιη επιβολή αντιλαϊκών μέτρων, η νομιμότητα της αστυνομικής δράσης παραμερίζεται. 

 

Ο κατάλογος της καταστολής όλο και μακραίνει. Είτε με ‘’δεμένα χέρια’’ από την προηγούμενη κυβέρνηση, είτε με ‘‘λυμένα χέρια’’ από την κυβέρνηση της ΝΔ,  ο λαός έχει γνωρίσει τη βαρβαρότητα των ΜΑΤ. Δεν ξεχνάμε οι συνταξιούχοι και απόστρατοι την υποδοχή μας με χημικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μαξίμου. Η λαϊκή απαίτηση για την αναγκαιότητα κατάργησης των ΜΑΤ, που ο ρόλος τους- όπως αποδεικνύεται συνεχώς- είναι αποκλειστικά το χτύπημα των εργαζομένων και γενικότερα του λαϊκού κινήματος, είναι εξαιρετικά επίκαιρη.

 

Γνωρίζουμε ότι η κλιμάκωση του κρατικού αυταρχισμού είναι συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν την κερδοφορία της ολιγαρχίας του κεφαλαίου. Οι συνεχείς διευκολύνσεις των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και του συνδικαλισμού, η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, η εμπορευματοποίηση της υγείας, η παράδοση της παιδείας στα ιδιωτικά συμφέροντα και γενικότερα η ανάπτυξη για το κεφάλαιο με την άσκηση αντιλαϊκών πολιτικών, πάνε παρέα με την καταστολή. Το μαστίγιο της καταστολής και το καρότο της παραπλάνησης αποτελούν πάγια τακτική των κυβερνήσεων και των κομμάτων που υπηρετούν  την πλουτοκρατία  για να μειωθούν οι λαϊκές αντιστάσεις.

Τονίζουμε ότι η εφαρμογή του δόγματος ‘’νόμος και τάξη’’ εξυπηρετεί την ανάγκη της ολιγαρχίας του κεφαλαίου να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στη χώρα, να υπονομευτούν οι αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Το δόγμα δεν αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα αστυνόμευσης και το χτύπημα της εγκληματικότητας, που αφορά  την προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών στις συνοικίες της Αθήνας, στις πόλεις και τα χωριά της επαρχίας. Το δόγμα ‘’ξεβρακώνεται’’ καθημερινά με τις δολοφονίες, τις ληστείες, τις διαρρήξεις, το εμπόριο ναρκωτικών στη Δυτική Αττική, την ώρα που τα ΜΑΤ εξευτελίζουν νεαρούς και κοινωνικά αδύναμους στα Εξάρχεια.

 

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, στην οποία δραστηριοποιούνται και απόστρατοι-πρωτοπόρα στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος της αστυνομίας, εκφράζουμε τη λύπη μας για τη  σημερινή κατάντια εκπροσώπων των αστυνομικών ενώσεων  και την ταύτισή τους με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Είναι απογοητευτικό και καταδικαστέο να υπερθεματίζουν με δηλώσεις τους την άγρια καταστολή και να αντιμετωπίζουν τον αγωνιζόμενο λαό ως εχθρό.

 

Καλούμε τους εν ενεργεία συναδέλφους μας, ιδιαίτερα όσους προέρχονται από φτωχές, λαϊκές εργατικές και αγροτικές οικογένειες, να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της με την αστυνομική βία και καταστολή και τους φέρνει σε σύγκρουση με το λαό. Να μην ταυτίζονται με τον αποκρουστικό μηχανισμό που υπηρετούν και να μην σηκώνουν τα γκλομπς και ρίχνουν τα δακρυγόνα ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, δηλαδή στα παιδιά, τα αδέρφια, τους γονείς, τους γείτονες και φίλους τους, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Υπάρχουν βασικά προβλήματα που αφορούν και τις οικογένειές τους, όπως η κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, η υγεία, η παιδεία και η λύση τους είναι δεμένη με τη λύση των λαϊκών προβλημάτων. Δεν πρέπει να βάζουν εμπόδια με την καταστολή στο λαϊκό κίνημα. Να απομονώσουν όσους δεν σέβονται τη ζωή, την τιμή, την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου. Να καταδικάσουν τα φερέφωνα του κυβερνητικού αστυνομικού συνδικαλισμού και να συνταχθούν με τις αγωνιστικές συνδικαλιστικές δυνάμεις των αστυνομικών.

 

Καλούμε τους απόστρατους συναδέλφους μας σε κοινούς αγώνες με τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, όλο το λαϊκό κίνημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και τη διεκδίκηση όσων μας έχουν αφαιρέσει αλλά και των σύγχρονων αναγκών μας. Να οργανώσουμε και τη δική μας αντίσταση και διεκδικητική πορεία, με τη μαζικοποίηση και ενίσχυση της δράσης των αγωνιστικών ενώσεων και κινήσεων των αποστράτων. Να βάλουμε μπροστά και τη δική μας δυναμική για να παλέψουμε ενάντια στις πολιτικές που στηρίζουν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και στις κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό ενάντια στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια