Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνεχίζει να προκαλεί ο Λαγός - Φαιδρό χαρακτηρίζει το δικαστήριο, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του!


O Λαγός έφτιαξε νέο νεοναζιστικό μόρφωμα («Εθνική Λαϊκή Συνείδηση»), παρέα με τον Καιάδα, τον Ηλιόπουλο και άλλους χρυσαυγίτες. Μοναδικό του μέλημα είναι να τη σκαπουλάρει από τις βαρύτατες κατηγορίες που τον βαραίνουν, πράγμα αδύνατο. Στις 28 Αυγούστου, έδωσε συνέντευξη στον πολύ στενό συνεργάτη του Πλεύρη, Συμιγδαλά, που είναι μέλος του συντονιστικού οργάνου του νέου νεοναζιστικού μορφώματος, στην οποία για μια φορά ακόμα μίλησε απαξιωτικά για το δικαστήριο που δικάζει τα 69 μέλη και στελέχη της ΧΑ.

 
Ο Συμιγδαλάς ρώτησε τον Λαγό αν ισχύει αυτό που κυκλοφορεί για την πρώην σύντροφό του Μπενέκη, ότι είναι αλβανικής καταγωγής. Η ερώτηση-πάσα έγινε για να αναφερθεί ο Λαγός στο δικαστήριο και στην… αθωότητά του. Είπε συγκεκριμένα: «Πριν τρεις-τέσσερις μήνες περίπου πήγε η μητέρα της συγκεκριμένης κοπέλας σαν μάρτυρας στο δικαστήριο, σ’ αυτό το φαιδρό δικαστήριο… Εψαξαν τα πάντα σε μένα, τα κινητά μου, μπήκαν στο σπίτι μο,υ διέλυσαν τα πάντα και δεν μπόρεσαν να βρουν το παραμικρό. Εάν άλλο άνθρωπο τον είχαν ψάξει τόσο συγκεκριμένα, σε βάθος χρόνου μεγάλο, θα είχαν ανακαλύψει κάποιες παρατυπίες στη ζωή του. Σε μένα δεν μπόρεσαν να βρουν τίποτα και βασίστηκαν μόνο στα ψέματα».
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λαγός αναφέρεται απαξιωτικά στο δικαστήριο. Το είχε ξανακάνει στις 30 Σεπτέμβρη του 2018, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο XFM. Ρωτήθηκε τότε: «Σας αναφέρουν ως εγκληματική οργάνωση. Κάνατε κάτι εσείς γι’ αυτό;». Και απάντησε: «Τι να κάνουμε; Εχουμε κάνει τα πάντα. Καταρχήν, εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Το λέω, και ας είμαι αυτή τη στιγμή με μια δίκη πάνω μου… Μας λένε εγκληματική οργάνωση, πού να απευθυνθούμε; Εχουμε ένα δικαστήριο, το οποίο κωλυσιεργεί, κανείς δεν υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικά μας δικαιώματα».
 
Οι χαρακτηρισμοί του Λαγού γι’ αυτό το δικαστήριο είναι ανυπόστατοι. Το λέμε αυτό γιατί το δικαστήριο και η πρόεδρός του Μ. Λεπενιώτη εφάρμοσαν με ευλάβεια -και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των κατηγορούμενων- τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚΠΔ). Ας γίνουμε συγκεκριμένοι, αφού διευκρινίσουμε ότι αναφερόμαστε στον παλιό ΚΠΔ, που ίσχυε κατά την εξέλιξη αυτής της δίκης. Το περιεχόμενο του άρθρου 364 του παλιού ΚΠΔ για την ανάγνωση Αναγνωστέων Εγγράφων είναι σχεδόν ταυτόσημο με το άρθρο 362 του νέου ΚΠΔ.
 
Τι προέβλεπε το άρθρο 364; «Η ανάγνωση των εγγράφων αυτών (σ.σ που κατατίθενται τόσο από την υπεράσπιση όσο και από την πολιτική αγωγή) στο ακροατήριο γίνεται μόνο ως προς τα ουσιώδη και σημαντικά, κατά την κρίση του προέδρου, σημεία τους». Τι συνέβη στην περίπτωση του Λαγού; Οι συνήγοροί του κατέθεσαν ως αναγνωστέα έγγραφα 2.181 από τις 2.288 Ερωτήσεις που είχε καταθέσει στην Βουλή. Ερωτήσεις επί παντός του επιστητού και σε πάρα πολλούς υπουργούς. Ολες οι ερωτήσεις που κατατέθηκαν και στη συνέχεια διαβάστηκαν από το δικαστήριο δεν είχαν καμία σχέση με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Λαγός, οι οποίες κατά τη γνώμη μας έχουν αποδειχτεί πλήρως κατά τη μέχρι τώρα ακροαματική διαδικασία. Οι συνήγοροι του Λαγού επέλεξαν αυτή την τακτική γιατί ήθελαν να «παίξουν» καθυστέρηση. Η ανάγνωσή τους δεν προσέφερε τίποτα στην υπερασπιστική τους γραμμή.
 
Η πρόεδρος του δικαστηρίου, που έλαβε γνώση της προσβλητικής δήλωσης του Λαγού ότι «έχουμε ένα δικαστήριο που κωλυσιεργεί», απευθυνόμενη στους συνηγόρους υπεράσπισής του τους ρώτησε πώς συμβιβάζεται αυτή η δήλωση με την ενέργειά του να καταθέσει ένα τόσο μεγάλο αριθμό εγγράφων προς ανάγνωση. Ετσι, οι συνήγοροι του Λαγού αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να διαβαστούν από τις 2.181 Ερωτήσεις οι 1.148 και οι τίτλοι από τις υπόλοιπες 1033. Γι’ αυτή την ανάγνωση σπαταλήθηκαν άσκοπα εντεκάμισι συνεδριάσεις του δικαστηρίου, οι οποίες διαρκούσαν μέχρι τη 1μμ και όχι μέχρι τις 3μμ, λόγω της συμμετοχής του γραμματέα του δικαστηρίου στις στάσεις εργασίας που είχε κηρύξει ο σύλλογός του.
 
Είναι φανερό, ότι ο Λαγός έκανε αυτές τις απαξιωτικές δηλώσεις για το δικαστήριο, γιατί προφανώς γνωρίζει ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει έχουν αποδειχτεί πλήρως, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος, μαζί με την καταδικαστική απόφαση να σταλεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για να συνεχιστεί η δικαστική διερεύνηση για την εύρεση ενδείξεων που θα οδηγήσουν στην απαγγελία κατηγορίας για ηθική αυτουργία -τουλάχιστον του Λαγού και του φίρερ Μιχαλολιάκου- στις υποθέσεις της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και των αποπειρών ανθρωποκτονίας κατά των αιγύπτιων ψαράδων και των στελεχών και μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.
 

Προσχεδιασμένες δολοφονικές επιθέσεις
 
Ας δούμε και το παραμύθι του Λαγού, ότι δήθεν σ’ αυτόν δεν μπόρεσαν να βρουν τίποτα και βασίστηκαν σε ψέματα.
 
Οπως είναι γνωστό, στις 12 Ιούνη του 2012, στις 3:10’ τη νύχτα, χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στο σπίτι που κατοικούσαν αιγύπτιοι ψαράδες και τραυμάτισαν πολύ σοβαρά έναν απ’ αυτούς, ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι υπήρξε ανθρωποκτόνος δόλος. Λίγες ώρες πριν από τη δολοφονική επίθεση, αυτή είχε προαναγγελθεί από τον περιφερειάρχη Λαγό, σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί σε καφετέρια στο Πέραμα. Σε αυτήν ο Λαγός ανέφερε ότι στην περιοχή δρουν ανεξέλεγκτα αιγύπτιοι ψαράδες οι οποίοι από εδώ και πέρα θα δίνουν λογαριασμό στη ΧΑ.
 
Η προσχεδιασμένη επίθεση των χρυσαυγιτών ενάντια στα μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ σχεδιάστηκε από τον Λαγό και είχε προαναγγελθεί από τον Παναγιώταρο τον Μάη του 2013 και από τον ίδιο τον Λαγό στις 8 Αυγούστου του 2013, στη Ζώνη του Περάματος. Ο Λαγός αντάλλαξε εκείνο το βράδυ μηνύματα με τον Γ. Πατέλη και τον Σ. Δεβελέκο. Τα μηνύματα αυτά είναι καταγεγραμμένα στα Αναγνωστέα Εγγραφα 350 και 355 (βρέθηκαν στον Πατέλη).
 
 Στις 12/9/2013 και ώρα 11:49:41μμ, ο Λαγός στέλνει μήνυμα, απαντώντας σε μήνυμα του Πατέλη, με το οποίο –προφανώς- αυτός ζητούσε εντολή από τον Λαγό. Απάντησε ο Λαγός (μήνυμα με αριθμό 62 στο SMS-INBOX, Αναγνωστέο Εγγραφο 355 του Γ. Πατέλη, παράρτημα 4.1): «Και πολύ καλά έκανες, παρεμπιπτόντως. Μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κουμμούνια σήμερα στο Πέραμα. Εχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος (σ.σ. εννοεί τον Αναστάσιο Πανταζή) καμιά 30άρα και πάνε από εκεί».
 
Απ’ αυτό το μήνυμα φαίνεται καθαρά ότι ο Λαγός ενημερώνεται για την παραμικρή λεπτομέρεια και παρακολουθεί τα πάντα και είναι αυτός που δίνει τις εντολές. Γνωρίζει ότι μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ βγήκαν και γράφουν συνθήματα σε τοίχους στην περιοχή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος και αφού πήρε την έγκριση από τον φίρερ, δίνει εντολή στον Πανταζή να μαζέψει τάγμα εφόδου και να τους επιτεθεί. Δεν μπορεί να εκτιμήσει εκ των προτέρων πώς θα αντιδράσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ και αν οι χρυσαυγίτες θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, γι’ αυτό κρατά μια μικρή επιφύλαξη: «Μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κουμμούνια».
 
O Λαγός, λοιπόν, γνωρίζει και είναι αυτός που σχεδιάζει την επίθεση με το τάγμα εφόδου, του οποίου ηγείται ο Πανταζής. Ο δε στόχος είναι καθαρός: «να φάνε γερό πέσιμο». Μετά από 7 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα ο Λαγός στέλνει τρίτο μήνυμα στον Πατέλη και αναφέρει: «Πήραν μια πρώτη απάντηση». Γνωρίζει πώς εξελίχθηκε η δολοφονική ενέδρα και προαναγγέλλει ότι στο Πέραμα θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες επιθέσεις (η επίθεση χαρακτηρίζεται «πρώτη απάντηση»), προφανώς για να εξοντώσουν τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ που δραστηριοποιούνται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και μ’ αυτό το φασιστικό τρόπο να κυριαρχήσουν οι ίδιοι στη Ζώνη, σπέρνοντας τον τρόμο στους εργάτες.
 
Αφού ενημερώνεται για το αποτέλεσμα της φασιστικής επίθεσης στο Πέραμα, ο Λαγός αρχίζει να επικοινωνεί με μηνύματα με το στέλεχος της ΧΑ Σωτήρη Δεβελέκο, ένα λεπτό αφότου έστειλε το τελεταίο (τρίτο) μήνυμα στον Πατέλη. Τα μηνύματα αυτά υπάρχουν στον πρώτο σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε από τον Σ. Δεβελέκο και βρίσκεται στο Αναγνωστέο Εγγραφο 276.
 
Το πρώτο μήνυμα του Λαγού (αριθμός 8499) στάλθηκε στον Δεβελέκο στις 23:57:54 και αναφέρει: «Φίλε γαμήσαμε τα κομμούνια σήμερα σε Νίκαια και Πέραμα. Βγήκαν για αφισοκολλήσεις και τους μακελέψαμε». Ο Λαγός ομολογεί ανοιχτά ότι το τάγμα εφόδου των χρυσαυγιτών επιτέθηκε απρόκλητα στα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, τα οποία απλά «βγήκαν για αφισοκολλήσεις». Από το μήνυμα Λαγού διαψεύδονται οι ισχυρισμοί των συνηγόρων υπεράσπισης, ότι δήθεν οι παμίτες είχαν βγει εκείνο το βράδυ και έσβηναν συνθήματα των νεοναζιστών (οι ισχυρισμοί αυτοί διατυπώθηκαν από τους συνηγόρους υπεράσπισης των νεοναζιστών κατά την εξέταση των θυμάτων-μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ).
 
Οι τραυματισμοί μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ ήταν πολύ σοβαροί. Το ότι δεν υπήρξε θάνατος είναι καθαρά τυχαίο. Μιλώντας με νομικούς όρους, για να χαρακτηριστεί μια επίθεση κατά προσώπων ως απόπειρα ανθρωποκτονίας δεν απαιτείται και δεν προϋποτίθεται να είναι σοβαρός ο τραυματισμός. Για να χαρακτηριστεί μια επίθεση ως απόπειρα ανθρωποκτονίας αρκεί να αποδειχτεί ότι υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος. Και εδώ αποδείχτηκε ο ανθρωποκτόνος δόλος. Οι νεοναζιστές που ισχυρίστηκαν ότι δεν προέκυψαν σοβαρά στοιχεία που να θεμελιώνουν το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας διαψεύδονται και από την ίδια την πολιτική τους πρακτική. Την επίθεση αντιφασιστών κατά του Γερμενή/Καιάδα στο Μαρούσι, από την οποία αυτός δεν υπέστη τον παραμικρό τραυματισμό, είχαν σπεύσει να τη χαρακτηρίσουν «απόπειρα ανθρωποκτονίας»!
 
Με αφορμή τα μηνύματα του Λαγού για την επίθεση στο Πέραμα, επανερχόμαστε σε ένα ζήτημα που έχουμε εγείρει από την αρχή σχεδόν της δίκης. Τα μηνύματα του Λαγού έρχονται να επιβεβαιώσουν το modus operandi, τον τρόπο λειτουργίας των νεοναζιστών. Ο περιφερειάρχης Λαγός οργάνωσε τη ναζιστική δολοφονική επίθεση ενάντια στα μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, έχοντας φυσικά πάρει την έγκριση του φίρερ Μιχαλολιάκου.
 

Προγραμμένος ο Παύλος Φύσσας
 
Πάμε τώρα στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Ο Αγγος και ο Τσαλίκης τον εντοπίζουν στην καφετέρια «Κοράλλι». Από τα ντοκουμέντα που υπάρχουν στη δικογραφία αποδεικνύεται ότι ο Φύσσας είχε στοχοποιηθεί. Στη συνέχεια, ο Αγγος ενημερώνει τον Πατέλη και αυτός τον περιφερειάρχη Λαγό. Αφού πήρε το ΟΚ, ο Πατέλης έστειλε το μήνυμα στα μέλη και στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος που απαρτίζουν το τάγμα εφόδου της ΧΑ στη Νίκαια να πάνε άμεσα στα τοπικά γραφεία της ΧΑ.
 
Η σύλληψη του δολοφόνου Ρουπακιά προκάλεσε πανικό στις γραμμές των χρυσαυγιτών από κάτω μέχρι τον φίρερ. Αυτός ο πανικός επιβεβαιώνεται από τις απανωτές συνομιλίες, από τη στιγμή που μαθεύτηκε η σύλληψή του μέχρι το μεσημέρι της επόμενης μέρας, που έχει ο Πατέλης με τον Ρουπακιά και με τη Σκαρπέλη, σύζυγο του Ρουπακιά.
 
Οι συνομιλίες του Πατέλη με τον Ρουπακιά και τη σύζυγό του Μαργαρίτα Μικελάτου ήταν συνεχείς. Διήρκεσαν 750’’ και γι’ αυτές ο Πατέλης χρησιμοποίησε δύο δικά του κινητά και ένα σταθερό. Συνεχείς συνομιλίες είχε ο Πατέλης και με τον Λαγό, μέχρι τις 12:37 της 18ης Σεπτέμβρη του 2013. Αυτές διήρκεσαν 945’’. Ο Πατέλης χρησιμοποίησε τα δύο κινητά και το σταθερό του, ο δε Λαγός το δικό του κινητό. Ο Λαγός με το κινητό του συνομίλησε 1042’’ με άλλα ηγετικά στελέχη της ΧΑ, που δε γνωρίζουμε ποια ακριβώς ήταν.
 
Δεν αποκλείεται στις συνομιλίες αυτές να πήρε άμεσα μέρος και ο φίρερ, όπως έγινε στην περίπτωση συνομιλίας Δεβελέκου–Λαγού στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 και ώρα 14:57:10. Η συνομιλία αυτή κράτησε 00:58’’ και εκτός από τον Λαγό πήραν άμεσα μέρος ο Κασιδιάρης και ο φίρερ Μιχαλολιάκος. Η συνομιλία καταγράφηκε με τον κωδικό 8894 των συνομιλιών του Σ. Δεβελέκου με τον Λαγό και άλλα στελέχη της ΧΑ. Παραθέτουμε την απομαγνητοφώνηση:
 
Δεβελέκος: Ναι!
 
(Κασιδιάρης: …διαρροές…)
 
Λαγός: Αμα σε πάνε πάνω για καμιά αναγνώριση αυτουνού του μαλάκα…
 
 Δεβελέκος: Ναι.
 
 Λαγός: Δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει, εντάξει;
 
 (Κασιδιάρης: Να μην πάει, ρε Γιάννη!)
 
 Δεβελέκος: Εντάξει, εντάξει.
 
 Λαγός: Κάτσε να σου πω κάτι. Εδώ λένε, δεν… εδώ λένε οι υπόλοιποι να μην πας. Μην πας…
 
 (Μιχαλολιάκος: Τι λες τώρα; Είναι ύποπτο.)
 
 Λαγός: Κι εγώ αυτό λέω! Εγώ γι’ αυτό το σκεπτικό είπα να πάει.
 
 (Κασιδιάρης: Αν τον ρωτήσουν…)
 
 Λαγός: Ασ’ το, άσ’ το, Σωτήρη πήγαινε κανονικά, όπως είπαμε…
 
 (Κασιδιάρης: … είναι στα κεντρικά, δεν είναι στη Νίκαια.)
 
 Λαγός: Απλά να ξέρεις ότι δεν τον ξέρεις, τίποτα, εντάξει;…
 
 (Κασιδιάρης: Δεν έχει σχέση με τη Νίκαια…)
 
 Λαγός: Δεν τον γνωρίζεις αυτόν, αν σε ρωτήσουν…
 
 (Κασιδιάρης: Δεν έχει σχέση με τη Νίκαια…)
 
 Λαγός: …και εσύ ασχολείσαι με… με άλλα πράγματα, ασχολείσαι με τα κεντρικά μας, με το Μέτωπο Νεολαίας, δεν ασχολείσαι ξέρω γω με τη Νίκαια και μ’ αυτά, ενταξει;
 
 Δεβελέκος: Εντάξει, δεν τον ξέρω λοιπόν. Να πάω.
 
 Λαγός: Δεν τον ξέρεις, δεν τον ξέρεις, δεν τον ξέρεις, ναι.
 
Δεβελέκος: Ναι, έλα γειά.
 
Το πρώτο που διαπιστώνουμε είναι ότι Πατέλης, Λαγός, Κασιδιάρης και φίρερ έχουν πάθει κρίση πανικού μετά από την αναπάντεχη γι’ αυτούς σύλληψη του Ρουπακιά. Είχαν βολευτεί με το ακαταδίωκτο από τους αστυνομικούς και δικαστικούς μηχανισμούς στην απροκάλυπτη δολοφονική τους δράση και ξαφνικά τους προέκυψε σύλληψη του στελέχους που είχε εντολή να σκοτώσει τον Παύλο Φύσσα, τον οποίο είχαν στοχοποιήσει και έψαχναν. Δεν περίμεναν ότι οι αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ, που παρακολουθούσαν το περιστατικό που προηγήθηκε της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα χωρίς να παρεμβαίνουν, θα προχωρούσαν στη σύλληψη του Ρουπακιά. Ετσι εξηγείται και η έκρηξη του Δεβελέκου κατά της «μπατσίνας» που συνέλαβε τον Ρουπακιά.
 
Επιβεβαιώνεται ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν προσωπική ενέργεια του Ρουπακιά, αλλά μια δολοφονία που σχεδιάστηκε σε κεντρικό επίπεδο. Τον πρώτο λόγο σ’ αυτόν τον σχεδιασμό τον είχε ο Ν. Μιχαλολιάκος. Τι νόημα θα είχε η μεγάλη κινητοποίηση των χρυσαυγιτών, και μάλιστα σε κεντρικό επίπεδο, αν επρόκειτο για μια προσωπική υπόθεση με γηπεδικά κίνητρα;
 
Το στέλεχος των νεοναζιστών της ΧΑ Ν. Αποστόλου, κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αποκρούει τον αρχικό ισχυρισμό της ηγεσίας της ΧΑ, ότι δήθεν ο Ρουπακιάς έδρασε προσωπικά ορμώμενος από γηπεδικές διαφορές. Αυτό το αποκάλυψε ο Αποστόλου την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε και καταγράφηκε στο έγγραφο με κωδικό 14392, στο οποίο καταγράφονται και οι αριθμοί των δύο τηλεφώνων:
 
Συνομιλητής: Ποιος είναι, αφού λένε ότι το θέμα ξεκίνησε από γηπεδικά;
 
Ν. Αποστόλου: Μαλάκα, πρόφαση είναι αυτό. Ολυμπιακός ο ένας, Ολυμπιακός και ο άλλος. Και ο πατέρας της μικρής (σ.σ. εννοεί την κόρη του Ρουπακιά) ήταν Ολυμπιακός και αυτός ο πούστης ήταν Ολυμπιακός».
 
Αυτό ο Αποστόλου το επανέλαβε και σε άλλους χρυσαυγίτες συνομιλητές του. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών ζήτησαν να διαβαστούν μερικοί (όχι όλοι) κωδικοί των συνδιαλέξεων του Αποστόλου. Δεν συμπεριέλαβαν, όμως, αυτόν τον κωδικό και περιορίστηκαν να αναφέρουν -με απολογητικό ύφος- ότι οι ισχυρισμοί του Αποστόλου είναι αναληθείς! Οπως θα δούμε στη συνέχεια, αν ήταν πράγματι για γηπεδικούς λόγους η δολοφονία του Π. Φύσσα από τον Ρουπακιά, δε θα «τρελλαίνονταν» στα τηλέφωνα με τον δολοφόνο Ρουπακιά και τη γυναίκα του ο Πατέλης και ο Λαγός, επί μισή μέρα, από τις 00:09’ της 18ης Σεπτέμβρη μέχρι τις 12:37 της ίδιας ημέρας. Αυτές οι συνομιλίες κράτησαν δεκάδες λεπτά και προφανώς επεδίωκαν να επιβάλουν στον Ρουπακιά να πάρει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πάνω του και να μη μπλέξει τη ΧΑ.
 
Εδρασε ο Ρουπακιάς προσωπικά; Ο Ν. Αποστόλου απαντά αρνητικά και σ’ αυτό το ερώτημα. Παραθέτουμε ένα μεγάλο απόσπασμα από συνομιλία του στις 20 Σεπτέμβρη του 2013, η οποία άρχισε στις 17:26:21 και διήρκησε 10’:36’’:
 
Συνομιλητής: Ε, τον μαλάκα (σ.σ. εννοεί τον Ρουπακιά).
 
Ν. Αποστόλου: Καλά τον έκανε. Μπράβο του. Τον ψάχναμε τόσο καιρό.
 
Συνομιλητής: Εχουν καταγράψει στο κινητό τη δολοφονία.
 
Ν. Αποστόλου: Ποιοι τον έχουν καταγράψει;
 
Συνομιλητής: Αυτόπτες μάρτυρες.
 
 
Ν. Αποστόλου: Κατεβήκαμε μετά με το Δεβελέκο και τον Μάκη (σ.σ. εννοεί τον Μπαρέκα, υπεύθυνο της ΤΟ Πειραιά) και τον ψάχναμε στο Περιβολάκι της Νίκαιας.
 
 
Συνομιλητής: Λέει ο … (σ.σ. εννοεί προστατευόμενο μάρτυρα) ότι ενημέρωσαν το μεγαλοστέλεχος της Νίκαιας (σ.σ. προφανώς εννοεί τον Γ. Πατέλη). Αυτός πήρε βουλευτή (σ.σ. εννοεί τον Λαγό) και αυτός τον Μιχαλολιάκο και αυτός πήγε και τον σκότωσε.
 
Ν. Αποστόλου: Ναι μωρέ, αυτό, εντάξει είναι η ιεραρχία. Για να κάνεις κάτι παίρνεις τον Γιάννη (σ.σ. Λαγό), το λέει στον μεγάλο και θα δώσει το ΟΚ ο μεγάλος» (σ.σ., ο φίρερ Μιχαλολιάκος).
 
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών, στο έγγραφο που κατέθεσαν στο δικαστήριο, δεν έθεσαν κανένα ζήτημα γι’ αυτή την τοποθέτηση του Αποστόλου. Η στάση τους είναι απολογητική. Δεν μπορεί να σε ξεσκεπάζει ένα στέλεχός σου κι εσύ να λες μόνο ότι είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί του. Κι όχι μόνο να μην παίρνεις μέτρα εναντίον του, αλλά να οργανώνει ο φίρερ στα κεντρικά γραφεία του νεοναζιστικού μορφώματος αγώνες πολεμικών τεχνών, στους οποίους ο Αποστόλου παίζει δραστήριο ρόλο (οι αγώνες αυτοί έγιναν στις 16 Δεκέμβρη του 2017, δηλαδή σε περίοδο που ήταν γνωστές στους χρυσαυγίτες οι συνομιλίες του Αποστόλου που είχαν μπει στη δικογραφία).
 
Το ότι η δολοφονία του Π. Φύσσα, με εκτελεστή τον Γ. Ρουπακιά, είχε σχεδιαστεί επιβεβαιώνεται και από αυτό που ανέφερε ο Αποστόλου σε συνομιλητή του, στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 (κωδικός συνομιλίας 14391). «Πέσαν οι δικοί μας με 20 μαχαίρια και τέτοια», έλεγε. Ολοι οι χρυσαυγίτες του τάγματος εφόδου ήταν οπλισμένοι, αλλά είχαν εντολή να μη βγάλει κανένας μαχαίρι και να χτυπήσει τον Παύλο Φύσσα, όταν κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Περίμεναν να έρθει ο Ρουπακιάς, που κατέβηκε από το αυτοκίνητο, μαχαίρωσε τον Φύσσα και πήγε να φύγει. Οι νεοναζιστές, έχοντας κατά νου την ασυλία που έχαιραν από τους αστυνομικούς και δικαστικούς μηχανισμούς, πίστευαν ότι ο Ρουπακιάς θα μπορέσει να διαφύγει ανενόχλητος, γιατί οι αστυνομικοί θα κάνουν τα στραβά μάτια.
 
Αυτά δεν είναι τα μοναδικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας είχε στοχοποηθεί από τη ΧΑ και ότι η δολοφονία του είχε σχεδιαστεί από τον Λαγό, που πήρε το ΟΚ από τον φίρερ. Ο Λαγός είχε πάθει τέτοιο ταράκουλο διαπιστώνοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία επιβεβαιώθηκε απόλυτα το κατηγορητήριο, που έφτασε στο σημείο να δώσει εντολή στο συνήγορό του Αλεξιάδη να καταθέσει στο δικαστήριο ως αναγνωστέο έγγραφο την κατάθεση της πρώην γυναίκας του Ξανθής Κληρονόμου στην ανακρίτρια Ι. Χριστοδουλέα-Κλάπα στις 6 Μάρτη του 2014. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα απ’ αυτήν:
 
«ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οσο ζούσαμε μαζί, στο σπίτι της μητέρας του … είχα δει ότι ο Ιωάννης Λαγός φύλαγε σε ένα συρτάρι δύο μαύρα όπλα … Επίσης είχα δει και μια καραμπίνα ... Είχα επίσης δει ακουμπισμένο πάνω σε μια καρέκλα ένα μπουφάν … Κάποια στιγμή εντελώς τυχαία είδα ότι στο μπουφάν αυτό υπήρχε ένα καρτελάκι που έγραφε την τιμή του, δηλαδή 600 ευρώ ... Στις 26-07-2011 αργά την νύχτα τον συνέλαβαν στον Πειραιά να έχει μαζί του ένα όπλο χωρίς άδεια. Οπως έμαθα εκ των υστέρων, ήταν το ένα από τα δύο όπλα που είχα δει στο συρτάρι … Μόλις μου τηλεφώνησε η μητέρα του, πήγα στο σπίτι. Φτάνοντας στο σπίτι είδα δύο άτομα να φεύγουν από το σπίτι. Περίπου κατά τις 11.00 η ώρα αν θυμάμαι καλά, μετά από δύο χρόνια, τηλεφώνησε η αστυνομία, ότι προτίθεται να κάνουν έρευνα σε μια ώρα … Πράγματι ήρθαν οι αστυνομικοί οι οποίοι ερεύνησαν και βρήκαν μόνο φυσίγγια και ένα γκλοπ … Από ό,τι μου είπε η μητέρα του … προσπάθησε η ίδια να τα κρύψει και επειδή δεν μπόρεσε ήρθαν κάποιοι Χρυσαυγίτες και τα πήραν … Εκ των υστέρων ρώτησα το σύζυγό μου πού πήγαν τα όπλα και εκείνος μου είπε “καλύτερα να μην ξέρεις“».
 
Είναι, λοιπόν, μεγάλο παραμύθι ο ισχυρισμός του Λαγού, ότι σ’ αυτόν «δεν μπόρεσαν να βρουν τίποτα και βασίστηκαν μόνο στα ψέματα».
 
Ο Λαγός μαζί με τον Γερμενή και τους άλλους πρώην χρυσαυγίτες δεν συνέπραξαν τυχαία με τον Συμιγαλά, ούτε διάλεξαν τυχαία την 9η Νοέμβρη του 2019 για να παρουσιάσουν την ιδεολογική διακήρυξη του νέου νεοναζιστικού μορφώματος Η 9η Νοέμβρη είναι η επέτειος της «Νύχτας των κρυστάλλων» και θέλουν, εμμέσως πλην σαφώς, να υπογραμμίσουν ότι το μόρφωμά τους είναι νεοναζιστικό! Αλλωστε, όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη ΧΑ ο Λαγός τόνιζε: «Θα συνεχίσω να κάνω τον αγώνα μου, με τον τρόπο που ήξερα και με τον τρόπο που με έχουν μάθει οι έλληνες συμπολίτες μου». Εστελνε το μήνυμα ότι μπορεί να αποχώρησε από τη ΧΑ, όμως θα συνεχίσει τη δράση για την οποία παραπέμφθηκε ως κατηγορούμενος και για την οποία θα καταδικαστεί.
 
Γεράσιμος Λιόντος
 

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2019








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια