Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φυτεία με 216 δενδρύλλια στη Βοιωτία (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναλυτικά η παρουσίαση στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας
Oι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, εντείνουν και βελτιστοποιούν τις επιχειρησιακές τους δράσεις, με στόχο την προστασία των συνανθρώπων μας και κυρίως των νέων, οι οποίοι πλήττονται από τη μάστιγα των ναρκωτικών.

 

Από τις αρχές του φετινού έτους, το οποίο έχει αναγνωριστεί και χαρακτηριστεί σημειολογικά ως «έτος κατά των ναρκωτικών», έχουμε καταφέρει να εξαρθρώσουμε οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, να εντοπίσουμε φυτείες και να εκριζώσουμε μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης και οπιούχων φυτών, να κατασχέσουμε σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης και να οδηγήσουμε τους συλληφθέντες ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

Στο πλαίσιο αυτών των αδιάκοπων προσπαθειών μας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε ευρύτερη ορεινή και δύσβατη περιοχή της Αράχωβας Βοιωτίας και συγκεκριμένα σε ρέμα πλησίον του καναλιού Μόρνου.

 

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, κατορθώνοντας να προσεγγίσουν την φυτεία, η οποία εκτεινόταν σε απροσπέλαστο σημείο στην όχθη του ρέματος, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για έναν ειδικά διαμορφωμένο – εκχερσωμένο χώρο, που διαχωρίζονταν σε δύο μέρη με εμφυτευμένα δενδρύλλια κάνναβης, ενώ σε ύψωμα έναντι της φυτείας και σε απόσταση (100) περίπου μέτρων από αυτή, εντοπίστηκαν δύο ακόμη κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι, τους οποίους οι καλλιεργητές χρησιμοποιούσαν ως παρατηρητήριο και χώρο ανάπαυσης αντίστοιχα.

 

Από την φυτεία εκριζώθηκαν συνολικά (216) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους (2) έως (2,50) μέτρων, ενώ επίσης κατασχέθηκαν διάφορα είδη ένδυσης και υγιεινής, καθώς και αγροτικά εργαλεία - αντικείμενα, κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

 

Επιπλέον, από τους χώρους κατόπτευσης και ανάπαυσης των καλλιεργητών, κατασχέθηκαν (3) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους (1) περίπου μέτρου και διάφορα τρόφιμα και αντικείμενα οικιακής χρήσης και επιβίωσης.

 

Ακολούθησε άμεσα διεξοδική και συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους έρευνας, στο πλαίσιο των οποίων ταυτοποιήθηκαν δύο (2) αλλοδαποί καλλιεργητές της φυτείας, ηλικίας 33 και 48 ετών.

 

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν χθες (25-09-2018) το πρωί, ο 33χρονος σε περιοχή της Λιβαδειάς και ο 48χρονος σε περιοχή της Αράχωβας, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Αράχωβας, δυνάμει αντίστοιχων Ενταλμάτων σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

 

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι στις οικίες τους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ, έξι (6) κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και διάφορα προσωπικά έγγραφα των δραστών.

 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή και άλλων συνεργών των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν αρμοδίως.




_
 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια