Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη φυλακή κινδυνεύει να επιστρεψει ο Άκης λίγες ώρες μετά την αποφυλάκιση - Ποια υπόθεση απειλεί την ελευθερία του

Προχθές βγήκε από τη φυλακή ο Άκης διανύοντας τη δεύτερη περίοδο αποφυλάκισης με βάση την απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, όμως είναι σχετικά πιθανό να επιστρέψει και
αυτή τη φορά, όχι σε τόσο "μεγάλη" χρονική απόσταση όπως ήταν η πρώτη που διάρκεσε 6 μήνες.

Σε λίγα 24ωρα σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr δικάζεται η υπόθεση μεταφοράς στην Ελβετία και ξεπλύματος ενός ποσού ύψους 400.000 ευρώ και η πιθανότητα νέας απόφασης που θα τον ξαναφέρει πίσω στο κελί, είναι μία πιθανότητα.

Για τα χρήματα αυτά ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου έχει υποστηρίξει στο βιβλίο του «(...)AKΙS GATE» τα εξής για το σύστημα διαφθοράς είναι ενδεικτικά:


Στο γραφείο ενός τραπεζίτη στη Γενεύη: Ο πρωταγωνιστής έχει πάει εκεί με μια μαύρη βαλίτσα με 400.000 ευρώ, που του έχει δώσει ο γιος ενός Κύπριου υπουργού στο λόμπι ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, τα οποία μπαίνουν σε θυρίδα. Πρόκειται για άλλη μία διαδικασία ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω «πλυντηρίου» που έχει στηθεί εντός του τραπεζικού συστήματος της Ελβετίας

Ο κύριος ...άκης θέλει να μείνουν 400.000 εδώ σε μετρητά, σε μια θυρίδα, για να δοθούν χωρίς ίχνη, αργότερα, αν θα υπάρξει συμφωνία για το διαζύγιο στην πρώην γυναίκα του" του εξηγώ τυπικά, χωρίς να προδίδω την ανόρεχτη διάθεσή μου. Από τότε που η αρρώστια λιγόστεψε τις πιθανότητες ζωής μου, πρέπει να δίνω αναφορά στον κάθε κύριο Ουίλ για τον αληθινό ιδιοκτήτη των χρημάτων και το τι πρέπει να γίνουν αυτά, αν μεσολαβήσει το μοιραίο. Δεν χρειάζεται βέβαια να του αποκαλύψω πως η βαλίτσα μου δόθηκε λίγη ώρα πριν, στο λόμπι ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, από τον γιο ενός Κύπριου πρώην υπουργού, ο οποίος ακούμπησε διακριτικά, δίπλα στην πολυθρόνα που τον περίμενα, το αρκετά βαρύ φορτίο για να το πάρω μαζί μου όταν φύγω».

«Το κλειδί για να λειτουργήσει το σύστημα είναι ο έλεγχος που ασκεί ο Ζαφείρης σε κάποιους υπαλλήλους ελβετικών τραπεζών και ιδιαίτερα σε κάποιον προϊστάμενο, όπως ο κύριος Ουίλ, ώστε να γίνονται οι τραπεζικές συναλλαγές χωρίς ερωτήσεις και διατυπώσεις από τις τράπεζες που επισήμως δε δέχονται χρήματα που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες (όπως δωροδοκίες, πορνεία, εμπόριο όπλων ή ναρκωτικών). Ο Ζαφείρης λοιπόν έχει δημιουργήσει ένα κλειστό κύκλωμα που λειτουργεί με υπαλλήλους της ελβετικής τράπεζας, εν αγνοία αυτής, ή τουλάχιστον επισήμως εν αγνοία αυτής, ώστε να φαίνονται όλα νομιμοφανή (...) Με τη βοήθεια του .... ανοίγω τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία στις τράπεζες που συνεργάζεται, ενώ μισθώνω και θυρίδες στο όνομα των υπεράκτιων εταιριών που είχα προηγούμενα ιδρύσει για λογαριασμό του ...άκη. Πηγαίνω στη Γενεύη ή στη Ζυρίχη και δίνω στα χέρια του κυρίου Ουίλ τις επιταγές που έχω προηγούμενα παραλάβει από τους ανθρώπους της συμμορίας του ...άκη στην Αθήνα. Ο κύριος Ουίλ ρευστοποιεί την επιταγή και βάζει τα χρήματα στους λογαριασμούς των υπεράκτιων εταιριών.

Μετά, ως εκπρόσωπος των υπεράκτιων εταιριών, δίνω εντολή στον κύριο Ουίλ να μεταφέρει τα χρήματα που μόλις είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς των υπεράκτιων εταιριών στους λογαριασμούς της εταιρίας του ...., οι οποίοι λογαριασμοί διατηρούνται στην ίδια τράπεζα (...). Στη συνέχεια, πηγαίνω στα γραφεία της εταιρίας του .... στην Αθήνα και μου δίνουν σε μετρητά χωμένα μέσα σε βαλίτσες, όσα χρήματα έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς του στην Ελβετία, αφαιρουμένης της προμήθειας του .... που για την περίπτωση του ...Άκη κυμαίνεται μεταξύ 5% και 10%, ανάλογα με το ποσό των εμβασμάτων».



_




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια