Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πανελλήνιες 2018 – Στρατιωτικές Σχολές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος

Οι Πανελλήνιες για το 2018 πλησιάζουν και η αγωνία για τους υποψηφίους χτυπάει “κόκκινο”. 




Παρακάτω ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος για τις στρατιωτικές Σχολές από τις οδηγίες και τις τελευταίες αλλαγές στην προκήρυξη μέχρι τα αγωνίσματα και τις επιδόσεις που πρέπει να έχει. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών είναι η 10η Μαΐου 2018.

Οι οδηγίες για τις αιτήσεις

Οι αιτήσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές έτους 2018 είναι ηλεκτρονικές. Προκειμένου η
ηλεκτρονική Αίτηση να συμπληρωθεί ορθά, θα πρέπει να ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Απαιτείται Η/Υ με περιβάλλον windows.
2. Απαιτείται να είναι εγκαταστημένο λογισμικό Adobe Reader ή PDF - XChange Viewer.
3. Το αρχείο PDF πρέπει πρώτα να αποθηκευτεί στην Επιφάνεια Εργασίας (Desktop) του Η/Υ και στη συνέχεια να ανοιχτεί και να επεξεργασθεί-συμπληρωθεί με το λογισμικό της ανωτέρω Παραγράφου 2.
4. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το κόκκινο πλαίσιο (πάνω αριστερά στο έντυπο της Αίτησης) θα παραμείνει, με αποτέλεσμα η Αίτηση να καταστεί άκυρη.

Η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές έτους 2018 ΕΔΩ


Τα αγωνίσματα και τα όρια επίδοσης

Τα αγωνίσµατα καθώς επίσης τα κατώτερα και ανώτερα, κατά περίπτωση, όρια επίδοσης ανά Σχολή, που πρέπει να πετύχει ο υποψήφιος -ανεξαρτήτως φύλου -για να κριθεί κατάλληλος ή κατάλληλη στις Αθλητικές Δοκιμασίες που προβλέπονται για κάθε Σχολή περιλαμβάνει η Προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Οι υποψήφιοι -ες έχουν δικαίωµα για τους δρόµους µίας (1) προσπάθειας και για τα άλµατα και τις ρίψεις τριών (3) προσπαθειών. Στη ρίψη σφαίρας, ως τελική επίδοση υποψηφίου-ας ορίζεται ο µέσος όρος του αθροίσµατος της καλύτερης επιµέρους επίδοσης µε το αριστερό και µε το δεξί χέρι µε τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλους τους υποψηφίους-ες.

Τονίζεται ότι η υποβολή της Αίτησης και Δικαιολογητικών για τους Έλληνες του εσωτερικού που θέλουν να διαγωνιστούν και να επιλεγούν ως Σπουδαστές-τριες στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Σχολκή Ναυτικών Δοκίµων (ΣΝΔ), στη ΣχολήΙκάρων (ΣΙ), στις Σχολές Αξιωµατικών Σωµάτων (ΣΣΑΣ) και Αξιωµατικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεµικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Πολεµικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), ακαδηµαϊκού έτους 2018-2019»" ότι μπορεί να γίνει έως την μεθεπόμενη Πέµπτη 10 Μαΐου 2018.

Περισσότερα για τα αγωνίσματα και τις επιδόσεις ΕΔΩ. 


Οι τελευταίες αλλαγές στην προκήρυξη


Με την άμμο στην κλεψύδρα, για την υποβολή των απαραίτητων εγγράφων, να αδειάζει, όσοι διαγωνιστούν για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές στις Πανελλήνιες θα πρέπει να ξαναδιαβάσουν τις αλλαγές στην σχετική προκήρυξη.

Ουσιαστικά είναι η ορθή επανάληψη της προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 ως προς την παράγραφο 11 και το Υπόδειγμα «4». Αυτά αφορούν στη ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΛΥΚΕΙΟΥ και πλέον λύνεται το ζήτημα σχετικά με την αναγραφή της διαγωγής των υποψηφίων στη βεβαίωση του Λυκειάρχη. Περισσότερα ΕΔΩ. 

Ο αριθμός των εισακτέων για τις στρατιωτικές σχολές

Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι ότι ο αριθμός των εισακτέων με τις Πανελλήνιες 2018 στις στρατιωτικές σχολές καθορίστηκε στους 819 εισαχθέντες, σύμφωνα με νεότερη απόφαση. 


onalert.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια