Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Τούρκος που μπήκε μεθυσμένος στην Ελλάδα προσπάθησε... να μπει παράνομα στην Τουρκία!

Ένας Τούρκος συνελήφθη στην περιοχή της Αδριανούπολης, προσπαθώντας να... μπει παράνομα στην Τουρκία.



 Όχι, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κρατικού πρακτορείου Dogan, ο Τούρκος που συνελήφθη προχτές το βράδυ είναι ο ίδιος Τούρκος που είχε συλληφθεί μεθυσμένος από τις ελληνικέςαρχές ένα μήνα πριν.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Τούρκος, κουρδικής καταγωγής, ήταν μεθυσμένος όταν πέρασε στην ελληνική επικράτεια και μάλιστα εκείνη την ώρα οι Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούσαν. «Ήθελα να πάω στη Σουηδία με τα πόδια» φέρεται να κατέθεσε στο αυτόφωρο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άγνωστος ξεκίνησε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, όμως ο πολίτης δεν σταμάτησε, ούτε όταν έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες. Τελικά ακινητοποιήθηκε από Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι στη συνέχεια τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο στις Καστανιές. Όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για Τούρκο κουρδικής καταγωγής ηλικίας 41 ετών (είχε γεννηθεί το 1977) που δήλωσε ψυκτικός-υδραυλικός στο επάγγελμα. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα τουρκικό διαβατήριο χωρίς βίζα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το DHA (Doğan Haber Ajansı), o Haluk Erdoğdu, συνελήφθη στα σύνορα, προσπαθώντας πλέον να... μπει στη χώρα του.

Μάλιστα κατά το τουρκικό ρεπορτάζ, δήλωσε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί τον έδειραν, του πήραν λεφτά και κινητό και δεν του τα επέστρεψαν ποτέ. Εκτός αυτού, τον έβαλαν σε μία βάρκα στις 22 Απριλίου και τον έστειλαν προς την τουρκική επικράτεια. Ο Χαλούκ, εστάλη στο δικαστήριο, του επεβλήθη ποινή 1.000 τουρκικών λιρών, ήτοι κοντά στα 200 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος.


protothema.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια