Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη - του Νικολάου Ρήγα

Ερωτηματικά και ποικίλα συναισθήματα έχουν προκαλέσει στο αστυνομικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. οι πρόσφατες απαξιωτικές δηλώσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
ως δικαιολογία στην κριτική για την μη αντιμετώπιση της ανομίας στο κέντρο της Αθήνας. Είναι πράγματι απορίας άξιον πώς ο προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ., ενός οργανισμού που τα τελευταία χρόνια το προσωπικό του έχει στηρίξει τα δημοκρατικά ιδεώδη, έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της κοινωνίας και έχει αφαιμαχθεί οικονομικά, να μπορεί να δρέπει δάφνες στις επιτυχίες του αλλά να στηλιτεύεται στην αδυναμία αντιμετώπισης του φαινομένου αναρχίας για την οποία υπεύθυνο είναι ΜΟΝΟ το πολιτικό σύστημα της χώρας; Όταν δεν υπάρχει σχεδιασμός και βούληση δεν μπορεί να υπάρξει ψόγος ούτε για τη Φυσική Ηγεσία η οποία πραγματοποιεί τον σχεδιασμό της Πολιτικής Ηγεσίας και μάλιστα αποτελεί ξεκάθαρη επιλογή της ως προς τα πρόσωπα. Είναι επίσης παράδοξο μια Πολιτική Ηγεσία 3 ετών με μια ήδη πραγματοποιημένη αναδιάρθρωση να υπερασπίζεται ότι από εδώ και στο εξής θα «ξεθάψει» κρυμμένους συναδέλφους. Κρυμμένοι άραγε από ποιους και για ποιους;
Οδεύοντας όμως προς το 28ο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. η Πολιτική Ηγεσία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει και για την επίθεσή της προς το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Εκτός από ευχολόγια συμπαράστασης και αίολες υποσχέσεις πρέπει να εξηγήσει πως αντιλαμβάνεται τον θεσμό του συνδικαλισμού. Αν επιθυμία είναι συνδικαλιστές - κλακαδόροι της εκάστοτε Πολιτικής Ηγεσίας να μας το πουν. Αν πάλι υπάρχουν συνδικαλιστές που ζητούν μόνο ρουσφέτια για την εκλογική επιρροή τους να κατονομαστούν όπως επίσης να κατονομαστούν και ποιοι τους τα ικανοποιούν και ποιοι τα υπογράφουν! Δεν μπορεί συλλήβδην όλοι να χαρακτηρίζονται ως συνδικαλιστές των ρουσφετιών. Εάν πάλι οι πιέσεις που έχουν ασκηθεί για Προεδρικά Διατάγματα που βελτίωσαν τις εργασιακές συνθήκες θεωρούνται ρουσφέτια…τότε τα λόγια περιττεύουν. Είναι σίγουρο ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις μας ενοχλούν γιατί αποτυπώνουν τα συντριπτικά παγιωμένα θέλω της κοινωνίας μας.
Θα περιμένουμε απαντήσεις για όλα αυτά γιατί ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Γιατί όλοι δεν είμαστε ίδιοι. Γιατί επιτέλους πρέπει κάποιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Είναι μια δύσκολη περίοδος για τη χώρα και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και τέτοιες λογικές δεν βοηθούν. Γιατί όσοι έχουν δημόσιο λόγο οφείλουν να είναι διπλά προσεκτικοί. Σε κάθε περίπτωση εάν η κριτική μας ενοχλεί ας απευθυνθούν και ας ρωτήσουν αν ενοχλεί τους συμπολίτες μας.
Για ένα όμως είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα ανησυχούσαμε εάν δεν ασχολούνταν καθόλου η Πολιτική Ηγεσία μαζί μας…..γιατί τότε θα ήμασταν εμείς που δεν θα κάναμε σωστά τη δουλειά μας για τους συναδέλφους που εκπροσωπούμε.

Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Γενικός Γραμματέας Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών

ΡΗΓΑΣ Νικόλαος 









_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια