Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιάφκα της «Ο.Λ.Α.» στο κέντρο της Αθήνας ψάχνει η Αντιτρομοκρατική - Ανησυχία για νέο χτύπημα


Η... άνεση με την οποία τα μέλη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» πραγματοποιούν «χτυπήματα» στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια χάνονται από προσώπου γης, οδηγεί τους αξιωματικούς
της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο συμπέρασμα ότι η οργάνωση έχει κρησφύγετο στην «καρδιά» της πρωτεύουσας.
Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι στις δύο πρόσφατες επιθέσεις -στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα και στο Εφετείο Αθηνών- οι δράστες καίνε στην περιοχή των Εξαρχείων τα οχήματα διαφυγής τους. Στην πρώτη περίπτωση πρώτη για μία μοτοσυκλέτα και στη δεύτερη για ένα κλεμμένο από το 2015 μικρό βαν. Πρόκειται για μία περιοχή που η ΕΛ.ΑΣ. έχει περιορισμένη φυσική παρουσία, ενώ δεν υπάρχει και υλικό από κάμερες ασφαλείας. Σε αυτή την περίπτωση τα μέλη της «Ο.Λ.Α.» είτε κρύβονται σε κάποιο οίκημα για τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση, είτε εναποθέτουν τον οπλισμό τους και διαφεύγουν «καθαροί».
Δύο ακόμη στοιχεία στα οποία στέκονται στη Δ.Α.Ε.Ε.Β. είναι α) το κείμενο της προκήρυξης που δείχνει ότι έχει γραφτεί από έμπειρο μέλος του ένοπλου αντάρτικου πόλεως με «ιδεολογικό υπόβαθρο», και β) το «καθαρό» Καλάσνικοφ που δείχνει ότι η οργάνωση έχει αποκτήσει πρόσβαση σε νέες πηγές οπλισμού -πιθανότατα από τα Βαλκάνια-.
Ανησυχία για νέο χτύπημα
Την ίδια ώρα στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζεται ανησυχία για νέο «χτύπημα» σε στόχο οικονομικού ενδιαφέροντος. «Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης έφτασε στο σημείο της ποινικοποίησης της λαϊκής αντίστασης ενάντια στους πλειστηριασμούς, μόνο και μόνο για να προστατέψει τα συμφέροντα των τραπεζών και των υπόλοιπων κορακιών του κεφαλαίου!», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η προκήρυξη για την επίθεση στο Εφετείου Αθηνών, με τον συντάκτη του κειμένου να καταλήγει: «Δεν έχουμε κανένα λόγο να τους φοβόμαστε έχουν κάθε λόγο να μας τρέμουν».
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια