Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξιχνίασαν τη δολοφονία 30χρονου Αφγανού - Πώς συνέλαβαν έναν από τους εμπλεκόμενους

Τα πρόσωπα αλλά και τις ακριβείς συνθήκες, κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 2016 ένας 30χρονος από το Αφγανιστάν, έξω από μπαρ, στην Πλατεία Αττικής, κατάφεραν να
διευκρινίσουν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Εκείνη τη νύχτα το θύμα μαζί με ομοεθνείς του διασκέδαζε στο μπαρ, ενώ στο ίδιο μαγαζί διασκέδαζε και μία παρέα Αλβανών. Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, το θύμα κάποια στιγμή σκόνταψε και έπεσε σε έναν από την παρέα των Αλβανών. Αρχικά διαπληκτίστηκαν, αλλά φάνηκε ότι το επεισόδιο έληξε. Ο θιγμένος, όμως, ζήτησε από τον φίλο και συγκάτοικό του να πάει μέχρι το διαμέρισμά τους -εκεί κοντά- και να του φέρει το όπλο.

Η παρέα των Αλβανών βγήκε από το μπαρ και έστησαν καρτέρι στον 30χρονο, ο οποίος έφυγε λίγη ώρα αργότερα με μία κοπέλα από τη Ρουμανία. Ο 30χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του, οι δράστες άνοιξαν την πόρτα, τον έσυραν έξω, τον ξυλοκόπησαν και ο δράστης τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί, που έφθασαν στο σημείο, έλαβαν κάποιες μαρτυρίες από τους θαμώνες, αλλά δυστυχώς για εκείνους ήταν ελλιπείς, καθώς όλοι είχαν καταναλώσει πολύ αλκοόλ. Συνέλεξαν, όμως, δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα ευρήματα και συνέχισαν την έρευνά τους.

Ο ένας από τους τρεις εμπλεκόμενους Αλβανούς συνελήφθη αργότερα για υπόθεση ναρκωτικών και ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματά του. Κατά την έρευνα τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και τους άλλους δύο.

Αναζήτησαν τον οπλοφόρο-δράστη σε όλη τη χώρα, ακόμα και στη Λάρισα, όπου μένουν οι γονείς του, αλλά όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι εκείνος διέφυγε αμέσως μετά τη δολοφονία στην Αλβανία.

Για τον τρίτο της παρέας έμαθαν ότι μένει στο Περιστέρι, αλλά χωρίς να έχουν περισσότερα στοιχεία. Έτσι για πέντε μήνες όργωναν την περιοχή, προκειμένου να τον εντοπίσουν, ώσπου τους βοήθησε ο παράγοντας τύχη.

Ένας από τους αξιωματικούς, που συμμετείχε στην έρευνα και είχε αποτυπώσει το πρόσωπο τού δράστη, μένει στην περιοχή. Κινούμενος μία ημέρα με τη μοτοσικλέτα του, εκτός υπηρεσίας, τον είδε μπροστά του. Στάθμευσε τη μοτοσικλέτα, ξεκίνησε να τον παρακολουθεί διακριτικά, μέχρι να έρθουν οι ενισχύσεις και να του περάσουν χειροπέδες.

Μανώλης Ασαριώτης

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια