Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εύκολα tips για να γυμνάζεσαι σωστά!



Τις περισσότερες φορές το πιο δύσκολο είναι η απόφαση να πάμε στο γυμναστήριο, καθώς πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να το βάλουμε στο πρόγραμμά μας, γιατί αλλιώς τείνει να καταντήσει μια απίστευτη αγγαρεία!

Ούτως ή άλλως, όταν φτάσουμε στο γυμναστήριο η ώρα περνάει χωρίς να το καταλάβουμε. Είτε γιατί μιλάμε, είτε γιατί βλέπετε την κοπέλα που γυμνάζεται στο διπλανό μηχάνημα.

Υπάρχουν όμως πράγματα για να μπορέσεις να βελτιώσεις την προπόνησή σου και να πετύχεις τα μέγιστα αποτελέσματα. Δες τα παρακάτω:

1. Να έχεις δυναμική εμφάνιση

Έρευνες μάς έχουν δείξει ότι όταν ασχολείσαι με την ψυχολογία σου πριν κάνεις κάτι, θα αποδώσεις καλύτερα. Γιατί όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Η καλή ψυχολογία βοηθάει περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι. Γι’ αυτό ξεκίνα για τις ασκήσεις σου πάντα με θετική σκέψη.

2. Να παρακολουθείς την πρόοδό σου

Να είσαι ειλικρινής με την πρόοδό σου και να είσαι σχολαστικός με το πρόγραμμά σου. Κάνε σωστά τα σετ, τις επαναλήψεις, κράτα σωστή στάση του σώματος σε κάθε άσκηση και κάνε σωστά διαλείμματα. Έτσι θα μπορέσεις να εντοπίσεις τις αδύναμες περιοχές και να εστιάσεις εκεί. Μόνο έτσι θα καταλάβεις ότι έχεις βελτίωση και ότι η προπόνησή σου προχωράει σωστά.


3. Μείνε συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις

Καλή η κουβεντούλα και το κοριτσάκι με το καλλίγραμμο σώμα που γυμνάζεται λίγο παραδίπλα, αλλά η άσκηση είναι άσκηση. Μπορείς στο διάλειμμα που κάνεις ανάμεσα από κάθε άσκηση ή σετ να κάνεις ό,τι θέλεις, χωρίς όμως να παρατείνεις το χρόνο του διαλείμματος. Μην απαντάς σε μηνύματα που θα λάβεις στο facebook και μην μιλάς στο τηλέφωνο εκτός και αν είναι επείγον. Επίσης, προσπάθησε το γυμναστήριο που θα γραφτείς να μην περιέχει τηλεόραση ή τουλάχιστον να μην παρακολουθείς. Όλοι ξέρουμε ότι είναι πολύ εύκολο να κολλήσεις μπροστά στην τηλεόραση χωρίς καν να το καταλάβεις.

4. Να ξέρεις πότε να σταματάς

Υπάρχουν φορές που ο μυς είναι στο κάψιμο όπως λέμε και εκεί είναι που πρέπει να συνεχίσεις για να κάνεις περισσότερη δουλειά. Κάποιες φορές, όμως, νιώθεις το σώμα σου να κουράζεται και να μην μπορεί να συνεχίσει, σα να σε παρακαλάει να σταματήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις άμεσα και να πας σπίτι σου να χαλαρώσεις. Μην επιμείνεις γιατί μπορεί να σε οδηγήσει σε τραυματισμό και δεν θες να σου συμβεί κάτι τέτοιο.


5. Να θυμάσαι τις βασικές αρχές

Είτε είσαι αρχάριος είτε θαμώνας του γυμναστηρίου, υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας. Η σωστή στάση στις ασκήσεις είναι απαραίτητη. Υπάρχουν άνθρωποι που τσακίζουν τα γόνατα και τη μέση τους, μόνο και μόνο επειδή είχαν κακή στάση του σώματος στις ασκήσεις. Αν δεν είστε σίγουρη/ος για το πώς γίνεται μια άσκηση, ρωτήστε κάποιον ειδικό.

6. Άλλαξε τη ρουτίνα ασκήσεων

Το να κάνεις κάθε φορά τις ίδιες ασκήσεις για μήνες καταντάει κουραστικό. Υπάρχουν αμέτρητες ασκήσεις για κάθε ομάδα μυών. Προσπάθησε να αλλάζεις ασκήσεις κάθε μήνα για να διατηρήσεις το ενδιαφέρον σου αλλά και το ενδιαφέρον του σώματός σου. Επίσης, προσπάθησε να ξεφύγεις κάποιες φορές από τη ρουτίνα σου κάνοντας απρόβλεπτα πράγματα. Είναι κάτι που θα αναζωογονήσει το σώμα σου.

7. Να παρακολουθείς τους γύρω σου

Όταν είσαι στο γυμναστήριο σίγουρα βλέπεις άτομα που κάνουν ίδιες ασκήσεις με σένα, αλλά και ασκήσεις που δεν έχεις ξαναδεί. Όσο ζεις μαθαίνεις. Επειδή κάνεις κάποια χρόνια γυμναστήριο δεν σημαίνει ότι ξέρεις και όλες τις ασκήσεις. Υπάρχουν αμέτρητες ασκήσεις για κάθε ομάδα μυών. Μην διστάσεις να ρωτήσεις λοιπόν για την άσκηση αυτή το ίδιο το άτομο που την κάνει ή κάποιον υπεύθυνο.

8. Να πίνεις πολλά υγρά

Αν νιώσεις διψασμένος είναι πιθανόν να είσαι ελαφρώς αφυδατωμένη/ος. Η αφυδάτωση μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στην ψυχική και σωματική σας επίδοση. Το σώμα μας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε όταν είναι αφυδατωμένο. Το νερό είναι βασικό την ώρα της άσκησης αλλά πολλές φορές γίνεται βαρετό. Ένα αθλητικό ποτό με μειωμένη ζάχαρη είναι πολύ καλό για να αντικαταστήσεις το νερό κάποιες φορές.


Πηγή: the-man.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια