Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κόψατε το τσιγάρο; Τότε δικαιούστε επιπλέον άδεια! Η εντυπωσιακή πρωτοβουλία μιας εταιρείας!


Αν και ήδη θα έπρεπε να εφαρμόζετε ο αντικαπνιστικός νόμος και να μην καπνίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας, αυτό δεν ακολουθείτε πάντα.

Συνέπεια αυτού είναι ότι πολλές φορές οι εργαζόμενοι που δεν καπνίζουν καλούνται να συνηθίσουν τη μυρωδιά και το παθητικό κάπνισμα στο χώρο εργασίας τους.

Οι ιδιοκτήτες, ωστόσο, μιας επιχείρησης σκέφτηκαν να δώσουν στους υπαλλήλους τους άλλον έναν καλό λόγο για να πετάξουν το πακέτο οριστικά -κι αυτός δεν έχει να κάνει με τα απειλητικά αποτελέσματά του στον οργανισμό.

Πρόκειται για τα αφεντικά μιας εταιρείας μάρκετινγκ με έδρα το Τόκιο στην Ιαπωνία, τα οποία και βάζουν ένα εξαιρετικό δίλημμα μπροστά στους καπνιστές, επιβραβεύοντας στην πράξη και όσους αποφεύγουν αυτήν την κακή συνήθεια.

Συγκεκριμένα, όσοι από τους εργαζόμενους δεν καπνίζουν μπορούν να απολαμβάνουν 6 ημέρες παραπάνω άδεια κάθε χρόνο, όπως μεταδίδει η Telegraph!

«Ένα μέλος-μη καπνιστής από το προσωπικό μας, έβαλε ένα μήνυμα στο κουτί προτάσεων της εταιρείας νωρίτερα μέσα στο έτος, αναφέροντας πως τα διαλείμματα για τσιγάρο προκαλούσαν προβλήματα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος συμφώνησε με αυτό το σχόλιο, γι’ αυτό τώρα δίνουμε στους μη καπνιστές υπαλλήλους μας επιπλέον χρόνο για να τους αποζημιώσουμε», περιέγραψε εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Η ιδέα αποδείχθηκε τελικά καλή. Η επιβράβευση της άδειας των 6 ημερών και μάλιστα με αποδοχές, έπεισε τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενους να θυσιάσουν στο βωμό αυτό την αγαπημένη τους συνήθεια, κόβοντάς το οριστικά, ενώ προβλέπεται πως το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και άλλοι, καθώς το μέτρο μπήκε σε εφαρμογή μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη.


Πηγές: telegraph.co.uk, now24.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια