Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Είναι ο Γερακαράκος δεκανίκι του Τόσκα; "Κείμενο αστυνομικού

Πολλά ερωτήματα μάς προκαλούν οι τελευταίες κινήσεις του προέδρου "ΠΟΑΣΥ" κ.Γερακαρακου και συγκεκριμένα :
τι
πραγματικά εξυπηρέτησε η συνάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας  με την πολιτική ηγεσία την 6η Σεπτεμβρίου , λίγες μόνο μέρες μετά  τις ατυχεστατες δηλώσεις του υπουργού  για το πυροσβεστικό σώμα;

Να θυμηθούμε το ιστορικό ;
Την 31η Αυγούστου ο υπουργός αναφέρει στη βουλή :
«Το Πυροσβεστικό Σώμα ίσως αποτελεί τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου. Χρησιμοποιήθηκε για χρόνια περισσότερο σαν κομματικός μηχανισμός, παρά σαν κομμάτι του κρατικού μηχανισμού».
Ακολούθησε τις επόμενες ημέρες καταιγισμός δηλώσεων- ανακοινώσεις καταδίκης, της δημόσιας τοποθέτησης του υπουργού, από πολιτικά πρόσωπα, απόλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα και αναπαραγωγή τους από τα ΜΜΕ της χώρας για μέρες, που έφεραν την πολιτική ηγεσία σε πολύ δύσκολη επικοινωνιακά θέση.
Στη συνέχεια  ακολούθησαν οι  ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων των συναδέλφων μας πυροσβεστών που ανέφεραν χαρακτηριστικά :
<<Μας έχει αφήσει στο έλεος του θεού- προσπαθεί να κρύψει την δική του ανικανότητα >>.

Και ενώ όλοι θα περίμεναν μια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας "ΠΟΑΣΥ"   στήριξής στους συναδέλφους του πυροσβεστικού σώματος, μας συνδέουν δεσμοί αίματος και αγώνες αξιοπρέπειας και επιβίωσης, αστυνομικοί και πυροσβέστες  έχουν χαθεί στο βωμό του καθήκοντος ,σε κοινά " πεδία μάχης ", ο πρόεδρος της "ΠΟΑΣΥ" επιλέγει τον δικό του δρόμο , συναντάται με την πολιτική ηγεσία έχοντας μία " χλιαρή " ατζέντα  συζήτησης , όχι των καυτων θεμάτων που μας απασχολούν (τεράστια λειτουργικά προβλήματα με την αναδιάρθρωση υπηρεσιών, συντάξεις χηρείας , νέο μισθολογικό καθεστώς ), αλλά όπως μας ενημερώνει σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας την 6η Σεπτεμβρίου (για τούς γνωρίζοντες χαρακτηρίζεται γενικολογη συνδικαλιστικά), περιείχε  αναφορές οικονομικών θεμάτων και τόνιζε την καλή διάθεση συνεργασίας !
Θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντήσει ο κ.Γερακαρακος  αν ήταν η συνάντηση προκαθορισμένη ή καθορίστηκε  και με ποιανού πρωτοβουλία ,  εκείνες τις " δύσκολες" πολιτικά ώρες  του κ. Υπουργού.

Ευθυμιάδης Πασχάλης
 Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Αστυνομικών θεσ-νικης
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.- Ομοσπονδιακής παράταξης ΕΝ.Α.



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια