Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όταν οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο... μοιράζουν εφημερίδες και φρουρούν κτίρια

Τα προβλήματα στην Ελληνική Αστυνομία στο Νομό Ηρακλείου αντί να βελτιώνονται, διογκώνονται. Η πρόσφατη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε όλο το
προσωπικό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.
‘Όπως σε κάθε αναδιάρθρωση έτσι και τώρα δεν προβλέφθηκαν ούτε νέες οργανικές θέσεις ούτε ο απαραίτητος εξοπλισμός αλλά δημιουργήθηκε μια νέα υπηρεσία με το ήδη υπάρχον προσωπικό , οχήματα κ.ά.
Η δύναμη του νεοϊδρυθέντος  τμήματος «Άμεσης Δράσης»  ενισχύθηκε από ικανότατους αξιωματικούς και αστυνομικούς  από άλλα τμήματα, ξεγυμνώνοντας τα όμως κυριολεκτικά, χωρίς κανείς  να φροντίσει για την αναπλήρωση των κενών θέσεων που δημιουργήθηκαν. Σαφώς και η Άμεση Δράση ήταν αναγκαία για την αστυνόμευση του Ηρακλείου και πολύ σωστά η τοπική ηγεσία μερίμνησε ως προς την ίδρυση της, ωστόσο δεν μερίμνησε για την κάλυψη των κενών θέσεων  που δημιουργήθηκαν στα τμήματα.
Τα τμήματα τώρα καλούνται να ανταπεξέλθουν στον ίδιο όγκο δουλειάς με πολύ λιγότερο προσωπικό αλλά και υλικοτεχνική υποδομή.
Σε «αποσύνθεση» τα οχήματα της Υ.Α.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα  η Υποδ/νση Ασφάλειας Ηρακλείου.
Όλα τα αυτοκίνητα περιήλθαν της  Ασφάλειας  είναι  «σαράβαλα». Έχουν πάνω από 250.000χιλιόμετρα το καθένα.
Μάλιστα στο ένα εξ αυτών έχει κρεμάσει η οροφή και είναι για απόσυρση. 'Ολοι ευχόμαστε  να μην θρηνήσουμε συναδέλφους μας. Τα 2 αυτοκίνητα που είναι σε καλύτερη  κατάσταση χρησιμοποιούνται ως «συνοδευτικά».
Η ασφάλεια είναι για να υπηρετεί τον πολίτη, τον άνθρωπο και όχι για να φρουρεί κτήρια.
Η αστυνόμευση  στο κέντρο του Ηρακλείου από την Υ.Α γίνεται με ένα μόνο όχημα στη βάρδια και αυτό βρίσκεται έξω από τα γραφεία πολιτικών κομμάτων.
Όταν η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο εμείς ….φυλάμε το κτήρια!!!
Για περισσότερες από δύο ώρες ανά βάρδια  το όχημα βρίσκεται έξω από γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδος δεν φυλάσσονται τα γραφεία παρά μόνο στο Ηράκλειο. Φαίνεται πως εμείς έχουμε λύσει τα υπόλοιπα προβλήματα των συμπολιτών μας .
Όταν δεν φυλάμε το κτίρια  αναλαμβάνουμε τον έντυπο τύπο… Το όχημα της βάρδιας από τις 4 έως τις 5:30 το πρωί αναλαμβάνει να συγκεντρώσει τις εφημερίδες της Ανατολικής Κρήτης προκειμένου να τις πάει στο ΚΤΕΛ για να παραληφθούν από τα Χανιά. Μία διαδικασία που πλέον δεν είναι απαραίτητη καθώς όλοι πλέον διαβάζουν τις ειδήσεις ηλεκτρονικά.
Άμεση ενίσχυση προσωπικού στο 2ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας
Το αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης  είναι το 2ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο  της  χώρας. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να ενισχύεται με δύναμη αλλά και εξοπλισμό.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το τμήμα ενισχύθηκε με δόκιμους που όμως σύμφωνα με την διαταγή, δεν επιτρέπεται  να εργάζονται Σαββατοκύριακα και νυχτερινά, για οικονομικούς λόγους. Αποτέλεσμα, οι ελάχιστοι αστυνομικοί  του τμήματος να μην μπορούν να πάρουν ανάσα και κανένας από αυτούς δεν έχει δει την οικογένεια τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.
Καταργήθηκε η αίθουσα αναμονής στο Αστυνομικό Μέγαρο - Ταλαιπωρία πολιτών
Οι χωροταξικές αλλαγές  στο κτήριο του Αστυνομικού μεγάρου έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην εύρυθμη  λειτουργία του. Η αίθουσα αναμονής  έξω από την Υ. Α και τα τμήματα καταργήθηκε και οι πολίτες στέκονται όρθιοι . Στριμώχνονται έξω από το γραφείο αξιωματικού υπηρεσίας με αποτέλεσμα και εκείνοι να δυσανασχετούν  αλλά και οι συνάδελφοι να μην μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Επίσης για την εξεύρεση χώρου, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του προσωπικού ή προς όφελος των πολιτών, καταργήθηκαν τα γραφεία την Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Ένωσης Αξιωματικών. Οι δύο Ενώσεις  καλούνται τώρα να συστεγαστούν. Και οι δυο ενώσεις απαριθμούν εκατοντάδες μέλη και  η συστέγαση κρίνεται αδύνατη για πρακτικούς λόγους.
Κρίνεται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη για στελέχωση των υπηρεσιών , αντικατάσταση των «γερασμένων» οχημάτων κ.ά.Τα προβλήματα είναι πολλά και οι αρμόδιοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την επίλυση τους

Ο Αθανάσιος Μπαλαμούτης είναι τ.πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΕΑΥΝΗ
Ατιπρόσωπος Ένωσης ΠΟΑΣΥ


candianews.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια