Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια τροφή δεν πρέπει να σταματήσεις ποτέ να τρως σύμφωνα με τους διατροφολόγους;


Το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσεις κιλά θωρακίζοντας παράλληλα και τον οργανισμό σου αποτελεί πολλές φορές πεδίο αντιπαράθεσης για τους διατροφολόγους.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι στο οποίο όλοι τους δείχνουν να συγκλίνουν και να συμφωνούν. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το αβοκάντο, το οποίο θεωρείται πλέον και επίσημα η καλύτερη, πιο δυναμωτική και υγιεινή υγιεινή τροφή στον κόσμο.


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα για την οποία χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από 17 διαφορετικές διατροφολογικές μελέτες, το αβοκάντο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα τρόφιμα που έχουν, όχι μόνο τα λιγότερα λιπαρά, αλλά και τη μεγαλύτερη διατροφική αξία, ενώ την ίδια στιγμή η μακροχρόνια κατανάλωση του δείχνει να μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο και για καρδιοαγγειακά προβλήματα.

Επιπρόσθετα το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες (K, C, B5 και Β6), περιέχει 42 γρ. μαγνήσιο/ανά φλυτζάνι, χημικό στοιχείο που είναι απαραίτητο για κάθε λειτουργία στο σώμα και έχει πολύ περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα. Μέσα σε όλα αυτά έχει και αντιοξειδωτικά που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τα σημάδια γήρανσης.



Πηγή: womantoc.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια