Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Απλά κοιταχτείτε στον καθρέφτη" του Κώστα Πλατιά

Το κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε από τον Κώστα Πλατιά στο facebook.

Μετά από επτά χρόνια σε μνημόνια, τώρα βλέπω ότι μας προετοιμάζουν για
ένα ακόμα, χωρίς και πάλι να μας ρωτήσουν εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε και να πουλούν τεμάχιο, τεμάχιο τη χώρα μας.
Θα περίμενα όλοι αυτοί που θέλουν το καλό μας να τα πουν όλα αυτά στους πολίτες των 300, 400, έως 700 ευρώ και στους υπόλοιπους που υπέρ φορολογούνται, όχι βέβαια το πολιτικό σύστημα. Άλλωστε για αυτούς ισχύει το ρητό << Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει>>. Όλα έχουν όρια, για αυτό προσέξτε μην τα ξεπεράσετε και τότε μην ψάχνετε το ποιος έφταιξε, απλά κοιταχτείτε στον καθρέφτη.



Ο Κώστας Πλατιάς είναι τμηματάρχης του Τμήματος Αποδοχών και Ασφάλισης της Δ/νσης Οικονομικών του Α.Ε.Α.και το καυστικό σχόλιο του έγινε με αφορμή το ρεπορτάζ της Ημερησίας που ακολουθεί υπό τον τίτλο, "Δραματικό «καμπανάκι»: Τέταρτο μνημόνιο - χρεοκοπία, οι επιλογές".


Δραματικά είναι πλέον τα «καμπανάκια» που χτυπά το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής με τον επικεφαλής της, Παναγιώτη Λιαργκόβα να τονίζει:
«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν φαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα να βγαίνουμε στις αγορές το 2018, άρα ή θα παραταθεί το τρέχον μνημόνιο ή θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπούμε».
Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Λιαργκόβας απηύθυνε δραματική προειδοποίηση ότι χάνεται ο στόχος της ανάπτυξης και θα έρθουν και άλλα μέτρα.Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής «βλέπει» ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του 2017, εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει έξοδος στις αγορές το 2018 και προβλέπει είτε τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπία.
«Το πρώτο τρίμηνο δεν θα πάει καλά. Θα είναι ύφεση ή στο μηδέν. Κάπου εκεί θα βρίσκεται. Δεν θα έχουμε ανάπτυξη. Αυτό με τη σειρά του, επειδή είναι το πρώτο τρίμηνο, θα επηρεάσει και την όλη εξέλιξη του έτους», ανέφερε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Και συνέχισε: «Το 2,7% αρχίζει να είναι δύσκολος στόχος, γιατί η κατανάλωση δεν θα αυξηθεί τόσο πολύ, οι επενδύσεις δεν θα αυξηθούν τόσο πολύ όσο έχουμε εκτιμήσει. Επομένως, θα πάμε σε κάτι λιγότερο, μέχρι 1%».
Όπως είπε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, «δεν θα δούμε κι άλλες προσδοκίες να υλοποιούνται, με αποτέλεσμα ενδεχομένως, αν πάει έτσι το πράγμα, να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί αυτή η διαφορά από ό,τι έχει εκτιμηθεί».
«Θα συμφωνούσα με τον κ. Χουλιαράκη, ότι καλύτερα μία κακή συμφωνία -που δεν θα έπρεπε να φτάσουμε εδώ- από ό,τι κάτι πολύ πιο κακό με την παράταση της αβεβαιότητας και τη μη συμφωνία, έτσι ώστε να φτάσουμε ίσως σε ένα σημείο που ενδεχομένως δεν θα μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες», τόνισε ο κ. Λιαργκόβας.
Και κατέληξε: «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν φαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα να βγαίνουμε στις αγορές το 2018, άρα ή θα παραταθεί το τρέχον μνημόνιο ή θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπούμε»...



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια