Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κοριοί της CIA στους Γάλλους για το ελληνικό χρέος

Σάλος έχει προκληθεί έπειτα από τις αποκαλύψεις του Wikileaks ότι η CIA παρακολουθούσε ενδελεχώς κορυφαίους Γάλλους πολιτικούς πριν από τις εκλογές του 2012 και
κατά τη διάρκειά τους, αλλά και ότι προσπαθούσε να συλλέξει στοιχεία για το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που ήρθαν χθες στη δημοσιότητα, οι έρευνες των ανθρώπων της CIA εστίαζαν κυρίως στην τότε αντιπολίτευση, δηλαδή στους Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ, οι οποίοι και κέρδισαν τις εκλογές, και στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν. Οσον αφορά στον τρόπο παρακολούθησης, το γραφείο της CIA για την ανάλυση των υποθέσεων της Ρωσίας και της Ευρώπης (OREA) χρησιμοποίησε προσωπικό, δηλαδή πράκτορες, αλλά και ηλεκτρονικά μέσα.

Ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε η επιχείρηση κατασκοπείας των Γάλλων πολιτικών ήταν σύμφωνα με τα έγγραφα επειδή ο Σαρκοζί δεν εμφανιζόταν έτοιμος για μια νίκη στις εκλογές και οι ΗΠΑ έπρεπε να ετοιμαστούν για την επόμενη ημέρα. Δύο εκ των στρατηγικών στόχων της επιχείρησης ήταν να εξακριβωθούν οι πολιτικές που προωθεί το κάθε κόμμα και ο κάθε πολιτικός «για την ενίσχυση των προοπτικών ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας» και «ποιες είναι οι απόψεις τους για το γερμανικό μοντέλο ανάπτυξης που βασίζεται στις εξαγωγές». Αυτοί οι δύο στόχοι «δένουν» με ένα άλλο έγγραφο που είχαν αποκαλύψει τα Wikileaks το οποίο μεταξύ άλλων έθετε ως στόχο τη συλλογή πληροφοριών για κάθε πιθανή συμφωνία εξαγωγών που ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Στα εσωτερικά έγγραφα της CIA περιγράφεται μεταξύ άλλων να ζητούνται συγκεκριμένα πληροφορίες για τις θέσεις των στόχων της επιχείρησης όσον αφορά στην οικονομική κρίση της ΕΕ και ειδικότερα για το θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους. Οι άνθρωποι της CIA ήθελαν να μάθουν τι ρόλο παίζουν Γαλλία και Γερμανία στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, να εξετάσουν την έκθεση της γαλλικής κυβέρνησης και των γαλλικών τραπεζών σε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και εν συνεχεία να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης της Ευρωζώνης.


ΕΘΝΟΣ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια