Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κυνηγούν βιβλία στο Βέλγιο αντί για Pokemon



Έμπνευση σε μία διευθύντρια δημοτικού σχολείου στο Βέλγιο έδωσε η παγκόσμια επιτυχία που έχει η εφαρμογή Pokemon Go.

Η Αβελίν Γκρεγκουάρ δημιούργησε ένα διαδικτυακό «κυνήγι» βιβλίων, αντί για το «κυνήγι» των χαριτωμένων τεράτων και ήδη το παιχνίδι της έχει προσελκύσει πάνω από 60.000 παίκτες μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η εκδοχή της κ. Γκρεγκουάρ παίζεται μέσω μιας ομάδας στο Facebook που ονομάζεται «Chasseurs de livres» (Κυνηγοί Βιβλίων). Οι παίκτες αναρτούν φωτογραφίες και στοιχεία για το μέρος στο οποίο έχουν κρύψει κάποιο βιβλίο και οι συμπαίκτες τους ψάχνουν να το «ανακαλύψουν», ενώ μόλις κάποιος ολοκληρώσει την ανάγνωση του βιβλίου που βρήκε, το «απελευθερώνει» ξανά στη φύση.

«Όπως τακτοποιούσα τη βιβλιοθήκη μου, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα αρκετό χώρο για όλα μου τα βιβλία. Καθώς είχα παίξει Pokemon Go με τα παιδιά μου, μου ήρθε η ιδέα να “απελευθερώσω” τα βιβλία στη φύση», δήλωσε η κ. Γκρεγκουάρ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Οι κρυμμένοι τίτλοι, που είναι από βιβλία κάθε είδους και ηλικίας, τοποθετούνται σε διάφορες πόλεις και στην ύπαιθρο του Βελγίου, συχνά τυλιγμένα με πλαστικό για να προφυλάσσονται από τη βροχή.

Η οικογένεια Ντετουρνέ από την πόλη Μποντούρ στο νότιο Βέλγιο δηλώνει ότι το παιχνίδι αυτό αποτελεί πλέον μέρος των πρωινών της περιπάτων. Η οικογένεια βρήκε ένα βιβλίο και άφησε πίσω της τέσσερα για να τα βρουν οι συμπαίκτες. Η Τζεσικά Ντετουρνέ δήλωσε: «Η κόρη μου είπε ότι είναι σαν το κυνήγι των πασχαλινών αβγών, αλλά με βιβλία. Όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους από έναν περίπατο, είχε έρθει ειδοποίηση που τους ενημέρωνε ότι κάποιος είχε ήδη βρει δύο από τα βιβλία τους».

Ήδη, η κ. Γκρεγκουάρ σκέφτεται να εξελίξει περαιτέρω την ιδέα της, δημιουργώντας μια εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Η ιδέα της «απελευθέρωσης» των βιβλίων είναι πολύ παλιά και ήδη υπάρχει από το Μάρτιο του 2001. Η ελληνική κοινότητα των «βιβλιοαπελευθερωτών» (bookcrossers) φτάνει τα 9.000 μέλη υιοθετώντας την αρχή ότι «ένα βιβλίο που θα βρεθεί στο δρόμο μπορεί να είναι κομμάτι μιας παγκόσμιας κίνησης και ταυτόχρονα παιχνίδι, όχι απόρριμμα ή ξεχασμένο από κάποιον».



Πηγή: enetpress.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια