Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μία από τις διασημότερες φωτογραφίες της ιστορίας λογοκρίνεται από το Facebook!


Μια από τις πιο ιστορικές φωτογραφίες του περασμένου αιώνα «διάλεξε» να λογοκρίνει η διαχειριστική ομάδα του Facebook.

Πρόκειται για την, βραβευμένη με Πούλιτζερ, φωτογραφία του Nικ Ουτ, που απεικονίζει ένα ολόγυμνο κορίτσι να τρέχει γυμνό στο Βιετνάμ για να σωθεί από τις βόμβες ναπάλμ που εξαπέλυαν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά, εναντίον των αμάχων.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε από το Νορβηγό συγγραφέα, Τομ Έγκελαντ, ωστόσο δεν εκτιμήθηκε από τους υπεύθυνους του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, όπως θα έπρεπε.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σφοδρή επίθεση κατά του ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, από τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Νορβηγίας, Aftenposten. Η εφημερίδα σε επιστολή της, κάλεσε τον Ζούκερμπεργκ να αναγνωρίσει και να αρχίσει να ανταποκρίνεται στο ρόλο του ως «ο ισχυρότερος εκδότης στον κόσμο».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο αρχισυντάκτης της Aftenposten, Έσπεν Έγκιλ Χάνσεν, κατηγόρησε τον ιδρυτή του Facebook για αλόγιστη «κατάχρηση της εξουσίας του» στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία πλέον έχει εξελιχθεί στον «πρώτο διανομέα» ειδήσεων στον κόσμο.

Μετά τη δημοσίευση του θέματος, η εφημερίδα έλαβε μήνυμα από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα έπρεπε είτε να διαγράψει τη φωτογραφία είτε να τη «θαμπώσει». «Οποιεσδήποτε φωτογραφίες ανθρώπων που επιδεικνύουν τα γεννητικά τους όργανα, τους γλουτούς τους ή τα γυναικεία στήθη τους, θα διαγράφονται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Facebook.

Η 53χρονη σήμερα Παν Τι Κιμ Πατς ζει πλέον μόνιμα στον Καναδά και δεν θα μπορούσε να μην αντιδράσει όταν μαθεύτηκε η συγκεκριμένη ενέργεια.

«Η Κιμ είναι εξαιρετικά λυπημένη από το γεγονός πως κάποιοι μπροστά σε μια τέτοια εικόνα είναι δυνατόν να επικεντρώνονται στο γυμνό και όχι στο ισχυρό μήνυμα που μεταφέρει» δήλωσε η εκπρόσωπος του ιδρύματος «Kim Phuc».



Πηγή: eleftherostypos.gr, newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια