Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΙΡΑ Αρκαδίας: Ώρες αλληλεγγύης


Ανακοίνωση από την ΙΡΑ Αρκαδίας: Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος επισκιάστηκε από την πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή που έπληξε την Γορτυνία και τις γειτονικές περιοχές της Αρκαδίας και της Ηλείας, με αποτέλεσμα την τεράστια καταστροφή περιουσιών, καλλιεργειών αλλά και φυσικών πόρων του μοναδικού μας περιβάλλοντος που είναι δύσκολο να αναπληρωθούν.

Στα πλαίσια των συνεχών δράσεων και υλοποίησης απόφασης του Εθνικού Τμήματος, για μια ουσιαστική συνδρομή στις ξένες αποστολές πυροσβεστών, που βοηθούν στις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή Γορτυνίας Αρκαδίας, η Τοπική Διοίκηση Αρκαδίας βρέθηκε επιτόπου για επικοινωνία, ευχαριστίες, διανομή εφοδίων, ειδών ανάγκης και διατροφής.

Οι 240 Γάλλοι πυροσβέστες, με τρία Καναντέρ, πενήντα αυτοκίνητα και εξοπλισμό, μας δέχτηκαν με ενθουσιασμό και αγκαλιές, ο δε Γιατρός της αποστολής, γνώστης της ελληνικής γλώσσας, μίλησε με όλους μας, καθώς επίσης τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο Βαλατσό Βλάσση, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του.



Οι Τσέχοι που μόλις είχαν επιστέψει από μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης, κατάκοποι και μουτζουρωμένοι, η υποδοχή τους ήταν εγκάρδια και με επευφημίες.

Η Τοπική μας, όλες τις ημέρες, με οργάνωση που χαρακτηρίστηκε από όλους υποδειγματική, έδωσε απλόχερα συνδρομή και βοήθεια, ενώ συνέδραμε επικοινωνιακά και ουσιαστικά τις ελληνικές Αρχές.

Η παραπάνω δράση, όπως πολλές και ποικίλες που αναπτύσσονται πανελλαδικά, ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν οι ξένοι συνάδελφοι την ζωντανή και με σφρίγος Ένωση μας και το μεγαλείο της προσφοράς της.

Την αποστολή μας πλαισίωναν ο Χρήστος Κοντάκος και ο εθελοντής φίλος της Ένωσης μας δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σπάρτης Πλειώτας Χρήστος, του οποίου η άριστη γνώση της γαλλικής γλώσσας, προσέφερε σημαντική βοήθεια στις λεπτομέρειες των επαφών μας.

Στην πραγματικά δύσκολη και πολυήμερη αυτή δοκιμασία όλοι οι Αστυνομικοί, οι Πυροσβέστες, οι εθελοντές, έδειξαν απαράμιλλο θάρρος και αυταπάρνηση, εμείς με όλη μας την δύναμη και την θέληση, ήμασταν δίπλα τους και παρείχαμε κάθε δυνατή συνδρομή.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε την μόνιμη διάθεση για βοήθεια και συνδρομή σε όλες μας τις δράσεις του Διοικητή και όλων των αστυνομικών του Α.Τ. Τροπαίων, παρόλο τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες.



Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα σούπερ μάρκετ κ. Κόλια Ιωάννη και τα ζαχαροπλαστεία κ. Ντεγιάνη Θεόδωρου, τόσο για την βοήθεια τους προκειμένου πραγματοποιηθεί αυτή δράση (παροχή οχήματος ψυγείου για την μεταφορά των προσφερόμενων προϊόντων), καθώς επίσης για τα επιπλέον προϊόντα που μας χορήγησαν.

Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας θα συνεχιστεί με αμείωτο το ενδιαφέρον μας .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Σωτήριος Κασίμος

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Αναστασία Κουρέτα









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια