Ticker

6/recent/ticker-posts

idirect.gr

Aνακοίνωση τη ΚΕΘΑ για την επέτειο του εγκλήματος των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι


Διαβάστε την ανακοίνωση της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα:

Για την επέτειο του εγκλήματος των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Φέτος συμπληρώνονται εβδομήντα έξη χρόνια από το ανατριχιαστικό έγκλημα, που διέπραξαν οι ΗΠΑ εναντίον του λαού της Ιαπωνίας, με τη ρίψη ατομικής βόμβας σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945). Οι ρίψεις των βομβών μετέτρεψαν σε σορούς ερειπίων τις δυο πόλεις – στόχους των ΗΠΑ, με χιλιάδες νεκρούς, με τεράστιες συνέπειες σε όσους επέζησαν, όπως και στο περιβάλλον, που δηλητηριάστηκε για δεκαετίες μετά, ενώ καταστράφηκε ανυπολόγιστης αξίας πολιτιστικός πλούτος.

Αποτελεί το μεγαλύτερο μαζικό έγκλημα εξόντωσης ανθρώπων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πραγματικός στόχος του εγκλήματος ήταν οι λαοί και η ΕΣΣΔ, που είχε γίνει παγκόσμιο σύμβολο της πάλης, για το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα των λαών. Στην προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πραγματικοί στόχοι χρησιμοποιείται και σήμερα το ψεύτικο επιχείρημα για την «στρατιωτική αναγκαιότητα» των πληγμάτων, ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε ήδη τελειώσει!

 

Οι σημερινές εξελίξεις

Στις μέρες μας, διανύουμε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο για τον ελληνικό λαό και για όλους τους λαούς του κόσμου.

Η επιθετικότητα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ στο πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και γεωπολιτικών συμφερόντων, περικλείει κινδύνους γενικότερης ανάφλεξης. Οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς.

76 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα στην Ιαπωνία, η πυρηνική απειλή ορθώνεται μπροστά στην ανθρωπότητα. Την στρατηγική για  το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα», επιβεβαίωσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (Ιούλιος 2016) και επικαιροποίησε η Σύνοδος του περασμένου Ιούνη στις Βρυξέλλες. Κίνα και Ρωσία από τη δική τους μεριά, ακολουθούν στην κούρσα των εξοπλισμών. Συνολικά αυξάνονται οι πολεμικές δαπάνες σε παγκόσμια κλίμακα σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Στις μέρες μας είναι πολύ ανησυχητικές οι συζητήσεις, για την πιθανή μεταφορά πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα. Εκτός από τις ήδη υπαρκτές εγκαταστάσεις αποθήκευσης τους στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο, ως νέα υποψήφια για «υποδοχή» τους ονοματίζεται και η Αλεξανδρούπολη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κυβερνήσεων, διεκδικώντας την «γεωπολιτική αναβάθμιση» της χώρας, για χάρη των ντόπιων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, προχωρά στο επόμενο διάστημα στην ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις. Η συμφωνία διατηρεί και αναβαθμίζει τις αμερικανοΝΑΤΟικές υποδομές στη Σούδα και έχει επεκταθεί περιλαμβάνοντας την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο κ.α. Με την πολιτική αυτή μετατρέπεται η χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ διαθέτει για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, χερσαία τμήματα, πολεμικά αεροσκάφη, πλοία και στρατιωτικό εξοπλισμό όπου απαιτηθεί εκτός συνόρων, είτε για ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, είτε σε ασκήσεις «πρόβες πολέμου».

Επίσης συνεχίζει να δαπανά τεράστια ποσά στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών, καταλαμβάνοντας ακόμη και την πρώτη θέση ανάμεσα στα κράτη – μέλη της λυκοσυμμαχίας (3,82% του ΑΕΠ) για το 2021. Οι εξοπλισμοί αυτοί ενισχύουν την επιθετική ικανότητα του ΝΑΤΟ, ενώ δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας.

Η Τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται συνεχώς αμφισβητώντας τη Συνθήκη της Λοζάνης και ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Η καλλιέργεια απατηλών προσδοκιών ότι ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη, είναι ανάγκη να απορριφθεί από το λαό, καθώς πρόκειται για ένα ακόμη ψέμα των ελληνικών κυβερνήσεων.

Το κάλεσμα της ΚΕΘΑ

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα με αφορμή την 76η επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος, τιμά τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών του πυρηνικού ολοκαυτώματος αλλά και των εκατομμυρίων νεκρών των ιμπεριαλιστικών πολέμων σ’ όλη τη γη και καλεί τους συνάδελφους σε κάθε γωνιά της χώρας, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης, που οργανώνουν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης.

Στην Αθήνα καλούνται οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ στο Θησείο, την Παρασκευή 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8 μμ. και στην πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Καταδικάζουμε:

•             Το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

•             Τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις

Απαιτούμε:

•             Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

•             Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

•             Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα

•             Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό

•             Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

•             Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στο Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας

•             Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

 

2/8/2021

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική ΆμυναΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια