Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Μου αρέσουν οι φωτιές και οι καπνοί": Σοκάρει η ομολογία του 14χρονου - Προσπάθησε 13 φορές


Σοκάρει η ομολογία του 14χρονου που συνελήφθη για τις φωτιές σε Μαλεσίνα και Θεολόγο, καθώς οι αρχές έφτασαν σε αυτόν αξιοποιώντας τα στοιχεία που προέκυψαν.

«Μου άρεσαν οι φωτιές και οι καπνοί» φέρεται να είπε κατά την ανάκρισή του, όπου ομολόγησε ότι εκείνος ήταν που επιχείρησε να αρχίσει πυρκαγιές 13 φορές. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές μιλώντας στην ΕΡΤ και μεταφέροντας την ενημέρωση που είχε από την υπεύθυνη προϊσταμένη της Πυροσβεστικής Λαμίας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε το παιδί στις αρχές, τις φωτιές τις έβαζε χρησιμοποιώντας σπίρτα, ενώ κινούνταν με το ποδήλατό του. Ο ανήλικος είναι κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με τον δήμαρχο που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «ντόπιο».

Σημειώνεται ότι από τις φωτιές που έβαλε τις τελευταίες δύο εβδομάδες η μεγαλύτερη ήταν στις αρχές Αυγούστου όταν όλη η χώρα ήταν σε συναγερμό λόγω του υψηλού κινδύνου. Από τις 13 φωτιές η μία έκαψε σπίτια, ελιές και πεύκα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λοκρών, ο 14χρονος, ο οποίος κρατείται στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Αταλάντης θα οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στην Εισαγγελία Λαμίας όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι γονείς του αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για αμέλεια.

Την υπόθεση ερευνούσαν και εξιχνίασαν το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και η ασφάλεια Φθιώτιδας.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια