Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου για την επάνδρωση των Υπηρεσιών


''Επειδή βρισκόμαστε εν μέσω της τουριστικής περιόδου και τα προβλήματα πλέον είναι γνωστά, ελπίζουμε να επιλυθούν με τις δέουσες ενέργειες'' υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου:


Ως Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου, σταθερά προσανατολισμένη στη προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας, υποχρεούμαστε θεσμικά από την τρέχουσα διαμορφούμενη κατάσταση στις Υπηρεσίες μας να πάρουμε θέση διασαφηνίζοντας τα εξής:

 

·                Η στελέχωση και γενικά επάνδρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών είναι αντικείμενο αποφάσεων που λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο από τη φυσική και πολιτική ηγεσία του Σώματος.

·                Διαβλέποντας την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, η οποία όπως εξελίσσεται τείνει στα επίπεδα του 2019, από νωρίς υποβάλλαμε υπόμνημα στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας παραθέτοντας τα ζητήματα που μας απασχολούν, τα ενδεχόμενα προβλήματα,  τις διαπιστώσεις και προτάσεις μας.

·                Οι Διοικούντες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας μας (Διοικητές, Διευθυντές, Γενικός) πέρα από τις επιβαλλόμενες επιχειρησιακές-κοινωνικές συσκέψεις με στελέχη, Αρχές και Φορείς, έχουν υποβάλλει ιεραρχικά αιτήματα για ενισχυτικές δυνάμεις στις περιοχές όπου απαιτείται επαυξημένη αστυνομική παρουσία.  

·                Οι Αξιωματικοί και ιδίως οι διοικητές Υπηρεσιών, που σημειωτέον σε ορισμένες Υπηρεσίες δεν υφίσταται Υποδιοικητής, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια η οποία υπερβαίνει το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον διαχειρίζοντας με τον πλέον ορθολογικό τρόπο το διαθέσιμο αστυνομικό προσωπικό προκειμένου να ανταποκριθούν με επάρκεια στις αναδεικνυόμενες ανάγκες αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας, καθώς και στα πρωτόγνωρα και πολυδιάστατα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία.

·                Η υφιστάμενη ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, όπου αυτή έγινε (ως επί το πλείστον σε αερολιμένες και νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες), αποδεικνύεται επιλεκτική και άνιση λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή μας χαρακτηρίζεται από νησιωτικότητα και δυσχέρεια στη μεταξύ των νησιωτικών Αστυνομικών Υπηρεσιών μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων.

·                Στις περιοχές όπου υπάρχει δυσανάλογο με τις ανάγκες αστυνόμευσης προσωπικό, δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος η Πολιτεία παρεμβαίνει ετεροχρονισμένα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειροτέρα.

·                Όπου οι τοπικές κοινωνίες (Αρχές και Φορείς) αντιλαμβάνονται την υπεραξία του τουριστικού προϊόντος και την ανάγκη διασφάλισης του, έχουν ψηλά στην ατζέντα τους την απαίτηση ουσιαστικής (ποιοτικής-ποσοτικής) αστυνόμευσης.

 

Επειδή βρισκόμαστε εν μέσω της τουριστικής περιόδου και τα προβλήματα πλέον είναι γνωστά, ελπίζουμε να επιλυθούν με τις δέουσες ενέργειες.

 

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια επίρριψης ευθυνών σε διοικούντες, Αξιωματικούς και μέλη μας, για ζητήματα που σχετίζονται με την έλλειψη προσωπικού και υπηρεσιακής απόδοσης, θα έχει την ανάλογη κατάληξη.

 

Απαιτούμε τη εφαρμογή του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας για όλο ανεξαιρέτως το αστυνομικό προσωπικό και τη θεσμοθέτηση αποζημίωσης οποιαδήποτε υπερωριακής απασχόλησης.

 

Διαβεβαιώνουμε ότι, σε κάθε περίπτωση, η ανταπόκριση μας σε οποιοδήποτε θέμα αστυνομικής φύσης θα παραμένει άμεση, ουσιαστική και αποτελεσματική, εκπληρώνοντας ευσυνείδητα την αποστολή μας που είναι η προστασία του πολίτη.

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αναστάσιος Ι. ΖΗΦΟΣ

Αστυν. Υποδ/ντής

 

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πέτρος Β. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Αστυνόμος Α’







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια