Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα μονοπάτια για τα κυκλώματα στην Ελλάδα από την Ελληνοαλβανική μεθόριο - Συνελήφθησαν 6 διακινητές σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακινητών που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, πέτυχαν την Πέμπτη 29 Ιουλίου οι άνδρες της Υπηρεσίας Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας με την συνδρομή ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. Ημαθίας και της ειδικής ομάδας πάταξης διασυνοριακού εγκλήματος των ανδρών της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας της Καστοριάς, όταν κατάφεραν και συνέλαβαν 6 διακινητές που μετέφεραν 17 διακινούμενους αλλοδαπούς που εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

    Πιο συγκεκριμένα, το κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες χώρες, μετέφερε από Θεσσαλονίκη μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στη Χώρα προς την ελληνοαλβανική μεθόριο με προπομπό όχημα και από εκεί επιβίβαζαν άλλους μετανάστες που περνούσαν παράνομα τα σύνορα από Αλβανία προς Ελλάδα προκειμένου να τους μεταφέρουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

    Ιδιαίτερη η περίπτωση του συγκεκριμένου κυκλώματος, καθώς σπάνια εντοπίζονται κυκλώματα να παραλαμβάνουν αφροασιάτες απο την ελληνοαλβανική μεθόριο και να τους μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας, αποδεικνύοντας τελικά πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο χώρα transit αλλά και τελικός προορισμός για χιλιάδες μετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα. 

    Το γεγονός ότι οι ροές από τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία έχουν μειωθεί καθώς έχει δυσκολέψει η οργάνωση μεταφοράς μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας προς τα  νησιά, γεγονός  που οφείλεται τόσο το Λιμενικό Σώμα όσο όμως και στις νέες προσλήψεις των συνοριοφυλάκων στα νησιά που αποτελούν ασπίδα στην ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή, προκάλεσε την ανασύνταξη των κυκλωμάτων που σκαρφίζονται νέα μεταναστευτικά μονοπάτια κυρίως προς την Ελλάδα και επιλέγουν την Ελληνοαλβανική μεθόριο για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους που είναι η Αθήνα.

   Φαίνεται πως το συγκεκριμένο κύκλωμα που δρούσε στην Ελλάδα είχε διασυνδέσεις με Μπαγκλαντές και Αλβανία και έτσι υποδεχόταν μετανάστες στα Ελληνοαλβανικά σύνορα από τον ορεινό όγκο όπου τους μετέφεραν οι διακινητές από την Αλβανία και τους παραλάμβανε το κύκλωμα εντός της Ελλάδας.

    Οι άνδρες της αστυνομίας, κατάφεραν και συνέλαβαν τόσο τους διακινητές που δρούσαν στην Ελλάδα όσο όμως και τους συνοδούς διακινητές που τους οδηγούσαν από την Αλβανία στην Ελλάδα.

   Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από την Υπηρεσία Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια