Ticker

6/recent/ticker-posts

idirect.gr

Ρόδος: Τρεις υποθέσεις ληστειών με 5 κατηγορούμενους εξετάζουν οι αρχές


Ενώπιον της Τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου θα απολογηθούν σήμερα 3 υπήκοοι Μπαγκλαντές κατηγορούμενοι για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος ομοεθνή τους.

Ειδικότερα, την 27η Ιουλίου 2021 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από έναν 43χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές ότι την ίδια ημέρα και περί ώρα 22.45 οι 3 κατηγορούμενοι μετέβησαν στην οικία του στην Μεσαιωνική Πόλη και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε το θύμα, ήρθε σε αντιπαράθεση με τους 2 από τους 3 για το σημείο όπου πουλάνε αντικείμενα στους τουρίστες στο σιντριβάνι της Παλιάς Πόλης και ήρθε στα χέρια με τον έναν, ενώ στην συνέχεια, όπως διατείνεται, τον ακολούθησαν στο σπίτι του, όπου εισήλθαν από την ανοιχτή πόρτα, τον χτύπησαν και του αφαίρεσαν από το κρεβάτι του το ποσό των 550 ευρώ.

Στην κατοχή του πρώτου δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ, στου δεύτερου το ποσό των 25 ευρώ ενώ στην κατοχή του τρίτου δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 170 ευρώ.

Ως συνήγορος υπεράσπισης των 3 κατηγορουμένων παρίσταται η δικηγόρος Ρόδου κ. Ματούλα Παπαβεργή

 

-Την 20η Σεπτεμβρίου 2021 πρόκειται να εξεταστούν ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο υποθέσεις ληστείας.

Στην πρώτη υπόθεση ένας αθίγγανος κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ληστεία και σε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ειδικότερα, κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στη Ρόδο στις 2 Ιουνίου 2017 και περί ώρα 9.10 π.μ., ενώ ο ανήλικος αδελφός του για τον οποίο η δικογραφία διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου, αφού εισήλθε από την μπαλκονόπορτα εντός ισόγειας οικίας και αφαίρεσε με τη βία από τον λαιμό της ιδιοκτήτριας, τραβώντας την δυνατά, με χρυσή αλυσίδα φέρουσα έναν χρυσό σταυρό αξίας περίπου 500 ευρώ, συγχρόνως δε κτύπησε με γροθιά στο μέτωπο την παθούσα, ενώ ο κατηγορούμενος ανέμενε τον ανωτέρω φυσικό αυτουργό της ληστείας-αδελφό του καθ’ όλη τη διάρκεια της πράξης έξωθεν της οικίας της παθούσας ενώ παράλληλα επόπτευε τον γύρω χώρο για να ειδοποιήσει τον ανωτέρω φυσικό αυτουργό σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών αλλά και να καταστήσει εφικτή την άμεση, ευχερή και ταχεία διαφυγή του ανωτέρω φυσικού αυτουργού, προέβη δε στην εν λόγω πράξη με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος.

Επιπλέον, κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στη Ρόδο στις 10-05-2017 και περί ώρα 10.00 π.μ. ενώ ο ανήλικος αδελφός του, αφού εισήλθε από την κεντρική θύρα στο ημιυπόγειο διαμέρισμα αιφνιδίασε την ιδιοκτήτρια όταν άνοιξε την πόρτα, αφαίρεσε από την κατοχή της και δη από το λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα με ένα χρυσό σταυρό, προκειμένου να ιδιοποιηθεί παράνομα, ο κατηγορούμενος έχοντας ενωθεί με τον ανωτέρω ανήλικο αδελφό του για να διαπράττουν από κοινού κλοπές ανέμενε τον τελευταίο φυσικό αυτουργό της κλοπής καθ’ όλη τη διάρκεια και κατά την εκτέλεση αυτής έξωθεν της οικίας της παθούσας παρέχοντάς του ψυχική συνδρομή, συγχρόνως επόπτευε τον γύρω χώρο για να ειδοποιήσει τον αδελφό του σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών αλλά και να καταστήσει εφικτή την άμεση, ευχερή και ταχεία διαφυγή του εν λόγω φυσικού αυτουργού, προέβη δε στην πράξη αυτή με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος.

-Στην δεύτερη ένας κάτοικος Καλύμνου κατηγορείται για απόπειρα ληστείας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στην Κάλυμνο στις 26-03-2015 και περί ώρα 09.00 έχοντας αποφασίσει να αφαιρέσει από την κατοχή άλλου χρήματα με σκοπό να τα ιδιοποιηθεί παράνομα, αφού εισήλθε εντός της οικίας του θύματος, άσκησε κατ’αυτού σωματική βία κτυπώντας τον δυνατά επανειλημμένως με γροθιές στο πρόσωπο, συγχρόνως τον απώθησε με βίαια, στην συνέχεια δε τον απείλησε με μαχαίρι που έφερε και του επιτέθηκε με σκοπό σκίζοντάς του την μπλούζα που φορούσε, προκειμένω ο παθών, ο οποίος συνεπεία των ανωτέρω χτυπημάτων του κατηγορουμένου, τραυματίστηκε, να αναγκαστεί να του παραδώσει τα χρήματα που είχε στην κατοχή του με σκοπό να τα ιδιοποιηθεί παράνομα, πλην όμως ο κατηγορούμενος δεν ολοκλήρωσε την πράξη αυτή όχι από δική του βούληση αλλά από εξωτερικά εμπόδια καθώς ο παθών αν και ήταν πρόσφατα χειρουργημένος για κήλη μεσοσπόνδυλου, σθεναρά αντιστάθηκε και κατόρθωσε με τις σωματικές του δυνάμεις να τον οδηγήσει εκτός της οικίας του.

Η επίθεση του κατηγορουμένου προς τον παθόντα είχε ως αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και να του προξενήσει κάκωση προσωπικού κρανίου, κεφαλαλγία και υποδόριο αιμάτωμα στην αριστερή μετωπιαία χώρα ενώ λόγω του ευπαθούς σημείου πλήξεως και του βίαιου τρόπου τέλεσης μπορούσε να προκληθεί στον παθόντα βαριά σωματική βλάβη.

Ακόμη κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στον ανωτέρω τόπο και χρόνο έφερε παράνομα όπλο και συγκεκριμένα ένα μαχαίρι το οποίο χρησιμοποίησε με αποκλειστικό σκοπό να απειλήσει και να επιτεθεί στον παθόντα.

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

dimokratiki.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια