Απάντηση της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής σε δημοσιεύματα για τον κρατούμενο Μαίνανδρο Φουρθιώτη


Με αφορμή κακόβουλα και άκρως αποπροσανατολιστικά δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση του προφυλακισμένου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, κ. Μαίνανδρο (Μένιου) Φουρθιώτη, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής επισημαίνει τα εξής:

Η χορήγηση μέσων για θέαση συνδρομητικών καναλιών εντός των Καταστημάτων Κράτησης, προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό. Συγκεκριμένα:

Το άρθρο 19, παράγραφος 3, που αφορά στην ψυχαγωγία όλων ανεξαιρέτως των κρατουμένων, προβλέπει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί συνδρομητικό κανάλι για την προβολή αθλητικών γεγονότων και ταινιών ψυχαγωγικού και μορφωτικού περιεχομένου.

Η σχετική δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από τους κρατούμενους.

Επειτα από αίτημα που υπέβαλε ο κρατούμενος, κ. Φουρθιώτης, το Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης ενέκρινε στις 25/5, την τοποθέτηση συνδρομητικού καναλιού στο κελί του. Ανάλογα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης, εφόσον ικανοποιούνται όλα τα κριτήρια που θέτει ο εσωτερικός κανονισμός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού διαθέτουν εξοπλισμό κι έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν δορυφορικά κανάλια περί τους 400 κρατούμενους.

 Αναφορικά με την ειδική διατροφή που λαμβάνει ο κρατούμενος κ. Φουρθιώτης τονίζονται τα εξής:

Το άρθρο 14, παράγραφος 4 του εσωτερικού κανονισμού αναφέρει ότι για ασθενείς κρατούμενους δύναται να χορηγηθεί ειδικό διαιτολόγιο το οποίο καταρτίζεται από τον ιατρό του Καταστήματος Κράτησης, μαζί με το ειδικό συνταγολόγιο.

Οι ασθενείς κρατούμενοι, έπειτα από εισήγηση του ιατρού μπορούν να προμηθευτούν με δικά τους έξοδα προϊόντα που δεν είναι σε θέση να τους χορηγήσει το Κατάστημα Κράτησης.

Ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπει επίσης τη δυνατότητα παράδοσης στους κρατούμενους, ειδών και τροφίμων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες του επισκεπτηρίου και μόνον εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει το ειδικό διαιτολόγιο.

Ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε προνομιακή μεταχείριση κρατουμένων είναι ανυπόστατα και παρελκυστικά.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και οι διευθύνσεις των φυλακών μεριμνούν για την ισότιμη μεταχείριση των κρατουμένων και με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία τους.

 
4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Λες ψέματα κ. Νικολάου. Ούτε βρακιά δεν μας αφήνετε να πάμε στους ανθρώπους μας. Συγκεκριμένα στις φυλακές της Θήβας μου απαγόρευσαν να αφήσω εσώρουχα, κάλτσες και βιβλία, μετά από 7 μήνες καραντίνα. Ντροπή σας.

Ανώνυμος είπε...

Τους κρατάει μάλλον ο "Σιχαμενιος", γι'αυτό του κάνουν όλα τα χατίρια!!!
Κάτι ξέρει!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι να πούμε τώρα? Μπορούν να πούνε κάτι? Η αστυνομία έλεγε ότι δεν φυλάσσεται! Τι να πουν δεν ισχύουν αυτά που γράφουν? Για συνδρομητικά κανάλια? Για ειδικά διατροφολογία?

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μπορώ να φέρω ας πούμε ένα τάνκερ γεμάτο με κοκαϊνη. Αν δε με πιάσουν θα κάνω ζωή παραδεισένια. Αν τύχει και με πιάσουν (δεδομένου ότι θα έχω τρελό χρήμα από προηγούμενες δουλειές) μπορώ να αιτούμαι από τη φυλακή ότι γουστάρω με έξοδα των κορόιδων. Αλλά καί ότι μου αρνηθεί το κράτος μπορώ να το πληρώσω εγώ και να κάνω το κελί μου δωμάτιο του Χίλτον.
Ρε παιδιά τι σόι φυλακή είναι αυτή και για ποιά τιμωρία μιλάμε ; Επειδή δε μπορούν να βγουν έξω, εκτός από τις άδειες ;
Μα οι περισσότεροι νέοι εκεί έξω με 3,4,5 κατοστάρικα το μήνα είναι σαν φυλακισμένοι σε μικρά διαμερισματάκια και βγαίνουν σπανίως έξω, αφού δεν μπορούν και δεν έχουν να ξοδέψουν.
Μήπως τελικά είμαστε ηλίθιοι όλοι εμείς που δουλεύουμε και είμαστε νομοταγείς στο Μεξικό και την Κολομβία της Ευρώπης ;