Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Οργανωμένο σχέδιο από επίδοξους δολοφόνους – Απομονώστε τους


Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για τα σοβαρά επεισόδια και τον τραυματισμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη


Η χθεσινή απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον συναδέλφου μας της Ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Ν. Σμύρνη, ήρθε ως επιστέγασμα του τοξικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και ύστερα από δεκάδες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, τόσο εντός, όσο και εκτός υπηρεσίας.

 

       Ευχόμαστε στον συνάδελφό μας ο οποίος από τύχη γλίτωσε τα χειρότερα, ταχεία ανάρρωση. Απαιτούμε όπως οι υπαίτιοι της δολοφονικής επίθεσης οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη και απομονωθούν, καθ’ ότι αποτελούν απειλή για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και τη Δημοκρατία. 

 

      Οι εικόνες που αντικρύσαμε θα πρέπει επιτέλους να κλείσουν την πόρτα των παθογενειών της μεταπολίτευσης που έχουν καταστήσει θλιβερές μειοψηφίες, θιασώτες της βίας και της τρομοκρατίας να έχουν το «μονοπώλιο της βίας», αντί αυτό να είναι προνόμιο της συντεταγμένης Πολιτείας. Επειδή οι στιγμές που ζούμε ως εργαζόμενοι αστυνομικοί απαιτούν ψυχραιμία, ενότητα και συναδελφική αλληλεγγύη, δεν θα επεκταθούμε, άλλωστε οι εικόνες που όλοι είδαμε μιλούν από μόνες τους.

 

Θα ζητήσουμε όμως από όλο το πολιτικό σύστημα του Δημοκρατικού τόξου:

 

Όπως αποφάσισε να απομονώσει και να μην συμπορευτεί με τους φασίστες, να απομονώσει, να καταδικάσει και να αφήσει στο περιθώριο τους οπαδούς της βίας, της αναρχίας και της τρομοκρατίας.

Να θωρακίσει θεσμικά – νομικά το επάγγελμα του αστυνομικού αυστηροποιώντας τις ποινές για επιθέσεις εναντίον μας.

Να περιγραφεί ξεκάθαρα ο τρόπος με τον οποίο οι αστυνομικοί επιχειρούν, ώστε να μην αναγάγονται όλα εντέχνως σε «αστυνομική βία», βάσει της ιδεολογίας ενός εκάστου.

         Κλείνοντας, να θυμίσουμε ότι εμείς όπου έχει χρειαστεί έχουμε στηλιτεύσει τα λάθη μας. Τουναντίον, με λύπη μας διαπιστώνομε πως για όσα κατά καιρούς λαμβάνουν χώρα εναντίον μας, οι καταδίκες είναι αόριστες, πολιτικάντικες, με συμψηφιστική διάθεση και χωρίς καμία πρόθεση να αντιμετωπιστούν επί της ουσίας.

 

       Δεν θα ήταν άλλωστε υπερβολή να αναφέρουμε ότι ίσως είμαστε οι μοναδικοί πολίτες αυτής της Χώρας για τους οποίους κάποιοι δεν αναγνωρίζουν το τεκμήριο της αθωότητας (σε αντίθεση με δράστες ακόμα και των πιο ειδεχθών εγκλημάτων) και οποιαδήποτε λανθασμένη ενέργεια ενός από εμάς, λαμβάνει από τους επιτήδειους διαστάσεις  καθολικού χαρακτήρα, καταδικάζοντας και τσουβαλιάζοντας συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους αστυνομικούς.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

 

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

 

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος


easya.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια