Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κασσιανός Κασκάλης: Μιλάμε για τα αυτονόητα δεν κυνηγάμε όνειρα θερινής νυχτός


Κείμενο τού Κασσιανού Κασκάλη: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΤΟΣ 2021 !!! «Η πραγματική θλίψη του συνόλου δεν είναι ότι αλλάζεις τόσο πολύ, αλλά ότι αλλάζεις τόσο λίγο .» Ποια η σημασιολογία της ανωτέρω πρότασης ; Δυστυχώς η απογοήτευση στα πρόσωπα των συναδέλφων μας καθημερινά αυξάνεται . Τα παράπονα του Έλληνα Αστυνομικού πληθαίνουν και όταν εκφραστούν είναι σαν να πέφτουν σε τοίχο .

Έτος 2021 !!!!

Αντί να λέμε κάθε χρόνο και καλύτερα , λέμε δυστυχώς κάθε χρόνο και χειρότερα . Εκεί έχουμε φτάσει ;;;;

Καθημερινώς , ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουμε συνθήκες εργασιακής εξαθλίωσης . Μάλλον οι αρμόδιοι έχουν ξεχάσει ότι είμαστε άνθρωποι , ότι έχουμε οικογενειακές και προσωπικές υποχρεώσεις . Γιατί τα αναφέρουμε αυτά ; Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι διανύουμε δύσκολες εποχές . Σαν Έλληνες Αστυνομικοί , εν μέσω οικονομικής κρίσης , εν μέσω πανδημίας COVID , εν μέσω αύξησης εγκληματικότητας , προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά , ώστε να επιτυγχάνεται η ασφάλεια των πολιτών , γεγονός το οποίο πράττουμε ορθά , αντί να δεχόμαστε το «μπράβο» με πράξεις από τους ιθύνοντες , αυτό που δεχόμαστε είναι μια απαξίωση ειδικά μέσω των πράξεων τους .

Πολλά τα παραδείγματα , αλλά θα τονίσουμε κάτι συγκεκριμένο που συμβαίνει εις βάρος των συναδέλφων μας . Έχει παρατηρηθεί το καθημερινό φαινόμενο ότι λόγω έκτακτων ανελαστικών Υπηρεσιών - Μέτρων , να μην μπορεί ένας ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ να προγραμματίσει την προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις του . Είναι δυνατόν να ενημερώνονται συνάδελφοι για αλλαγή της Υπηρεσίας τους , όταν πρόκειται για την ίδια μέρα μια και μιάμιση ώρα πιο πριν και εκεί που ξαφνικά εργάζεσαι κατά την βραδινή βάρδια , γνωρίζοντας το από την προηγούμενη μέρα και έχεις προγραμματίσει τις υποχρεώσεις σου , ξαφνικά να ακυρώνεις τα πάντα , γιατί σε μια ώρα θα πρέπει να φύγεις για εκτέλεση Υπηρεσίας ; Είναι δυνατόν την μια μέρα να γνωρίζεις ότι την επόμενη θα εργαστείς μια συγκεκριμένη βάρδια και το βράδυ ξαφνικά να αλλάζουν τα πάντα ; Είναι δυνατόν συνάδελφοι από απομακρυσμένες Υπηρεσίες να διανύουν περί τα 60-80 χιλιόμετρα για να μεταβούν για την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους και αλλά τόσα για να επιστρέψουν , χωρίς να λογίζεται υπόψιν η οικονομική επιβάρυνση και ο χρόνος που απαιτείται ; Είναι δυνατόν οι αρμοδιοι να μην υπολογίζουν τίποτα ;

Μάλλον έχουν ξεχάσει και τον όρο ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ !!! Και να θέλεις πια δεν γίνεται !!!

Μάλλον έχουν ξεχάσει ότι με όλα όσα αντιμετωπίζουμε καθημερινώς έχουμε φτάσει στα όρια μας .

Μάλλον έχουν ξεχάσει ότι έχουμε και εμείς οικογένειες και υποχρεώσεις , ότι είμαστε άνθρωποι .

Τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα !!!

Για πόσο ακόμα αυτό είναι το ερώτημα ;

Το καθήκον μας το εκτελούμε ορθά και θα συνεχίσουμε να το εκτελούμε καθώς είμαστε επαγγελματίες και εκτελούμε λειτούργημα , ανεξαρτήτως συνθηκών . Όπως όμως έχουμε υποχρεώσεις στο επάγγελμα μας έτσι έχουμε και δικαιώματα .

Μιλάμε για τα αυτονόητα δεν κυνηγάμε όνειρα θερινής νυχτός .

Από λόγια χορτάσαμε , έργα δεν βλέπουμε !!!

ΚΑΣΚΑΛΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ ΜΕΛΟΣ ΑΝΑΣΑ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια