Τι είπε ο Ευ. Βενιζέλος για την Novartis στον Άρειο Πάγο – Γιατί απουσίαζε η εισαγγελέας


Για “μεγάλη σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου” έκανε λόγο σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το γραφείο της αρεοπαγίτου ανακρίτριας στον Άρειο Πάγο, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πολιτικός ο οποίος παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας αρεοπαγίτου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, επί τρεις ώρες, ολοκλήρωσε σήμερα την κατάθεση του η οποία είχε διακοπεί από το τις αρχές του περασμένου μήνα, καθώς ανέκυψε το νομικό ζήτημα του δικαιώματος της εισαγγελέως Βασιλικής Θεοδώρου να υποβάλει ή όχι ερωτήσεις στους μάρτυρες πολιτικούς.

Η ανάκριση μπήκε πάλι σε τροχιά διερεύνησης σήμερα μετά την έκδοση βουλεύματος το οποίο τάσσεται κατά πλειοψηφία (3-2) με την άποψη της μη υποβολής ερωτήσεων της εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου στους μάρτυρες.

Πάντως η εισαγγελική λειτουργός η παρουσία της οποίας πλέον καθίσταται “διακοσμητική” στην ανάκριση, αφού καλείται να παρακολουθεί “βουβή” τις καταθέσεις των μαρτύρων, δεν παρουσιάσθηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο λόγω ασθενείας.

  Υπενθυμίζεται ότι η ανακριτική έρευνα αφορά τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην υπόθεση Novartis Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά την δίωξη του από την βουλή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που είναι ένας εκ των μηνυτών του πρώην υπουργού δήλωσε εξερχόμενος από το ανακριτικό γραφείο δήλωσε την ικανοποίηση του γιατί “η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος»  

Ειδικότερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε:

«Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος».   

Την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 (11 π.μ.) αναμένεται η κατάθεση του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου.


https://www.dikastiko.gr