Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξέχασε ο κος Ραγκούσης να αναφέρει ότι υπήρξε και ο ίδιος συναυτουργος σε αυτή την κατάσταση - κείμενο αστυνομικού


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού – αναγνώστη του bloko.gr: Παίρνοντας λίγη απόσταση από τα πράγματα εγώ βλεπω τα εξής. Πρώτα εν μέσω οικονομικής κρίσης και ανέχειας, βαριάς εγκληματικότητας και μεγάλων κοινωνικών το δω ανισοτήτων,(συνταγματικά απαράδεκτων) βάζουν τον Αστυνομικό να κυνηγάει παραβάσεις για τα σκυλιά. Στη συνέχεια τον βάζουν να γράφει εξοντωτικά για την εποχή πρόστιμα για το τσιγάρο, στη συνέχεια να κυνηγάει γριές στο δρόμο και να επιβάλλει τριακοσσαρια.

Διαχρονικά να είναι το εξιλαστήριο θύμα μεταξύ πολιτών και πολιτικής στο πλαίσιο των διαδηλώσεων, να γεμίζει τραυματίες και να εφαρμόζει δόγματα υποχωρητικότητας απέναντι σε προφανώς εξτρεμιστικες συμπεριφορές, στη συνέχεια να μην επιτρέπει στον πατριώτη, όχι στο Χρυσαυγιτη να κυκλοφορήσει με τη σημαία.

Πολλές φορές σε βάζουν να υπηρετεις τον αρχικό του ρόλο που ορκίστηκες για την προστασία του Συντάγματος, των ελευθεριών της ισότητας και της ισονομίας όχι όπως ορίζεται στις διατάξεις αλλά ανάλογα με τα κέφια του εκάστοτε ιθύνοντα. Σε βάζουν να κάνεις μια δουλειά που το νομοθετικό πλαίσιο είναι τοσο ακαθόριστο που με το που φορέσεις τη στολή είσαι εν δύναμη κατηγορούμενος καλά καλα πριν ακόμη φτάσεις στη δουλειά σου.

Τα ελάχιστα εργασιακά σου δικαιώματα που σου έχουν μέχρι στιγμής αναγνωριστει καταστρατηγούνται μόνιμα και εκ των έσω. Και ενώ έχεις κινδυνεύσει τη ζωή του για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και έχεις δώσει αίμα στο καθήκον, καταλήγεις απλά να έχει πολλές φορές τον οίκτο των πολιτών στην καλύτερη περίπτωση. Σου λέει ο άλλος τι να κάνεις κ εσύ, τη δουλειά σου κάνεις.

Σύντομα θα του δώσουν και μια Κουτσουλια η μια σαρδέλα στον ώμο να τη φοράει για να νομίζει ότι τον σέβονται στα καφενεία, ενώ στην πραγματικότητα ισωπεδωνεται κάθε έννοια κινήτρου και εξέλιξης των αξίων, αυτό για να σε κάνει να πιστεύεις πιο πολύ ακόμα στο θεατρικό ρολακι που σου δωσαν να παίξεις, ως αξιωματικός η κατωτερος που με ζήλο επιβάλλει η και υπακούει σε οτιδήποτε, ακόμα και αν αυτό πιθανώς δεν ανήκει στο κατ'ουσίαν οριοθετημένο στο Σύνταγμα αντικείμενο αρμοδιότητας σου.

Και βγαίνει τώρα ο Ραγκούσης που τα βλέπει απέξω και τι λέει? Ότι σε κατάντησαν κάπως.... Ναι σε κατάντησαν πράγματι κατά την προσωπική μου άποψη. Μόνο που ξέχασε να αναφέρει ότι υπήρξε και ο ίδιος συναυτουργος σε αυτή την κατάσταση. Και εντάξει, η ενστικτώδης αντίδραση μας είναι σωστή απέναντι σε κάποιον που μας εξυβριζει. Αλλά ίσως στα δικαστήρια να κατάπεφτε το ζήτημα ως εξύβριση. Γιατί οι χαρακτηρισμοί που στοιχειωθετουν μια εξυβριση ή συκοφαντική δυσφήμιση πρέπει να είναι απόλυτα ψευδείς για να υπάρξει καταδίκη.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια