Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πρεμιέρα για τις κάμερες αστυνομικών (ΦΩΤΟ)


Σε εφαρμογή τέθηκε από φορά σήμερα, 
ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το νέο μέτρο που αφορά τις κάμερες στις στολές των επικεφαλής διμοιριών των δυνάμεων των ΜΑΤΗ σχετική απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έχει ημερομηνία 5/12/2020 και αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία μικροκαμερών επιτήρησης στις στολές ανδρών της ΕΛΑΣ, μάχιμων υπηρεσιών.

Το υλικό από τις κάμερες πρόκειται να αξιοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που ξεσπάσουν επεισόδια και μόνο όταν θα δοθεί εντολή για να ανοίξουν οι κάμερες. Σε διαφορετική περίπτωση οι κάμερες θα είναι κλειστές. Σημειώνεται ότι η χρήση τους προβλέπεται από το προεδρικό διάταγμα 75/2020, το οποίο τίθεται σε ισχύ για πρώτη φορά σήμερα Κυριακή για τις περιοχές των Εξαρχείων, των Προπυλαίων, πλατείας Συντάγματος. Μάλιστα εάν κριθεί αναγκαίο η χρήση τους θα τεθεί σε ισχύ και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Δείτε τις φωτογραφίες:
cameras-1
cameras-2

Φωτογραφίες: William Faithful

https://www.protothema.gr
2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Όταν σε περισσέρει δύναμη (ή δεν σε φτάνουν οι γνώσεις ή τα χρήματα) βάζεις μια κάμερα με ένα σελφικόνταρο και έναν να την κρατάει! Α, και χρειάζεσαι ένα ακόμα άτομο μπροστά του για να τον προσέχει μια και τα χέρια του, η προσοχή του κλπ είναι στην βιντεοσκόπηση.

Ας τους πει κάποιος ότι το 2020 έχουν βγει εργαλεία ακριβώς για τέτοιες χρήσεις με συγκεκριμένες προδιαγραφές και δεν χρειάζεται εξοπλισμός τουρίστα.

Ας μην γίνονται όλα για τα media και τις ανακοινώσεις. Ας γίνεται και κάτι για την ουσία.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε μέρα θα πρέπει να γελοιοποιούμαστε και λίγο περισσότερο;Έλεος πια,τόση προχειρότητα πια;