Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η πρώτη μεγάλη διαδικτυακή επίθεση των νεοναζί της χρυσής αυγής - Η άνοδος και η πτώση των troll


Ήταν Μάιος του 2011. Το bloko.gr δημοσιεύει άρθρο άποψης για το πως η τότε πολιτική τάξη των πραγμάτων παρέδιδε την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας στις ξιφολόγχες των φαιοχιτώνων και στα αιμοδιψή τάγματα τύπου Einsatzgruppen (Άινζατσγκρουπεν), έμπνευσης και υλοποίησης ενός από τα μεγαλύτερα καθάρματα των ναζί. Του Ράινχαρντ Χάιντριχτ, που υπήρξε ο επικεφαλής τον Ιούλιο του 1941 της διάσκεψης του Βάνζεε, που θεωρείτε η αφετηρία του ολοκαυτώματος και της τελικής λύσης.

Ο τίτλος του άρθρου, "Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ "ΕΦΥΓΕ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΤΑ ... ΜΕΤΡΑ!"και ξαφνικά, το bloko.gr, στους πρώτους μόλις μήνες της λειτουργίας του, άρχισε να δέχεται ... καταιονισμό επικριτικών σχολίων. Σε ρυθμό και ένταση μάλιστα, αδιανόητο για τα δεδομένα της εποχής, ακόμα και για σάιτ πολύ μεγαλύτερης αναγνωσιμότητας και τότε αναγνωρισιμότητας απ' ότι ημείς. 

Ήταν και καταγράφηκε ως τέτοια, η πρώτη μεγάλη προπαγανδιστική επίθεση των troll των Ελλήνων νεοναζί, με σχόλια ποικίλης ύλης και μορφής, χωρίς σε πολλά από αυτά να καταβάλλεται η παραμικρή προσπάθεια απόκρυψης της χυδαίας μισαλλοδοξίας. 

Αν μπείτε στον κόπο να διαβάσετε την βροχή των σχολίων, θα αντιληφθείτε πώς και πάνω σε τί δομήθηκε η μετέπειτα καταιγιστικά επικοινωνιακή τακτική της γκεμπελικής (τί άλλο;) φαιάς προπαγάνδας.

Έκτοτε ο σπόρος του κάλπικου και ψευδεπίγραφου λόγου των νεοναζί, φύτρωση κι ευδοκίμησε μέσα στο χάος της οικονομικής κρίσης, των διερευνόμενων κοινωνικών αντιθέσεων και φυσικά, ως αναπόσπαστο επικοινωνιακό στόχο τους, η επαύξηση της εγκληματοφοβία τους. Πάνω σε αίμα και διασπορά ψευδών ειδήσεων έστησαν το ευτυχώς πρόσκαιρο Ράιχ τους και κάπως έτζσι το είδαν να καταρρέει. Το bloko.gr και ο υποφαινόμενος, όπως και πολλοί ακόμα, στοχοποιήθηκαν, απειλήθηκαν και φυσικά ... τρολαρίστηκαν. 

Όπως όμως γράψαμε και είπαμε, η μισαλλοδοξία τους ήταν το εύσημο μας. Αύριο ξημερώνει μία πολύ σημαντική ημέρα. Μία ημέρα της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Ελπίζουμε στο έκβας της ημέρας, οι δύο αυτές ύψιστες συνιστώσες να διατηρήσουν το αρχικό κεφαλαίο στις γραμματοσειρά τους.
 
 
 του Γιώργου Καραϊβάζ
 
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια