Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μία αναλυτικά επώνυμη απάντηση στις καταγγελίες για τους αστυνομικούς σκύλους - Αλήθειες και ψέματα


Πριν από λίγες ημέρες, δημοσιοποιήσαμε επιστολή αστυνομικού με τίτλο "Αξιωματικοί πλαστογραφούν τα "δημοτολόγια" των αστυνομικών σκύλων της ΕΛΑΣ - Καταγγελία για καραμπινάτες παρανομίες, στο προοίμιο της οποίας σημειώναμε τα ακόλουθα εξής: "Σήμερα παραθέτουμε ως έχουμε την υποχρέωση την επιστολή, με δεδομένη από πλευράς μας την υποχρέωση διερεύνησης των γεγονότων". 
 
Και τα γεγονότα σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης είναι πως η σχετική δικογραφία έχει προωθηθεί από τις εσωτερικές υποθέσεις προς την εισαγγελία εδώ και μήνες, πλην όμως -ενδεχομένως επειδή δεν διαφαίνονται παρατυπίες- δεν έχει επιστραφεί. Συνεπώς, όπως οφείλουμε να ομολογήσουμε και για λογαριασμο΄ό του αστυνομικού που έκανε προς ημάς την καταγγελία, η όλη υπόθεση προφανώς δεν παρουσιάζει ποινικό ενδιαφέρον για τις εισαγγελικές αρχές.

Σήμερα παραθέτουμε μια επώνυμη απάντηση (τα στοιχεία του συντάκτη στο τέλος της επιστολής του) με την οποία παρατίθενται ένα προς ένα δεδομένα και γεγονότα. 

Σε ότι αφορά στη δημοσίευση της καταγγελίας και άλλων τέτοιου χαρακτήρα επιστολών, θα δώσουμε δέουσες εξηγήσεις σε σύντομο χρόνο.

Ακολουθεί η επώνυμη απάντηση

Αγαπητέ  κύριε ΚΑΡΑΙΒΑΖ.

Δράττομαι της ιδιότητάς μου ως συνδικαλιστή, για να σας επισημάνω, επώνυμα πάντα (αφού θα σας υπογράψω την επιστολή μου παραθέτοντας και την ιδιότητά μου στην Αστυνομία), ποτέ φορώντας την μάσκα της ανωνυμίας, την ψυχική οδύνη που μου προκάλεσε η επιστολή που με μεγάλη ευκολία αναρτήσατε.  Επιστολή «μασκοφόρου», ο οποίος, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να αποκαλυφθεί μέσα από το λαγούμι του, πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, κατηγορώντας όχι μόνο τον υπογράφοντα, αλλά και όλη την σχετική ιεραρχική δομή του σώματος.

Αρχικά σας υπενθυμίζω ότι είχαμε, για αντίστοιχο θέμα, τηλεφωνική συζήτηση πριν από κάποιους μήνες, στην οποία σας ζήτησα απλά, πρώτα να διερευνάτε τα ανώνυμα e mail ώστε να μην γίνεστε συμμέτοχος σε ψεύδη και συκοφαντίες, διότι αυτό επιδιώκουν οι επίδοξοι κατ΄ επάγγελμα ψεύτες και συκοφάντες επιλέγοντας τον κατάλληλη για εκείνους χρονική στιγμή. Σας είχα αναφέρει επίσης ότι τους γνωρίζω πολύ καλά  όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι «οι παροικούντες τη Ιερουσαλήμ», δηλαδή οι συνοδοί σκύλων της ΕΛ-ΑΣ, ανά την επικράτεια, καθώς επίσης και τους λόγους για τους οποίους το έκαναν.   

Δεν θα δίσταζα σε καμία περίπτωση να αναφερθώ με κάθε λεπτομέρεια αν επρόκειτο για άνθρωπο που είχε το θάρρος να στηρίξει τα λεγόμενά του υπογράφοντας την επιστολή του.

Θα σταθώ όμως σε φράσεις και λέξεις που ξεμπροστιάζουν τη «λαμογιά» καθότι είμαι αποφασισμένος να προστατέψω το τμήμα μας πρώτιστα και δευτερευόντως τον εαυτό μου, απέναντι στους αναγνώστες του BLOKO.GR, οι οποίοι επειδή δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες, ενδεχομένως να καταφέρονται με την προαναφερόμενη σε εισαγωγικά λέξη εναντίον μας.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρω κάποια σοβαρά κατά την άποψή μου σημεία της εν λόγω επιστολής όχι σαν απολογούμενος απέναντι στους αναγνώστες του BLOKO.GR, αλλά ως καταγγέλλων της ψυχοφθόρας τακτικής των επίδοξων ανώνυμων συκοφαντών.

Α) Στη φράση, «Ο Τμηματάρχης για λόγους εμπάθειας και εκδίκησης απορρίπτει μετά βδελυγμίας  την δωρεά του σκύλου (επισήμανση: γνώστης της καθαρευούσης. Φαίνεται πως διαβάζει πολλά βιβλία)». Σας γνωρίζω λοιπόν ότι ο σημερινός Τμηματάρχης το 2010 επόπτης συνοδών και εκπαιδευτών αστυνομικών σκύλων, τιμήθηκε από την ηγεσία του σώματος, με την ηθική αμοιβή της ευαρέσκειας «για εξαιρετικές πράξεις κατά την εκτέλεση ή και εκτός υπηρεσίας ή για εξαίρετη επίδοση σ’ αυτή»,  επειδή μέσα σε διάστημα τριών μηνών εξοικονόμησε 20.000 € στο «ταμείο» της ΕΛ-ΑΣ από  δωρεές ιδιωτών δέκα κατάλληλων προς εκπαίδευση σκύλων.

Β) Για τα «διπλοτσιπαρισμένα σκυλιά, μόνιμος πρόεδρος ή μέλος και εθνικό προμηθευτή», διενεργήθηκε Π.Δ.Ε από την πλέον σκληρότερη και διαφανή παράλληλα υπηρεσία της ΕΛ-ΑΣ, την Δνση Εσωτερικών Υποθέσεων και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Ο μασκοφόρος μας και καταγγέλλων της επιστολής, έγινε και δικαστής και ήθελε να αποδώσει εις βάρος μας κατηγορίες. Αν θεωρεί ότι η Δνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κάνει «χάρες» θα το ανακαλύψουν λίαν συντόμως που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις μετά από δική μου μηνυτήρια αναφορά.

Γ) Για τον σκύλο των 4000 € (είναι ανέκδοτο  το ποσό), ποτέ δεν εξέφρασε άποψη ο Τμηματάρχης ΤΣΑΣ, απλά γιατί δεν ρωτήθηκε καν από την αρμόδια επιτελική υπηρεσία που εισηγήθηκε και τρέχει το πρόγραμμα (ISF) για τα εν λόγω σκυλιά, 35 συνολικά μέχρι το 2021, μαζί με καινούρια αυτοκίνητα τα οποία πάρθηκαν σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της αρμόδιας υπηρεσίας του Αρχηγείου και εννοείται μετά από έγκριση της ηγεσίας. Επισημαίνω ότι όσοι έχουν πάρει, (24 μέχρι τώρα) τέτοιο αυτοκίνητο είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό ευχαριστημένοι.

Δ) «Κωφεύει το Αρχηγείο». Δεν θα τολμούσα να εκφραστώ ανάλογα για το Αρχηγείο, διότι αν μη τι άλλο, όλοι οι «σκυλάδες» απολαμβάνουν ιδιαιτέρων προνομίων έναντι των υπολοίπων αστυνομικών.

Ε) «Απηνής Διωγμός». Καταφέρεται εναντίον του ανώτερου συμβουλίου που αξιολογώντας τα στοιχεία, (τελεσίδικα ποινικά πειθαρχικά κ.λπ.) δεν ενέκρινε το αίτημα του εν λόγω εκπαιδευτή για παραμονή άλλο ένα έτος στην ενεργό υπηρεσία.

ΣΤ) Σας βεβαιώνω και εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί, ότι κανένας συνοδός χειριστής δεν διώχθηκε, ούτε και ο «καταγγέλλων» ως αυτοαποκαλείται εκδιώχθηκε ποτέ από την επιτροπή, καθότι όταν μπήκε και επέλεξε  τα σκυλιά «σαπάκια», για τους άλλους, από τον «εθνικό Προμηθευτή», ήταν με απόσπαση στο ΤΣΑΣ Αθηνών, έληξε η απόσπασή του και επέστρεψε στην υπηρεσία του στην επαρχία. Απαιτούσε δε να προσέλθει ως εκπαιδευτής με έξοδα της υπηρεσίας. Έκτοτε καταφέρεται συχνά πυκνά με καταγγελίες, που αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν «πανικό», ώστε να καταφέρει, να μην μπει στους 5 συνοδούς που θα αλλάξουν σκύλο και φυσικά το υπηρεσιακό αυτοκίνητο αφού του έχει χορηγηθεί εκεί που υπηρετεί πολύ καλύτερο και είναι συναισθηματικά δεμένος μαζί του.

Τελικά κύριε ΚΑΡΑΙΒΑΖ, έχω ένα «συνάδελφο», «σκυλά», με τους υποβολείς του, που όπως φαίνεται, μέχρι τώρα δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τα δόλια σχέδιά τους και  αφενός μεν εφευρίσκουν φράσεις, όπως ταβέρνες, πίνει συνεχώς, (σημειωτέον ότι μέσα στο 2020 έχω πάει τρείς φορές σε ταβέρνα με την οικογένειά μου και ξέχασα να του το αναφέρω, επομένως ήταν έξω από το σπίτι μου και με παρακολουθούσε. Έχει βέβαια και αποδείξεις που δεν τις εμφανίζει για να μην μου κάνει κακό. Βρήκε και «προϊσταμένους μου που το γνωρίζουν αλλά δείχνουν κατανόηση»), επίσης θα μπορούσε να αποδείξει ο επιστολέας, (αλλά τον εμποδίζει η μάσκα), «την ανακούφισή μου όταν καταδιώκω  ανθρώπινες ψυχές, οικογένειες, και σκύλους», και αφεταίρου  γυρίζει την μάσκα από την άλλη πλευρά, που απεικονίζει την ευαίσθητη πλευρά του, το κλάμα ρέει άφθονο, γιατί μιλάει για πονεμένα κόκκαλα, σπασμένα δόντια, άσιτα με δυσπλασία σκυλιά, με προβλήματα υγείας, βασανισμένες ψυχές που βρίσκουν θαλπωρή μόνο όταν τους προσφερθεί η ευθανασία  και γενικά παροτρύνει τον κο Αρχηγό να σκεφθεί κάποιον σε ένα κλουβί με άθλιες συνθήκες. ενώ ο ίδιος και οι υποβολείς του, γνωρίζουν πολύ καλά τις απόψεις μου περί φιλοζωίας (έχω τέσσερα σκυλιά στο σπίτι μου σε ηλικίες 5 μηνών έως 14ων ετών σε άριστη κατάσταση από άποψη υγείας) και τις διαταγές που έχω ανακοινώσει κατά καιρούς σχετικά με βασανισμούς πνίχτες κ.λπ. συμφωνώ εν μέρει μαζί του γιατί πράγματι έχω μαζέψει από την δρόμο κουταβάκια, τους έχω προσφέρει ιατρική περίθαλψη, τροφή στέγη, τραυματισμένο σκυλί που τον μάζεψα στο σπίτι μου υπερήλικα σκυλιά που «αποστρατεύτηκαν» κ.ά.πολλά, μέχρι να τους βρω ανάδοχες οικογένειες για να περνούν μέχρι σήμερα εξαιρετικά.

Επειδή όλα αυτά αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας από ψυχικά διαταραγμένους ανθρώπους και επειδή τους διαβεβαιώ ότι δεν τρέμω καθόλου και δεν θα με κάνουν να «αρχίσω το πιοτό» στα 57 μου, αλλά θα με αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο γιατί αναλογίζομαι τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί στο κύρος του τμήματος αστυνομικών σκύλων, όταν κάποιοι με ιδρώτα κίνδυνο και πολύ προσωπική εργασία κατάφεραν να ανεβάσουν, για να διεκδικούν κάποιοι «καλά υπηρεσιακά αυτοκίνητα μεταφοράς σκύλου».

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καθότι όπως πολύ καλά καταλάβατε, είμαι ο «Τμηματάρχης» της επιστολής του-των «φίλων μου, παρακαλώ να αποκαταστήσετε, όσο αυτό είναι δυνατό πλέον, την αληθινή κατάσταση όπως απεικονίζεται στην επιστολή μου, αναρτώντας την, αφού πρώτα διερευνήσετε δημοσιογραφικά την ακρίβεια των λεγομένων μου. προσοχή μόνο επειδή κινδυνεύετε να κατηγορηθείτε ανώνυμα, ότι συγκαλύψατε «τον εγκληματία»

ΥΓ   

 Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μέχρι  σήμερα πάρα, πολλοί ιδιώτες, επικοινωνούν με την υπηρεσία μας για να μας χαρίσουν τα σκυλιά τους που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να κρατήσουν, μόνο και μόνο επειδή γνωρίζουν ότι περνούν πάρα πολύ καλά σαν ισάξια μέλη της οικογένειάς μας και παράλληλα προσφέρουν σοβαρό κοινωνικό έργο.

Με τιμή

ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ Μιχάλης

Συνδικαλιστής αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ

Της Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής
 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια